Johtajien on kehitettävä tietojaan, ymmärrystään ja kykyjään osatakseen johtaa vastuullisesti

CEMS-ohjelmaan kuuluvan vastuullista globaalia johtamista käsittelevän seminaarin (Responsible Global Leadership Seminar, RGL) tavoitteena oli korostaa vastuullisen johtamisen merkitystä inhimillisissä, yhteiskunnallisissa ja liike-elämän yhteyksissä. Vastuullinen johtaminen perustuu monipuoliseen tietoon, eri sidosryhmien erilaisten intressien ymmärtämiseen sekä selkeisiin arvovalintoihin. Seminaarissa keskusteltiin vastuullisesta johtamisesta painottuen sekä ihmisoikeuskysymyksiin että kestävään kehitykseen.
Seminaarin ensimmäisenä päivänä (17.1.) keskityttiin liike-elämään ja ihmisoikeuksiin, ja painopistealueena oli Olennainen tieto ja toiminta johtajien näkökulmasta. Hallitukset eri puolilla maailmaa, monet monikansalliset yritykset sekä pienyritykset ja järjestöt ovat ryhtyneet edistämään yritysvastuuta ihmisoikeuksien kunnioittamisessa. Päivän keskustelua ohjasivat toimitusjohtaja ja hallitusjäsen Ron Popper ja vt. johtaja Frances House Institute for Human Rights and Business (IHRB) -organisaatiosta ja vanhempi neuvonantaja, ohjelmapäällikkö Therese Jebsen Rafto-säätiöstä.
Kattavan ennakkomateriaalin ja päivän aikana käsiteltyjen lukuisten esimerkkien tarkoitus oli lisätä opiskelijoiden ymmärrystä siitä, miten huonot ihmisoikeuskäytännöt voivat vaikuttaa kielteisesti yrityksen toimintaan ja toisaalta siitä, millaisia hyötyjä hyvien käytäntöjen avulla saadaan. On siis tärkeää, että tulevat johtajat ja asiantuntijat kehittävät ymmärrystään, taitojaan sekä halukkuuttaan toteuttaa ihmisoikeudet huomioivia päätöksiä yrityksissä ja muissa organisaatioissa.

Seminaarin toinen päivä (21.1.) keskittyi yritysten yhteiskuntavastuuseen, kiertotalouteen ja kestävyyteen, ja keskustelua johti ensin kestävän kehityksen asiantuntija Pekka Tuovinen Nesteeltä. Neste ilmoittaa ilmastonmuutoksen hillitsemisen olevan osa liiketoimintaansa. Tämän jälkeen Stora Enson kestävän kehityksen johtajan Riikka Paarman johdolla keskusteltiin erityisesti kiertotalouden periaatteista ja mahdollisuuksista.
”Meillä oli ilo vastaanottaa erittäin mielenkiintoiset vieraat kurssillemme. Opiskelijat ovat paitsi kiinnostuneita vastuulliseen johtamiseen liittyvistä asioista, he ovat myös valveutuneita. Seminaarissa syntyikin erittäin kiinnostavaa keskustelua sekä ihmisoikeusasioista että ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tähtäävistä toimenpiteistä”, sanoo CEMSin akateeminen johtaja Rita Järventie-Thesleff.
Lue lisää:
CEMS-ohjelmasta:
https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/cems-mim-in-aalto-university
ja seminaarissa edustetuista organisaatioista:
https://www.neste.fi/
https://www.storaenso.com/fi-FI
https://www.ihrb.org
https://www.rafto.no
Lue lisää uutisia

5G Hack the Mall -kesäkoulu tarjoaa yrityksille ja alueille kustannustehokkaan tavan oppia 5G-teknologiasta
Se tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden käynnistää yrityksiä ja aluetta palvelevia uusinta teknologiaa soveltavia kehitysprojekteja.
Fiskars Group lahjoittaa 250 000 euroa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun alalle
Lahjoitus on osa Fiskars Groupin ja Aallon pitkäaikaista yhteistyötä, joka on sisältänyt muun muassa vastuulliseen muotoiluun ja tulevaisuuden materiaaleihin keskittyviä kursseja.
Matematiikan alan naisten kansainvälinen konferenssi ja Ladyženskaja-palkinnon julkistus 1.-2.7.2022
International Mathematical Union -järjestön matematiikan alan naisten valiokunta järjestää kautta aikojen toisen (WM2)- eli World Meeting for Women in Mathematics -konferenssin 1.–2.7.2022. Sen yhteydessä jaetaan matemaattisen fysiikan palkinto, joka on nimetty Olga Aleksandrovna Ladyženskajan mukaan.