Uutiset

Jenny Hytönen voitti Hyèresin kansainvälisen muotikilpailun

Unisex-mallisto poiki muotikilpailun pääpalkinnon lisäksi myös yleisöpalkinnon.
Jenny Hytonen's fashion collection with black leather and spikes
Kuva: Gerald Le Van Chau for premices films

Yksi maailman arvostetuimmista kansainvälisistä muotikilpailuista, Hyères Festival, järjestettiin viime viikonloppuna Ranskassa, nyt 37. kertaa. Kilpailu on suunnattu nuorille, hiljattain valmistuneille tai pian valmistumassa oleville muotisuunnittelijoille. Festivaaleilla on kilpasarjat myös valokuvauksessa ja asusteissa.

A lady in black clothing posing in front of her fahion collection
Jenny Hytönen, kuva: Dominique Muret

Muotikilpailussa kaksi palkintoa niittänyt Jenny Hytösen voitokas vaatemallisto koostuu herkistä, läpinäkyvistä neulehameista ja käsin kirjailluista mekoista. Erityistä siinä on herkkyyden ja rajuuden kontrasti: kristalleilla kirjailtujen, läpinäkyvien verkkokankaiden ja vahvasti niititetyn nahan yhdistelmä.

Malliston kruunaa "Cyborg"-luomus, johon kuuluu 25 000 käsin neulottua lasihelmeä sisältävä morsiushuntu sekä body, jonka sydänanturin led-valot sykkivät käyttäjän sydämen sykkeen tahdissa.

Hyères-muotikilpailun tuomariston puheenjohtaja, Y/Projectin ja Dieselin luova johtaja Glenn Martens ylisti Women’s wear daily -lehdessä Hytösen mallistoa ”täydellisestä suunnitelmasta, joka osoitti äärimmäistä luovuutta”.

Hytönen on Aalto-yliopiston muodin pääaineesta valmistunut muotisuunnittelija, joka työskentelee parhaillaan belgialaissuunnittelija Olivier Theyskensilla Pariisissa. Viime vuonna hän voitti mallistollaan Aalto-yliopiston Näytös21-palkinnon. Tuomaristo kuvaili mallistoa tuolloin vaikuttavaksi, tasapainoiseksi ja kypsäksi.

Hytönen saa Hyèresistä 20 000 euron apurahat muotitalo Chanelilta ja muotialan messuja järjestävältä Première Visionilta sekä mahdollisuuden tehdä kapselikokoelmat valmisvaatemerkki Iciclelle ja pariisilaiselle Galeries Lafayette -tavaratalolle.

Muotikilpailun finaalissa nähtiin Hytösen lisäksi Aalto-yliopiston muodin maisteriopiskelija Sini Saavala ja muodin pääaineesta hiljattain valmistunut Juha Vehmaanperä. Saavala voitti "Unwearable" -mallistollaan ateljee Matièren palkinnon. Hän käytti siinä kierrätysmateriaaleja, kuten hikisiä puuvillaisia aluspaitoja ja ajan värjäämiä vintage-alusvaatteita. Palkinto myönnettiin nyt Hyèresissä ensimmäistä kertaa ja se korostaa kierrätyksen merkitystä.

Lue lisää:

Näytös21-voittaja Jenny Hytösen mallisto yhdistää kristalleilla kirjailtuja, läpinäkyviä verkkokankaita ja vahvasti niititettyä nahkaa.

Näytös21 lunasti paikkansa komeasti myös verkossa

Kaikki esitellyt mallistot ovat nähtävissä osoitteessa aalto.fashion. Pääpalkinnon sai Jenny Hytönen, myös Sofia Ilmonen ja Juha Vehmaanperä palkittiin.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
kukka-asetelma
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Yli 60 kauppatieteiden kandidaattiopiskelijaa palkittiin stipendillä

Ilkka Kontulan säätiön henkilökohtaisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.