Uutiset

Jenny Hytönen voitti Hyèresin kansainvälisen muotikilpailun

Unisex-mallisto poiki muotikilpailun pääpalkinnon lisäksi myös yleisöpalkinnon.
Jenny Hytonen's fashion collection with black leather and spikes
Kuva: Gerald Le Van Chau for premices films

Yksi maailman arvostetuimmista kansainvälisistä muotikilpailuista, Hyères Festival, järjestettiin viime viikonloppuna Ranskassa, nyt 37. kertaa. Kilpailu on suunnattu nuorille, hiljattain valmistuneille tai pian valmistumassa oleville muotisuunnittelijoille. Festivaaleilla on kilpasarjat myös valokuvauksessa ja asusteissa.

A lady in black clothing posing in front of her fahion collection
Jenny Hytönen, kuva: Dominique Muret

Muotikilpailussa kaksi palkintoa niittänyt Jenny Hytösen voitokas vaatemallisto koostuu herkistä, läpinäkyvistä neulehameista ja käsin kirjailluista mekoista. Erityistä siinä on herkkyyden ja rajuuden kontrasti: kristalleilla kirjailtujen, läpinäkyvien verkkokankaiden ja vahvasti niititetyn nahan yhdistelmä.

Malliston kruunaa "Cyborg"-luomus, johon kuuluu 25 000 käsin neulottua lasihelmeä sisältävä morsiushuntu sekä body, jonka sydänanturin led-valot sykkivät käyttäjän sydämen sykkeen tahdissa.

Hyères-muotikilpailun tuomariston puheenjohtaja, Y/Projectin ja Dieselin luova johtaja Glenn Martens ylisti Women’s wear daily -lehdessä Hytösen mallistoa ”täydellisestä suunnitelmasta, joka osoitti äärimmäistä luovuutta”.

Hytönen on Aalto-yliopiston muodin pääaineesta valmistunut muotisuunnittelija, joka työskentelee parhaillaan belgialaissuunnittelija Olivier Theyskensilla Pariisissa. Viime vuonna hän voitti mallistollaan Aalto-yliopiston Näytös21-palkinnon. Tuomaristo kuvaili mallistoa tuolloin vaikuttavaksi, tasapainoiseksi ja kypsäksi.

Hytönen saa Hyèresistä 20 000 euron apurahat muotitalo Chanelilta ja muotialan messuja järjestävältä Première Visionilta sekä mahdollisuuden tehdä kapselikokoelmat valmisvaatemerkki Iciclelle ja pariisilaiselle Galeries Lafayette -tavaratalolle.

Muotikilpailun finaalissa nähtiin Hytösen lisäksi Aalto-yliopiston muodin maisteriopiskelija Sini Saavala ja muodin pääaineesta hiljattain valmistunut Juha Vehmaanperä. Saavala voitti "Unwearable" -mallistollaan ateljee Matièren palkinnon. Hän käytti siinä kierrätysmateriaaleja, kuten hikisiä puuvillaisia aluspaitoja ja ajan värjäämiä vintage-alusvaatteita. Palkinto myönnettiin nyt Hyèresissä ensimmäistä kertaa ja se korostaa kierrätyksen merkitystä.

Lue lisää:

Näytös21-voittaja Jenny Hytösen mallisto yhdistää kristalleilla kirjailtuja, läpinäkyviä verkkokankaita ja vahvasti niititettyä nahkaa.

Näytös21 lunasti paikkansa komeasti myös verkossa

Kaikki esitellyt mallistot ovat nähtävissä osoitteessa aalto.fashion. Pääpalkinnon sai Jenny Hytönen, myös Sofia Ilmonen ja Juha Vehmaanperä palkittiin.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Henri Hentilä, Henrik Kahanpää & Alec Wright.
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot Julkaistu:

Mikä on parasta tohtoriopinnoissa? Palkitut sähkötekniikan tohtorit kertovat

Elli Leppänen, Henri Hentilä, Henrik Kahanpää ja Alec Wright palkittiin erinomaisista väitöskirjoista.
Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Nainen mustassa asussa nojaa vaaleaa seinää vasten
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.