Uutiset

Jenny Hytönen voitti Hyèresin kansainvälisen muotikilpailun

Unisex-mallisto poiki muotikilpailun pääpalkinnon lisäksi myös yleisöpalkinnon.
Näytös21-voittaja Jenny Hytösen mallisto yhdistää kristalleilla kirjailtuja, läpinäkyviä verkkokankaita ja vahvasti niititettyä nahkaa.
Jenny Hytösen "Untitled"-vaatemallistoa, kuva: Aalto-yliopisto

Yksi maailman arvostetuimmista kansainvälisistä muotikilpailuista, Hyères Festival, järjestettiin viime viikonloppuna Ranskassa, nyt 37. kertaa. Kilpailu on suunnattu nuorille, hiljattain valmistuneille tai pian valmistumassa oleville muotisuunnittelijoille. Festivaaleilla on kilpasarjat myös valokuvauksessa ja asusteissa.

A lady in black clothing posing in front of her fahion collection
Jenny Hytönen, kuva: Dominique Muret

Muotikilpailussa kaksi palkintoa niittänyt Jenny Hytösen voitokas vaatemallisto koostuu herkistä, läpinäkyvistä neulehameista ja käsin kirjailluista mekoista. Erityistä siinä on herkkyyden ja rajuuden kontrasti: kristalleilla kirjailtujen, läpinäkyvien verkkokankaiden ja vahvasti niititetyn nahan yhdistelmä.

Malliston kruunaa "Cyborg"-luomus, johon kuuluu 25 000 käsin neulottua lasihelmeä sisältävä morsiushuntu sekä body, jonka sydänanturin led-valot sykkivät käyttäjän sydämen sykkeen tahdissa.

Hyères-muotikilpailun tuomariston puheenjohtaja, Y/Projectin ja Dieselin luova johtaja Glenn Martens ylisti Women’s wear daily -lehdessä Hytösen mallistoa ”täydellisestä suunnitelmasta, joka osoitti äärimmäistä luovuutta”.

Hytönen on Aalto-yliopiston muodin pääaineesta valmistunut muotisuunnittelija, joka on parhaillaan harjoittelussa belgialaissuunnittelija Olivier Theyskensilla Pariisissa. Viime vuonna hän voitti mallistollaan Aalto-yliopiston Näytös21-palkinnon. Tuomaristo kuvaili mallistoa tuolloin vaikuttavaksi, tasapainoiseksi ja kypsäksi.

Hytönen saa Hyèresistä 20 000 euron apurahat muotitalo Chanelilta ja muotialan messuja järjestävältä Première Visionilta sekä mahdollisuuden tehdä kapselikokoelmat valmisvaatemerkki Iciclelle ja pariisilaiselle Galeries Lafayette -tavaratalolle.

Muotikilpailun finaalissa nähtiin Hytösen lisäksi Aalto-yliopiston muodin maisteriopiskelija Sini Saavala ja muodin pääaineesta hiljattain valmistunut Juha Vehmaanperä. Saavala voitti "Unwearable" -mallistollaan ateljee Matièren palkinnon. Hän käytti siinä kierrätysmateriaaleja, kuten hikisiä puuvillaisia aluspaitoja ja ajan värjäämiä vintage-alusvaatteita. Palkinto myönnettiin nyt Hyèresissä ensimmäistä kertaa ja se korostaa kierrätyksen merkitystä.

Lue lisää:

Näytös21-voittaja Jenny Hytösen mallisto yhdistää kristalleilla kirjailtuja, läpinäkyviä verkkokankaita ja vahvasti niititettyä nahkaa.

Näytös21 lunasti paikkansa komeasti myös verkossa

Kaikki esitellyt mallistot ovat nähtävissä osoitteessa aalto.fashion. Pääpalkinnon sai Jenny Hytönen, myös Sofia Ilmonen ja Juha Vehmaanperä palkittiin.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Hanna-Kaisa Korolaisen väitöskirjan The Making of Inspiration sisäaukeama.
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTS Booksille kultaa kansainvälisessä ICMA-kilpailussa sekä tieteellisten että oppikirjojen sarjassa

Neljä Aalto ARTS Booksin kirjaa palkittiin ICMA (International Creative Media Award) -kilpailun kirjojen osiossa.
Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki
Palkitut, Yliopisto Julkaistu:

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä aaltolaisille

Rehtori Ilkka Niemelälle annetaan Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki, ja kaikkiaan kunniamerkkien saajina on 15 henkilöä Aallosta. Onnea!
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.