Uutiset

Jenny Hytönen voitti Hyèresin kansainvälisen muotikilpailun

Unisex-mallisto poiki muotikilpailun pääpalkinnon lisäksi myös yleisöpalkinnon.
Jenny Hytonen's fashion collection with black leather and spikes
Kuva: Gerald Le Van Chau for premices films

Yksi maailman arvostetuimmista kansainvälisistä muotikilpailuista, Hyères Festival, järjestettiin viime viikonloppuna Ranskassa, nyt 37. kertaa. Kilpailu on suunnattu nuorille, hiljattain valmistuneille tai pian valmistumassa oleville muotisuunnittelijoille. Festivaaleilla on kilpasarjat myös valokuvauksessa ja asusteissa.

A lady in black clothing posing in front of her fahion collection
Jenny Hytönen, kuva: Dominique Muret

Muotikilpailussa kaksi palkintoa niittänyt Jenny Hytösen voitokas vaatemallisto koostuu herkistä, läpinäkyvistä neulehameista ja käsin kirjailluista mekoista. Erityistä siinä on herkkyyden ja rajuuden kontrasti: kristalleilla kirjailtujen, läpinäkyvien verkkokankaiden ja vahvasti niititetyn nahan yhdistelmä.

Malliston kruunaa "Cyborg"-luomus, johon kuuluu 25 000 käsin neulottua lasihelmeä sisältävä morsiushuntu sekä body, jonka sydänanturin led-valot sykkivät käyttäjän sydämen sykkeen tahdissa.

Hyères-muotikilpailun tuomariston puheenjohtaja, Y/Projectin ja Dieselin luova johtaja Glenn Martens ylisti Women’s wear daily -lehdessä Hytösen mallistoa ”täydellisestä suunnitelmasta, joka osoitti äärimmäistä luovuutta”.

Hytönen on Aalto-yliopiston muodin pääaineesta valmistunut muotisuunnittelija, joka työskentelee parhaillaan belgialaissuunnittelija Olivier Theyskensilla Pariisissa. Viime vuonna hän voitti mallistollaan Aalto-yliopiston Näytös21-palkinnon. Tuomaristo kuvaili mallistoa tuolloin vaikuttavaksi, tasapainoiseksi ja kypsäksi.

Hytönen saa Hyèresistä 20 000 euron apurahat muotitalo Chanelilta ja muotialan messuja järjestävältä Première Visionilta sekä mahdollisuuden tehdä kapselikokoelmat valmisvaatemerkki Iciclelle ja pariisilaiselle Galeries Lafayette -tavaratalolle.

Muotikilpailun finaalissa nähtiin Hytösen lisäksi Aalto-yliopiston muodin maisteriopiskelija Sini Saavala ja muodin pääaineesta hiljattain valmistunut Juha Vehmaanperä. Saavala voitti "Unwearable" -mallistollaan ateljee Matièren palkinnon. Hän käytti siinä kierrätysmateriaaleja, kuten hikisiä puuvillaisia aluspaitoja ja ajan värjäämiä vintage-alusvaatteita. Palkinto myönnettiin nyt Hyèresissä ensimmäistä kertaa ja se korostaa kierrätyksen merkitystä.

Lue lisää:

Näytös21-voittaja Jenny Hytösen mallisto yhdistää kristalleilla kirjailtuja, läpinäkyviä verkkokankaita ja vahvasti niititettyä nahkaa.

Näytös21 lunasti paikkansa komeasti myös verkossa

Kaikki esitellyt mallistot ovat nähtävissä osoitteessa aalto.fashion. Pääpalkinnon sai Jenny Hytönen, myös Sofia Ilmonen ja Juha Vehmaanperä palkittiin.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Äiti-nukkehahmo istuu pöydän ääressä lavastetussa ympäristössä matkapuhelin kädessään
Palkitut Julkaistu:

Kaikki äitini puhelut on paras lyhytelokuva

Parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinto myönnettiin toista kertaa peräkkäin Aalto-yliopistosta valmistuneen ohjaajan elokuvalle.
Tauluja taidemuseon seinällä, kuvituskuva tutkimusuutiseen, joka paljastaa kuinka kuvataiteen katselu vaikuttaa tunteisiin
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Taide herättää kehon tuntemaan

Turun yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkimus paljastaa, että taide vaikuttaa voimakkaasti ihmisten kehoon ja tunteisiin.
Palkitut.
Palkitut Julkaistu:

Perustieteiden korkeakoulun parhaat väitöskirjat ja diplomityöt vuodelta 2022 palkittu

Aalto-yliopisto palkitsee vuosittain parhaat 10 prosenttia väitöskirjoista Aallon väitöskirjapalkinnolla. Palkittuja väitöskirjoja on Perustieteiden korkeakoulussa tänä vuonna kuusi. Diplomitöitä palkittiin viisi.
Palkinnon saajat
Palkitut Julkaistu:

Tasavallan presidentin kunniamerkit Kemian tekniikan korkeakoulussa

Kemian tekniikan korkeakouluun on myönnetty kolme tasavallan presidentin kunniamerkkiä. Kunniamerkit myönnettiin professori Jouni Paltakarille, tutkimusinsinööri Esa Uosukaiselle ja johdon assistentti Anne Forsströmille.