Uutiset

Jäätutkija Jukka Tuhkurin tutkimusmatka Etelämantereelle saavutti tavoitteensa

Endurance22-tutkimusmatka päättyi viikonvaihteessa. SA Agulhas II saapui Kapkaupunkiin reippaassa, mutta lämpimässä kaakkoistuulessa.
20220318_Endurance22_research team. Photo: Esther Horvath, Falklands Maritime Heirtage Trust

"Tutkimusmatkamme tarkoitus oli kirkas – tehdä jäähän ja jäätämurtaviin laivoihin liittyvää tutkimusta. Meillä oli onnea löytää Endurance, mutta saavutimme myös tieteelliset tavoitteemme. Keräsimme jäänäytteitä 17:sta jäälautasta, mikä on enemmän kuin yleensä tutkimusmatkoilla. Mutta mikä oli retken moraali?", pohtii jäätutkija Jukka Tuhkuri matkan viimeisessä blogikirjoituksessaan Tarkoitus ja moraali.

Jukka Tuhkuri on kuvannut matkan vaiheita Kohti Etelämannerta -blogissaan sivulta https://ourblogs.aalto.fi/kohti-etelamannerta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
A portrait of Laureen Mahler.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Laureen Mahler luo origamitaitosten avulla biopohjaisia ja myös katseita kestäviä pakkauksia

Monet pakkausteollisuuden tuotteet perustuvat muoviin ja muihin fossiilipohjaisiin materiaaleihin. Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa kehitetään origamitaitoksiin perustuvia ekologisia pakkausratkaisuja, joilla on arvoa myös kauniina esineinä.