Uutiset

ITP 2021 tarkoitti 17 projektia ja paljon luovia ratkaisuja erilaisiin liiketoimintahaasteisiin

Monitieteinen kesäohjelma Information Technology Program (ITP) järjestettiin kesällä 2021 jo 26:nnen kerran. Huolimatta haastavista olosuhteista vallitsevan pandemian takia kurssin suoritti 66 opiskelijaa.
Students working together with laptops.
Joka vuosi eritaustaiset opiskelijat muodostavat monitieteellisiä tiimejä ratkaistakseen tosielämän digiaiheisia bisneshaasteita yhteistyössä ITP:n bisnespartnereiden kanssa. Kuva: Petri Anttila

Information Technology Program (ITP) on Aalto-yliopiston kesäohjelma, joka tuo monipuolisesti yhteen eritaustaisia opiskelijoita ympäri maailman. Opiskelijat ratkovat digiaiheisia bisneshaasteita monialaisissa tiimeissä. Ohjelman aikana eli kolmessa kuukaudessa opiskelijat suorittavat 24 opintopistettä ja siten ansaitsevat sivuaineopintonsa osaksi joko maisteri- tai kandidaattitutkintoaan. Opiskelijat valitsevat yhden kolmesta ITP:n erikoistumislinjasta, jonka aiheisiin he syventyvät asiantuntevien luennoitsijoiden johdolla. Erikoistumislinjat ovat Information and Service Business (ISB), Digital and Interactive Ecosystems (DIE) ja Strategy and Experience Design (SED). Opintojen kieli on englanti.

Tänä vuonna ITP-opiskelijoilla oli keskenään hyvin erilaisia taustoja: heillä oli lukuisia eri pääaineita ja he edustivat 14 eri kansalaisuutta. Noin 70 % opiskelijoista oli Kauppakorkeakoulun opiskelijoita, mutta myös neljästä Aallon muusta korkeakoulusta oli osallistujia. Muut opiskelijoiden kotiyliopistot olivat Jyväskylän yliopisto, LUT-yliopisto, Lund University, Graduate School of Management SPbU, Humboldt University of Berlin ja University of Victoria. Opiskelijoista 60 % oli maisteriopiskelijoita ja 40 % kandidaattiopiskelijoita. 

Haastavia ja palkitsevia projekteja

Ohjelman ytimessä on kolmen kuukauden kestoinen bisnesprojekti. ITP:n partnereina oli tänäkin vuonna joukko kiinnostavia ja yleisesti tunnettuja yrityksiä ja muita organisaatioita: Silo AI, Porvoon kaupunki, LähiTapiola, Realia Group, Kansallisarkisto, Ilmarinen, ACRE, Tulli, Kojamo, Siun Sote, PRH ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Näiden organisaatioiden digiaiheisiin bisneshaasteisiin opiskelijat pyrkivät löytämään ratkaisuja. Projektien työstöön opiskelijat saivat ohjeistusta ja tukea ITP:n henkilökunnalta ja luennoitsijoilta.

Yhteensä 17 projektia valmistui kesän aikana. Tiimit työstivät muun muassa kilpailija-analyysin, digitaalisen markkinointistrategian ja datavisualisointia sekä innovoivat palvelujen kehittämistä ja tekivät selvityksen modernien teknologioiden hyödyntämismahdollisuuksista tulevaisuudessa.

Mukaan lähteneet orgisaatiot antoivat kesäkurssista erinomaista palautetta. He kertoivat saaneensa arvokkaita ratkaisuja, uusia ideoita ja inspiraatiota, ja he kokivat yhteistyön hyvin toimivaksi ja arvostivat opiskelijoiden tehokkuutta projektien aikana. Monet yritysedustajat kehuivat opiskelijoiden ratkaisuja, joiden pohjalta heidän on hyvä jatkaa kehitystyötä organisaatioissaan. 

ITP brings together students from various fields of study to solve digital business challenges of ITP business partners. Photo: Petri Anttila

Seuraava hakuaika ITP:hen käynnistyy tammikuussa 2022 ja päättyy 1. huhtikuuta 2022. ITP on ilmainen Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille, muiden suomalaisten yliopistojen opiskelijoille JOO-sopimuksella sekä Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun yhteistyöyliopistojen opiskelijoille olemassa olevalla vaihto-opiskelusopimuksella. Hakijoilla tulee olla suoritettuna 60 opintopistettä kandiopintoja hakiessaan ohjelmaan.

Lue pidempi juttu englanniksi. Sen ovat kirjoittaneet ITP:n ohjelmajohto sekä upeat ITP 2021 -koordinaattorit Erika Natunen, Verneri Suomela ja Saana Rauvala.

Lisätietoa englanniksi

 Regina Casteleijn-Osorno

Regina Casteleijn-Osorno

ITP Senior Program Manager

Saadaksesi lisätietoa ITP-ohjelmasta tutustu seuraaviin sivuihin.

Students doing group work

Information Technology Program (ITP)

Aalto University Information Technology Program (ITP) is a minor program (24 ECTS) that is completed during the summer period (3 months). It brings students together from diverse backgrounds and all around the world to solve digital business problems. ITP 2022 dates are 30.5. - 2.9.2022.

School of Business
An ITP student brainstorming with post-it notes

Information Technology Program (ITP) for Partners

ITP collaborates with companies and organizations with digital business challenges solved by student teams.

Corporate collaboration
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

award
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Paavo Penttilälle myönnetty vuoden 2022 Hayashi Jisuke -palkinto

The Cellulose Society of Japan on myöntänyt Paavo Penttilälle Hayashi Jisuke -palkinnon merkittävistä kansainvälisistä saavutuksista selluloosatutkimuksen alalla. Palkinto luovutettiin virallisesti erityisessä seremoniassa, joka järjestettiin kansainvälisen selluloosakonferenssin yhteydessä Hiroshimassa Japanissa viime viikolla.
An EU flag with the text European Universities Community, the voice of European students.
Opinnot Julkaistu:

Haku avoinna vuoden 2024 European Student Assemblyyn

Joka vuosi eurooppalaisten yliopistoallianssien opiskelijat kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä ja laatimaan poliittisia suosituksia Euroopan tulevaisuudesta. Hae 5. marraskuuta mennessä.
Francisin ottama omakuva, meri taustalla.
Kampus Julkaistu:

Albert Devasagayam Francis: Yhdistämme yhteisöllisen puutarhan ja mehiläishoidon

"Tärkein motivaationi on puhdas energia, mutta se voi olla kaukana tulevaisuudessa. Mehiläishoidossa näen työn jäljen aina kauden päätteeksi. "
Shcool of Business alumna Riikka Davidkin
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa

Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.