Uutiset

Inka Lehtimäen diplomityö palkittiin vuoden parhaana

TEK ja TFiF palkitsivat Aalto-yliopiston vastavalmistuneen Inka Lehtimäen diplomityön vuoden parhaana tekniikan alalla.
Aalto University's master's degree student Inka Lehtimäki.
Lehtimäki suoritti maisteriopintonsa life sciences technologies -ohjelmassa Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella. Hän valmistui vuonna 2021, pääaineenaan kompleksit järjestelmät. Kuva: Jari Härkönen

Lehtimäki kehitti diplomityössään uuden menetelmän epileptisten ja toiminnallisten kohtausten videopohjaiseen luokitteluun koneoppimisen avulla. Hän työsti diplomityötänsä epilepsian seurantaan erikoistuneen Neuro Event Labsin kanssa. Työ tuki yrityksen seurantaan tarkoitetun ohjelmiston kehitystyötä.

”Koodaamisen käytännönläheinen ote analyyttiseen päättelyyn innostaa minua”, sanoo Lehtimäki. ”Parasta on, kun pääsen soveltamaan omaa osaamistani itseäni kiinnostavalla alalla ja samalla auttamaan muita.”

5 000 euron arvoisen palkinnon myönsivät Tekniikan akateemiset (TEK) sekä Tekniska Föreningen i Finland (TFiF). Vuosittain jaettavien palkintojen tarkoituksena on jakaa tunnustusta tekniikan alan parhaimmille opinnäytetöille.

”Diplomityö toi merkittävää uutuusarvoa laskennan ja epileptiakohtauksien rajapinnalla”, kertoo Juhani Nokela, yhteiskuntasuhdejohtaja TEK:lla. ”Työ on tehty yrityksessä itsenäisesti ja sillä on merkitystä yrityksen tuotekehitykseen. Se on myös kirjoitettu hyvin ja aukeaa lukijalle, jolle ala ei ole entuudestaan tuttu.”

Valmistuttuaan Aallosta vuonna 2021, Lehtimäki jatkoi työskentelyä koneoppimisen parissa.

”Työskentelen teknologiakonsulttina Accenturella. Autan terveydenhuoltoalan asiakkaitamme koneoppimisprojektien parissa. Opintoni Aallossa sekä diplomityössä oppimani taidot ovat auttaneet minua työelämässä valtavasti.”

Lehtimäki suoritti kandidaatin tutkintonsa kemian tekniikasta, mutta siirtyi tietotekniikan laitoksen tarjoamaan terveysteknologian maisteriohjelmaan.

”Opiskelijana kannattaa jahdata rohkeasti omia kiinnostuksen kohteita. Mahdollisuudet aukeavat kyllä matkan varrella. Kaikkea ei tarvitse tietää, vaan riittää että on valmis oppimaan. Muistan edelleen ne myöhäiset illat kirjastossa kaverieni kanssa, kun yritimme opetella koneoppimisen perusteita. Ahkeruus kuitenkin palkitaan niin opinnoissa, kuin työelämässä!”

Student guide illustration, master's programmes
Ohjelmat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Maria Virkkala
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston opiskelijatarina: sivuaineena logistiikka

Haastattelu avoimen yliopiston opinnoista
Freestyle meloja Miika Sorjonen, Aalto CHEM
Opinnot Julkaistu:

Yrityselämän, urheilun ja urheilijoiden yhteinen tekeminen korostuu tulevaisuudessa

Aallon ja Haaga-Helian kilpaurheilevat opiskelijat tapasivat tällä kertaa yhteisessä brändiaiheisessa Urhea-tilaisuudessa.
In leaf-like bubbles, different icons refering to e.g. books, gardening, and bicycling
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Löydä tohtorinkoulutuksemme yhteisö Aalto Socialissa

Seuraa ja osallistu keskusteluun tohtorinkoulutuksesta Aalto Socialissa.
winners of the BI competition, Aalto BIZ
Opinnot Julkaistu:

Business Intelligence -kurssin kilpailussa keskityttiin maailman lasten hyvinvointiin

Kymmenen opiskelijaryhmää analysoi dataa maailman lapsista ja esitteli tuloksensa tuomaristolle.