Uutiset

Inka Lehtimäen diplomityö palkittiin vuoden parhaana

TEK ja TFiF palkitsivat Aalto-yliopiston vastavalmistuneen Inka Lehtimäen diplomityön vuoden parhaana tekniikan alalla.
Aalto University's master's degree student Inka Lehtimäki.
Lehtimäki suoritti maisteriopintonsa life sciences technologies -ohjelmassa Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella. Hän valmistui vuonna 2021, pääaineenaan kompleksit järjestelmät. Kuva: Jari Härkönen

Lehtimäki kehitti diplomityössään uuden menetelmän epileptisten ja toiminnallisten kohtausten videopohjaiseen luokitteluun koneoppimisen avulla. Hän työsti diplomityötänsä epilepsian seurantaan erikoistuneen Neuro Event Labsin kanssa. Työ tuki yrityksen seurantaan tarkoitetun ohjelmiston kehitystyötä.

”Koodaamisen käytännönläheinen ote analyyttiseen päättelyyn innostaa minua”, sanoo Lehtimäki. ”Parasta on, kun pääsen soveltamaan omaa osaamistani itseäni kiinnostavalla alalla ja samalla auttamaan muita.”

5 000 euron arvoisen palkinnon myönsivät Tekniikan akateemiset (TEK) sekä Tekniska Föreningen i Finland (TFiF). Vuosittain jaettavien palkintojen tarkoituksena on jakaa tunnustusta tekniikan alan parhaimmille opinnäytetöille.

”Diplomityö toi merkittävää uutuusarvoa laskennan ja epileptiakohtauksien rajapinnalla”, kertoo Juhani Nokela, yhteiskuntasuhdejohtaja TEK:lla. ”Työ on tehty yrityksessä itsenäisesti ja sillä on merkitystä yrityksen tuotekehitykseen. Se on myös kirjoitettu hyvin ja aukeaa lukijalle, jolle ala ei ole entuudestaan tuttu.”

Valmistuttuaan Aallosta vuonna 2021, Lehtimäki jatkoi työskentelyä koneoppimisen parissa.

”Työskentelen teknologiakonsulttina Accenturella. Autan terveydenhuoltoalan asiakkaitamme koneoppimisprojektien parissa. Opintoni Aallossa sekä diplomityössä oppimani taidot ovat auttaneet minua työelämässä valtavasti.”

Lehtimäki suoritti kandidaatin tutkintonsa kemian tekniikasta, mutta siirtyi tietotekniikan laitoksen tarjoamaan terveysteknologian maisteriohjelmaan.

”Opiskelijana kannattaa jahdata rohkeasti omia kiinnostuksen kohteita. Mahdollisuudet aukeavat kyllä matkan varrella. Kaikkea ei tarvitse tietää, vaan riittää että on valmis oppimaan. Muistan edelleen ne myöhäiset illat kirjastossa kaverieni kanssa, kun yritimme opetella koneoppimisen perusteita. Ahkeruus kuitenkin palkitaan niin opinnoissa, kuin työelämässä!”

Student guide illustration, master's programmes
Ohjelmat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Mentorihaku: Myötätuntomentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille syksyllä 2024

Haemme tohtoriopiskelijoita mentoreiksi myötätuntomentorointiryhmiin.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
XX
Kampus Julkaistu:

PechaKucha- tilaisuus tarjosi Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriopiskelijoille uudenlaisen haasteen

Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäinen PechaKucha haastoi korkeakoulun tohtoriopiskelijat esittämään väitöskirjansa aiheet kuudessa minuutissa. Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona 22. toukokuuta Otaniemen A Gridissä.
Näytös-tunnuskuva. Kahdet jalat ja jalkineet keltaiseksi sävytetyssä kuvassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman Näyttelyn.