Uutiset

Inka Lehtimäen diplomityö palkittiin vuoden parhaana

TEK ja TFiF palkitsivat Aalto-yliopiston vastavalmistuneen Inka Lehtimäen diplomityön vuoden parhaana tekniikan alalla.
Aalto University's master's degree student Inka Lehtimäki.
Lehtimäki suoritti maisteriopintonsa life sciences technologies -ohjelmassa Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella. Hän valmistui vuonna 2021, pääaineenaan kompleksit järjestelmät. Kuva: Jari Härkönen

Lehtimäki kehitti diplomityössään uuden menetelmän epileptisten ja toiminnallisten kohtausten videopohjaiseen luokitteluun koneoppimisen avulla. Hän työsti diplomityötänsä epilepsian seurantaan erikoistuneen Neuro Event Labsin kanssa. Työ tuki yrityksen seurantaan tarkoitetun ohjelmiston kehitystyötä.

”Koodaamisen käytännönläheinen ote analyyttiseen päättelyyn innostaa minua”, sanoo Lehtimäki. ”Parasta on, kun pääsen soveltamaan omaa osaamistani itseäni kiinnostavalla alalla ja samalla auttamaan muita.”

5 000 euron arvoisen palkinnon myönsivät Tekniikan akateemiset (TEK) sekä Tekniska Föreningen i Finland (TFiF). Vuosittain jaettavien palkintojen tarkoituksena on jakaa tunnustusta tekniikan alan parhaimmille opinnäytetöille.

”Diplomityö toi merkittävää uutuusarvoa laskennan ja epileptiakohtauksien rajapinnalla”, kertoo Juhani Nokela, yhteiskuntasuhdejohtaja TEK:lla. ”Työ on tehty yrityksessä itsenäisesti ja sillä on merkitystä yrityksen tuotekehitykseen. Se on myös kirjoitettu hyvin ja aukeaa lukijalle, jolle ala ei ole entuudestaan tuttu.”

Valmistuttuaan Aallosta vuonna 2021, Lehtimäki jatkoi työskentelyä koneoppimisen parissa.

”Työskentelen teknologiakonsulttina Accenturella. Autan terveydenhuoltoalan asiakkaitamme koneoppimisprojektien parissa. Opintoni Aallossa sekä diplomityössä oppimani taidot ovat auttaneet minua työelämässä valtavasti.”

Lehtimäki suoritti kandidaatin tutkintonsa kemian tekniikasta, mutta siirtyi tietotekniikan laitoksen tarjoamaan terveysteknologian maisteriohjelmaan.

”Opiskelijana kannattaa jahdata rohkeasti omia kiinnostuksen kohteita. Mahdollisuudet aukeavat kyllä matkan varrella. Kaikkea ei tarvitse tietää, vaan riittää että on valmis oppimaan. Muistan edelleen ne myöhäiset illat kirjastossa kaverieni kanssa, kun yritimme opetella koneoppimisen perusteita. Ahkeruus kuitenkin palkitaan niin opinnoissa, kuin työelämässä!”

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Sensual mathematics. Photo: Henri Vogt.
Opinnot Julkaistu:

Haku Kristallikukkia peilisalissa -kurssille on avattu - matematiikan, taiteiden ja arkkitehtuurin yhteiskeitos palaa Heurekaan

Kristallikukkia peilisaleissa –kurssi - MS-E1000 Crystal Flowers in Halls of Mirrors: Mathematics meets Art and Architecture - on avoin kaikille kandiopiskelijoista tohtorikoulutettaviin, matematiikan ja tekniikan aloista taiteisiin, muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kemiasta liiketoimintaan. Kurssille otetaan korkeintaan 50 opiskelijaa motivaatiokirjeiden perusteella, ja haku on auki 10.1.2023 saakka. Kurssi on 15 opintopisteen suuruinen, ja se järjestetään joka toinen vuosi.
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Opiskelijat tutkimassa aurinkopaneelia.
Mediatiedotteet, Opinnot Julkaistu:
Students studying in a study room. Photo by Unto Rautio.
Opinnot Julkaistu:

International Student Barometer: palautetta kansainvälisiltä opiskelijoilta kerätään marras-joulukuussa

Aalto-yliopiston kansainväliset opiskelijat voivat vastata International Student Barometer (ISB) -kyselyyn 24.11.-19.12.2022.