Uutiset

Inka Lehtimäen diplomityö palkittiin vuoden parhaana

TEK ja TFiF palkitsivat Aalto-yliopiston vastavalmistuneen Inka Lehtimäen diplomityön vuoden parhaana tekniikan alalla.
Aalto University's master's degree student Inka Lehtimäki.
Lehtimäki suoritti maisteriopintonsa life sciences technologies -ohjelmassa Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella. Hän valmistui vuonna 2021, pääaineenaan kompleksit järjestelmät. Kuva: Jari Härkönen

Lehtimäki kehitti diplomityössään uuden menetelmän epileptisten ja toiminnallisten kohtausten videopohjaiseen luokitteluun koneoppimisen avulla. Hän työsti diplomityötänsä epilepsian seurantaan erikoistuneen Neuro Event Labsin kanssa. Työ tuki yrityksen seurantaan tarkoitetun ohjelmiston kehitystyötä.

”Koodaamisen käytännönläheinen ote analyyttiseen päättelyyn innostaa minua”, sanoo Lehtimäki. ”Parasta on, kun pääsen soveltamaan omaa osaamistani itseäni kiinnostavalla alalla ja samalla auttamaan muita.”

5 000 euron arvoisen palkinnon myönsivät Tekniikan akateemiset (TEK) sekä Tekniska Föreningen i Finland (TFiF). Vuosittain jaettavien palkintojen tarkoituksena on jakaa tunnustusta tekniikan alan parhaimmille opinnäytetöille.

”Diplomityö toi merkittävää uutuusarvoa laskennan ja epileptiakohtauksien rajapinnalla”, kertoo Juhani Nokela, yhteiskuntasuhdejohtaja TEK:lla. ”Työ on tehty yrityksessä itsenäisesti ja sillä on merkitystä yrityksen tuotekehitykseen. Se on myös kirjoitettu hyvin ja aukeaa lukijalle, jolle ala ei ole entuudestaan tuttu.”

Valmistuttuaan Aallosta vuonna 2021, Lehtimäki jatkoi työskentelyä koneoppimisen parissa.

”Työskentelen teknologiakonsulttina Accenturella. Autan terveydenhuoltoalan asiakkaitamme koneoppimisprojektien parissa. Opintoni Aallossa sekä diplomityössä oppimani taidot ovat auttaneet minua työelämässä valtavasti.”

Lehtimäki suoritti kandidaatin tutkintonsa kemian tekniikasta, mutta siirtyi tietotekniikan laitoksen tarjoamaan terveysteknologian maisteriohjelmaan.

”Opiskelijana kannattaa jahdata rohkeasti omia kiinnostuksen kohteita. Mahdollisuudet aukeavat kyllä matkan varrella. Kaikkea ei tarvitse tietää, vaan riittää että on valmis oppimaan. Muistan edelleen ne myöhäiset illat kirjastossa kaverieni kanssa, kun yritimme opetella koneoppimisen perusteita. Ahkeruus kuitenkin palkitaan niin opinnoissa, kuin työelämässä!”

Student guide illustration, master's programmes
Ohjelmat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
Palkitut.
Palkitut Julkaistu:

Perustieteiden korkeakoulun parhaat väitöskirjat ja diplomityöt vuodelta 2022 palkittu

Aalto-yliopisto palkitsee vuosittain parhaat 10 prosenttia väitöskirjoista Aallon väitöskirjapalkinnolla. Palkittuja väitöskirjoja on Perustieteiden korkeakoulussa tänä vuonna kuusi. Diplomitöitä palkittiin viisi.
Palkinnon saajat
Palkitut Julkaistu:

Tasavallan presidentin kunniamerkit Kemian tekniikan korkeakoulussa

Kemian tekniikan korkeakouluun on myönnetty kolme tasavallan presidentin kunniamerkkiä. Kunniamerkit myönnettiin professori Jouni Paltakarille, tutkimusinsinööri Esa Uosukaiselle ja johdon assistentti Anne Forsströmille.