Uutiset

Ilkka Tomperi on nimitetty Aalto-yliopiston kiinteistösijoittamisen työelämäprofessoriksi

"Kiinteistöala ja kiinteistösijoittamisen kenttä ovat murrosvaiheessa, mikä tekee tehtävästä erityisen mielenkiintoisen”, sanoo Ilkka Tomperi.
Ilkka Tomperi

KTT Ilkka Tomperi (s. 1975) on nimitetty Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun kiinteistösijoittamisen työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) ajalle 1.8.2022–31.7.2027. Tehtävä sijoittuu rakennetun ympäristön laitokselle, kiinteistötalouden tutkimusryhmään.

Tomperi jatkaa samalla päätyössään YIT:n Kiinteistökehitys-segmentin johtajana, jossa hän aloitti vuonna 2021. Hän on aiemmin toiminut useita vuosia työeläkevakuutusyhtiö Varman kiinteistöistä vastanneena sijoitusjohtajana sekä CapManin, Franklin Templetonin ja Valtion Eläkerahaston palveluksessa. Tomperi on kansainvälisesti arvostettu asiantuntija ja hän ollut INREVin (Investors in Non-Listed Real Estate Vehicles) hallituksen jäsen vuodesta 2017 lähtien. INREV on keskeinen toimija epäsuoran eurooppalaisen kiinteistösijoittamisen alalla. Hän on myös Vaasan ylipiston englanninkielisen Finance-maisteriohjelman neuvonantajaryhmän (Advisory Board) jäsen.

”Kiinteistöala muodostaa pohjan Suomen kansallisvarallisuudelle ja kerää ison osan kaikista sijoituksista. Olen iloinen saadessamme joukkoomme Ilkka Tomperin, arvostetun kansainvälisen asiantuntijan kiinteistösijoittamisen alalla, joka pystyy erinomaisesti yhdistämään akateemisen opetuksen ja tutkimuksen yksityisen sektorin ja kiinteistösijoittajien kanssa”, toteaa Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis.

”On hienoa päästä mukaan kiinteistötalouden tutkimusryhmään ja opettamaan kiinteistösijoittamista yhdistäen teoriaa käytäntöön. Kiinteistöala ja kiinteistösijoittamisen kenttä ovat murrosvaiheessa monella tapaa, joten myös nimityksen ajankohta tekee tehtävästä erityisen mielenkiintoisen”, sanoo Ilkka Tomperi.

Tomperi väitteli Vaasan yliopistossa vuonna 2005 kauppatieteiden alalta. Väitöskirjan aiheena oli Liquidity Effects, Timing and Reasons for Open-Market Share Repurchases. Vuonna 2009 The European Real Estate Society palkitsi hänen kiinteistösijoittamista käsittelevän artikkelinsa parhaana. Tomperi on kirjoittanut muun muassa artikkelin Performance of Private Equity Real Estate Funds, Journal of European Real Estate Research (2010).

Hän on toiminut vierailevana opettajana Vaasan yliopiston rahoituksen maisteriohjelmassa vuodesta 2002 alkaen ja kouluttajana INREVin kiinteistöalan ammattilaisille tarjoamilla kursseilla vuodesta 2010 alkaen.

Professor of Practice (työelämäprofessori) on määräaikainen ja osa-aikainen tehtävä, johon kutsutaan yritysten tai julkisen alan johtajia ja asiantuntijoita toimimaan kehittäjänä ja sillanrakentajana yliopiston ja teollisuuden välillä. Työprofiilin painopiste on opettamisessa.

Yhteystiedot:

Ilkka Tomperi
[email protected] (1.8.2022 alkaen)
Aalto-yliopisto, Insinööritieteiden korkeakoulu, rakennetun ympäristön laitos

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Professori Risto Kosonen
Nimitykset Julkaistu:

Professori Risto Kosonen on nimitetty eurooppalaisen LVI- alan liiton varapuheenjohtajaksi

Nimityksestä päätettiin Euroopan lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialan yhdistysten liiton, REHVAn, vuosikokouksessa 12. toukokuuta.
Mikko Kiviharju käytävällä, kuva Aalto-yliopisto Matti Ahlgren
Nimitykset Julkaistu:

Mikko Kiviharju siirtyi tietoturvallisuuden tekijästä sen tutkijaksi

Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessorina aloittaneen Mikko Kiviharjun mielestä tietoturvan tulee olla sisäänrakennettuna organisaatioiden toimintaan.
Water Engineering Aalto University
Nimitykset Julkaistu:

Kaksi työelämäprofessoria nimitetty vesitekniikan alalle

Vesitekniikan opetus saa vahvistusta työelämästä, kun Elin Lavonen ja Ilkka Miettinen aloittavat työelämäprofessorin tehtävissä touko-kesäkuussa Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksella.
Mikko Möttönen Monika Österberg
Nimitykset Julkaistu:

Kaksi aaltolaista Suomalaisen Tiedeakatemian uusiksi jäseniksi

Mikko Möttönen ja Monika Österberg valittiin matemaattis-luonnontieteellisen osaston uusiksi jäseniksi kevätkokouksessa.