Uutiset

Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella

Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta. Reitti avattiin 19.4.2023 osana opiskelijoiden mielenterveyspäivää.
Path in the Laajalahti nature area
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

”Tämä hyvinvointireitti on hengähdystauko, joka yhdistelee liikettä, ympäröivää kampusluontoa ja mietiskelyä. Se sisältää useamman pisteen, jotka toimivat sekä yksittäin että kokonaisuutena, ja sen voi kiertää yhdessä toisten kanssa tai itsenäisesti”, toteavat reitin ideoitsijat opintopsykologi Sanni Saarimäki ja Aalto-pappi Anu Morikawa.

Hyvinvointireitin on tarkoitus madaltaa kynnystä lähteä kesken opiskelu- tai työpäivän pienelle kävelylle ulkoilmaan.  

Kiireetön reitti koko yhteisölle  

Kampuksen äänimaisema vaihtelee liikenteen äänistä lintujen lauluun. Samoin oma mielenmaisema voi olla tyyni, tuulinen tai vaikka myrskyisä – päivästä ja hetkestä riippuen. Reitti kutsuu hellittämään hetkeksi ja pohtimaan, miltä kulkeminen ja matkan varrella esiin nousevat teemat - tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta - nostavat esiin.  

Hyvinvointireitin viisi kohdetta sijaitsevat eri puolilla kampuksen ulkoalueita. Reitti on kaikille avoin. Avajaispäivänä reittiä voi kulkea ohjatusti. Reitillä kuljetaan omaa oloa kuunnellen, omaan tahtiin. Hyvinvointireitti kestää noin 15-20 minuuttia, sillä reitillä ei ole tarkoitus pitää kiirettä.  

Reitin visuaalisen ilmeen ja kampusympäristöön sopivuutta on koordinoinut Aalto-yliopistokiinteistöjen projektipäällikkö Aapo Pihkala. Hyvinvointireitti on toteutettu yhdessä Aalto-yliopiston hyvinvointitoimijoiden (opinto- ja uraohjauspsykologit, opinto-ohjaajat, Oasis of Radical Wellbeing ja Aalto-papit) ja yhteistyökumppaneiden (Unisport, YTHS, AYY) kanssa. Reittiä koordinoi Starting Point of Wellbeing, joka tarjoaa Aallon opiskelijoille matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa opiskelukykyyn ja hyvinvointiin liittyvissä haasteissa.   

Kampuksen hyvinvointireitti avattiin 19.4.2023 opiskelijoiden mielenterveyspäivänä, jonka valtakunnallinen teema oli kohtuus. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on opiskelijoiden hyvinvointiverkoston järjestämä kampanjapäivä, jolloin nostetaan esiin opiskelijoiden mielenterveystilannetta ja kannustetaan kaikki toimimaan opiskelijoiden mielenterveyden edistämiseksi.  
 
Lue lisää opiskelijoiden mielenterveyspäivästä (Nyyti)

Hyvinvointireitin avajaiset 19.4.

Ohjattuja puolen tunnin kierroksia opiskelijoiden mielenterveyspäivän aikana. Tervetuloa!

Osallistu ohjatulle kierrokselle!
Spring time on campus. New leaves on trees in focus, green grass on the background. Sun is shining.

Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen ohjausta hyvinvointiin ja opiskelukykyyn liittyvissä asioissa. Tältä sivulta löydät tietoa mm. ajanvarauksettomasta drop-in ohjauksesta, tapahtumista, asiantuntijoiden ajanvarauksellisesta ohjauksesta ja kampuksen hyvinvointireitistä.

Lisätietoja reitistä
Starting Point of Wellbeing logo

Uutisia

Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella

Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta
Kuvituskuva, jossa kirkkain värein piirretty tyttö katsoo graafista kuviota.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Suomen kaksivuotisen esiopetuskokeilun toteutus voi toimia mallina maailmalle

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu on erinomainen esimerkki siitä, miten hallitukset voivat ennakoida ja testata politiikkaansa ennen sen laajamittaista käyttöönottoa. Suomi on kokeiluille mitä otollisin paikka.
AllWell SQ
Yliopisto Julkaistu:

Vuoden 2024 AllWell?-kyselyyn vastasi 36 % kohderyhmästä

Kysely lähetettiin Aalto-yliopiston toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.
Risto Ilmoniemi, kuva: Hayley Le
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Risto Ilmoniemi: Tärkeintä on luottamus siihen, että muut tiimissä ovat tukena ja auttavat tarvittaessa

"Olen monta kertaa ajatellut, että nyt minä kyllä lopetan koko homman: tästä ei tule mitään. Mutta toivun nopeasti: usein jo seuraavana päivänä optimismi saa vallan."

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää V periodissa

Kielikeskuksessa on viidennessäkin periodissa tarjolla monipuolisesti kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.
MyCourses
Opinnot Julkaistu:

MyCoursesin käyttökatko 2.5.2024 klo 10.00-17.00

MyCourses ei ole käytettävissä katkon aikana.
Ryhmätilanne
Opinnot Julkaistu:

Opiskelukykysi ja -hyvinvointisi tueksi, huhtikuu 2024

Hei opiskelija! Muistathan, että Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille erilaisia palveluita opiskelun sujumisen tueksi. Lisätietoja ajankohtaisista asioista löytyy alta.
AllWell SQ
Opinnot Julkaistu:

Vuoden 2024 AllWell?-kyselyyn vastasi 36 % kohderyhmästä

Kysely lähetettiin Aalto-yliopiston toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.