Uutiset

Humanitaarisen arkkitehtuurin opiskelijat tutustuivat arkkitehtuurin käytäntöihin Ghanassa

Humanitaarisen arkkitehtuurin "Interplay of Cultures" -studion opiskelijat ja professorit matkustivat Ghanaan syventääkseen ymmärrystään arkkitehtuurin käytännöistä eri kulttuureissa.
Locals in Accra
Paikallisia Accrassa, Ghanassa. Kuva: Janina Hedström

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun humanitaarisen arkkitehtuurin "Interplay of Cultures" -studion opiskelijat matkustivat keväällä 2023 yhdessä Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekunnan opiskelijoiden ja opettajien kanssa Kumasin kaupunkiin Ghanaan, Länsi-Afrikkaan. Opintomatkan tavoitteena oli syventyä kulttuurieroihin ja -yhtäläisyyksiin ja vahvistaa samalla ymmärrystä vanhan ghanalaisen Asante-kulttuurin elinympäristöstä.

He toteuttivat yhteistyössä paikallisen Kwame Nkrumah University of Science and Technologyn (KNUST) -yliopiston opiskelijoiden kanssa kaupunkitutkimuksen, jonka tarkoituksena oli syventyä kaupunkiin ja sen kulttuuriin ja tutustua sen asukkaisiin. Opiskelijat jaettiin ryhmiin kenttätyötä ja analyysiä varten: he olivat vuorovaikutuksessa paikallisten kanssa, tutustuivat heidän kulttuuriinsa, luonnostelivat, havainnoivat ja haastattelivat heitä sekä osallistuivat työpajoihin oppiakseen paikallisten arvoja ja tarpeita. 

Kumasi on ainutlaatuinen ja historiallisesti merkittävä kaupunki, jossa vallitsee trooppinen ilmasto - seikka, joka opiskelijoiden oli otettava huomioon kenttätyön aikana. He kehittivät tietämystään kestävien suunnitteluratkaisujen rakentamisesta sekä kulttuuritietoisesta rakentamisesta. Prosessin aikana opiskelijat haastettiin arvioimaan uudelleen arvojärjestelmiään ja vastuullisuuttaan.

Kumasi, Ghana
Kumasi, Ghana. Kuva: Janina Hedström

Kenttätyön jälkeen oppilaat matkustivat Cape Coastiin, missä he osallistuivat metsäkävelylle ja vierailivat Elminan linnassa tutustuen myös Länsi-Afrikan orjakauppaan. Matka päättyi Accraan, jossa ryhmä vieraili afrikkalaisissa taidemuseoissa ja perinteisillä markkinoilla.

Vaikka opiskelijat ovat sittemmin palanneet Aallon kampukselle Otaniemeen, heidän studiotyönsä ja yhteistyönsä KNUSTin arkkitehtiopiskelijoiden kanssa jatkuu verkossa. Heidän työnsä on esillä Designs for a Cooler Planet -näyttelyssä Aalto-yliopistossa syksyllä 2023.

Lue lisää matkasta ja kurssista

Lue lisää WiTLABista 

Interplay of Cultures -studio 2023 järjestetään yhdessä Kwame Nkrumah University of Science and Technologyn (KNUST) -yliopiston kanssa Kumasin kaupungissa Ghanassa ja se on osa Aallon WiTLABin tutkimus- ja koulutusyksikköä. Tänä vuonna myös Tampereen rakennetun ympäristön tiedekunnan (arkkitehtuuri) opiskelijat ja opettajat osallistuivat kurssille ja kenttäretkelle.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto-yliopisto Juniorin opiskelijaohjaaja
Opinnot Julkaistu:

Innostavat opiskelijat ohjaavat oman alansa asiantuntijoina Aalto-yliopisto Juniorin työpajoja

Junior tarjoaa lapsille ja nuorille kurkistuksia Aalto-yliopiston tarjontaan. Lue lisää toiminnasta – ja siitä, miten voit lahjoittamalla tukea tulevaisuuden tekijöiden hyväksi tehtävää työtä.
Alma Median projektitiimi, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Vastuullisuus on tärkeä osa asumisen digitaalisia palveluita

Opiskelijat tekivät Alma Medialle yritysprojektin, jossa he kartoittivat asumisen digitaalisia palveluita kestävän kehityksen näkökulmasta.
Football field / Jalkapallokenttä. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Jalkapalloilija Tim Väyrynen ja koripalloilija Helmi Tulonen kuuluvat Aalto-yliopiston URHEA-opiskelijoihin

”Aalto-yliopisto on Urhean periaatteiden mukaisesti tukenut meitä ammattiurheilun ja opiskelujen yhteensovittamisessa.”
Mira Hänninen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mira Hänninen: On inspiroivaa, että omalla työllä on positiivinen vaikutus yhteiskuntaan

Nykyisin Nesteellä työskentelevä alumnimme Mira Hänninen hakeutui Kauppakorkeakouluun yritysjuridiikan maisteriohjelmaan, sillä hän halusi enemmän käytännönläheistä yritysnäkökulmaa oikeustieteen opintoihinsa. ”Palkitsevinta opinnoissa oli juuri se, ettemme opiskelleet vain sääntelyn sisältöä vaan mietimme, millainen käytännön vaikutus sillä on yritysten liiketoimintaan ja päätöksentekoon.”