Uutiset

Humanitaarisen arkkitehtuurin opiskelijat tutustuivat arkkitehtuurin käytäntöihin Ghanassa

Humanitaarisen arkkitehtuurin "Interplay of Cultures" -studion opiskelijat ja professorit matkustivat Ghanaan syventääkseen ymmärrystään arkkitehtuurin käytännöistä eri kulttuureissa.
Locals in Accra
Paikallisia Accrassa, Ghanassa. Kuva: Janina Hedström

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun humanitaarisen arkkitehtuurin "Interplay of Cultures" -studion opiskelijat matkustivat keväällä 2023 yhdessä Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekunnan opiskelijoiden ja opettajien kanssa Kumasin kaupunkiin Ghanaan, Länsi-Afrikkaan. Opintomatkan tavoitteena oli syventyä kulttuurieroihin ja -yhtäläisyyksiin ja vahvistaa samalla ymmärrystä vanhan ghanalaisen Asante-kulttuurin elinympäristöstä.

He toteuttivat yhteistyössä paikallisen Kwame Nkrumah University of Science and Technologyn (KNUST) -yliopiston opiskelijoiden kanssa kaupunkitutkimuksen, jonka tarkoituksena oli syventyä kaupunkiin ja sen kulttuuriin ja tutustua sen asukkaisiin. Opiskelijat jaettiin ryhmiin kenttätyötä ja analyysiä varten: he olivat vuorovaikutuksessa paikallisten kanssa, tutustuivat heidän kulttuuriinsa, luonnostelivat, havainnoivat ja haastattelivat heitä sekä osallistuivat työpajoihin oppiakseen paikallisten arvoja ja tarpeita. 

Kumasi on ainutlaatuinen ja historiallisesti merkittävä kaupunki, jossa vallitsee trooppinen ilmasto - seikka, joka opiskelijoiden oli otettava huomioon kenttätyön aikana. He kehittivät tietämystään kestävien suunnitteluratkaisujen rakentamisesta sekä kulttuuritietoisesta rakentamisesta. Prosessin aikana opiskelijat haastettiin arvioimaan uudelleen arvojärjestelmiään ja vastuullisuuttaan.

Kumasi, Ghana
Kumasi, Ghana. Kuva: Janina Hedström

Kenttätyön jälkeen oppilaat matkustivat Cape Coastiin, missä he osallistuivat metsäkävelylle ja vierailivat Elminan linnassa tutustuen myös Länsi-Afrikan orjakauppaan. Matka päättyi Accraan, jossa ryhmä vieraili afrikkalaisissa taidemuseoissa ja perinteisillä markkinoilla.

Vaikka opiskelijat ovat sittemmin palanneet Aallon kampukselle Otaniemeen, heidän studiotyönsä ja yhteistyönsä KNUSTin arkkitehtiopiskelijoiden kanssa jatkuu verkossa. Heidän työnsä on esillä Designs for a Cooler Planet -näyttelyssä Aalto-yliopistossa syksyllä 2023.

Lue lisää matkasta ja kurssista

Lue lisää WiTLABista 

Interplay of Cultures -studio 2023 järjestetään yhdessä Kwame Nkrumah University of Science and Technologyn (KNUST) -yliopiston kanssa Kumasin kaupungissa Ghanassa ja se on osa Aallon WiTLABin tutkimus- ja koulutusyksikköä. Tänä vuonna myös Tampereen rakennetun ympäristön tiedekunnan (arkkitehtuuri) opiskelijat ja opettajat osallistuivat kurssille ja kenttäretkelle.

Read more:

Humanitarian architects at field work in Nepal, sitting on rugs and discussing with local people

Aalto University is launching a World in Transition Programme for resilience of vulnerable communities

New diploma programme seeks solutions to the most pressing problems concerning the human settlements.

News
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.