Uutiset

Humanitaarisen arkkitehtuurin opiskelijat tutustuivat arkkitehtuurin käytäntöihin Ghanassa

Humanitaarisen arkkitehtuurin "Interplay of Cultures" -studion opiskelijat ja professorit matkustivat Ghanaan syventääkseen ymmärrystään arkkitehtuurin käytännöistä eri kulttuureissa.
Locals in Accra
Paikallisia Accrassa, Ghanassa. Kuva: Janina Hedström

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun humanitaarisen arkkitehtuurin "Interplay of Cultures" -studion opiskelijat matkustivat keväällä 2023 yhdessä Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekunnan opiskelijoiden ja opettajien kanssa Kumasin kaupunkiin Ghanaan, Länsi-Afrikkaan. Opintomatkan tavoitteena oli syventyä kulttuurieroihin ja -yhtäläisyyksiin ja vahvistaa samalla ymmärrystä vanhan ghanalaisen Asante-kulttuurin elinympäristöstä.

He toteuttivat yhteistyössä paikallisen Kwame Nkrumah University of Science and Technologyn (KNUST) -yliopiston opiskelijoiden kanssa kaupunkitutkimuksen, jonka tarkoituksena oli syventyä kaupunkiin ja sen kulttuuriin ja tutustua sen asukkaisiin. Opiskelijat jaettiin ryhmiin kenttätyötä ja analyysiä varten: he olivat vuorovaikutuksessa paikallisten kanssa, tutustuivat heidän kulttuuriinsa, luonnostelivat, havainnoivat ja haastattelivat heitä sekä osallistuivat työpajoihin oppiakseen paikallisten arvoja ja tarpeita. 

Kumasi on ainutlaatuinen ja historiallisesti merkittävä kaupunki, jossa vallitsee trooppinen ilmasto - seikka, joka opiskelijoiden oli otettava huomioon kenttätyön aikana. He kehittivät tietämystään kestävien suunnitteluratkaisujen rakentamisesta sekä kulttuuritietoisesta rakentamisesta. Prosessin aikana opiskelijat haastettiin arvioimaan uudelleen arvojärjestelmiään ja vastuullisuuttaan.

Kumasi, Ghana
Kumasi, Ghana. Kuva: Janina Hedström

Kenttätyön jälkeen oppilaat matkustivat Cape Coastiin, missä he osallistuivat metsäkävelylle ja vierailivat Elminan linnassa tutustuen myös Länsi-Afrikan orjakauppaan. Matka päättyi Accraan, jossa ryhmä vieraili afrikkalaisissa taidemuseoissa ja perinteisillä markkinoilla.

Vaikka opiskelijat ovat sittemmin palanneet Aallon kampukselle Otaniemeen, heidän studiotyönsä ja yhteistyönsä KNUSTin arkkitehtiopiskelijoiden kanssa jatkuu verkossa. Heidän työnsä on esillä Designs for a Cooler Planet -näyttelyssä Aalto-yliopistossa syksyllä 2023.

Lue lisää matkasta ja kurssista

Lue lisää WiTLABista 

Interplay of Cultures -studio 2023 järjestetään yhdessä Kwame Nkrumah University of Science and Technologyn (KNUST) -yliopiston kanssa Kumasin kaupungissa Ghanassa ja se on osa Aallon WiTLABin tutkimus- ja koulutusyksikköä. Tänä vuonna myös Tampereen rakennetun ympäristön tiedekunnan (arkkitehtuuri) opiskelijat ja opettajat osallistuivat kurssille ja kenttäretkelle.

Read more:

Humanitarian architects at field work in Nepal, sitting on rugs and discussing with local people

Aalto University is launching a World in Transition Programme for resilience of vulnerable communities

New diploma programme seeks solutions to the most pressing problems concerning the human settlements.

News
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Valmistujaisjuhla 2024
Opinnot Julkaistu:

Tutkintotodistusten jakotilaisuus 12.06.2024

Kemian tekniikan korkeakoulu onnittelee lämpimästi kaikkia keväällä 2024 valmistuneita!
Kiia Einola hymyilee kameralle. Otaniemen amfiteatteri taustalla.
Yhteistyö Julkaistu:

Kiia Einolan mielestä rakennusten tulisi tukea meidän kaikkien hyvinvointia

Kiia Einolan opintomatka Aalto-yliopistossa ulottuu kandiopinnoista aina väitöskirjatutkijaksi asti. Maisteriopintojen aikaiset kesätyöt herättivät Kiian kiinnostuksen talotekniikan tutkimuksesta. Hän työstää tällä hetkellä väitöskirjaansa älyrakennusten tohtoriopiskelijana yhteistyössä sähkötekniikkaan erikoistuneen yrityksen Helvarin kanssa.
Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Reetta Ranta: "Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.