Uutiset

Aalto-yliopiston uuden koulutusohjelman tavoitteena on haavoittuvassa asemassa olevien yhteisöjen resilienssin tukeminen

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa alkaa syksyllä uusi maisteriopintojen jälkeinen diplomiohjelma, jonka tarkoituksena on löytää ratkaisuja polttavimpiin ihmisasutusta koskeviin ongelmiin.
Humanitarian architects at field work in Nepal, sitting on rugs and discussing with local people
Kuva: Kristjana Adalgeirsdóttir / WiTLAB, Aalto-yliopisto

Yhteiskunnan ja ympäristön nopeat muutokset edellyttävät yhä enenevässä määrin yliopistojen ja käytännön tasolla toimivien organisaatioiden yhteistyötä. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun uusi World in Transition (WiT)-diplomiohjelma pyrkii vastaamaan maailmanlaajuisiin haasteisiin, kuten hallitsemattomaan kaupungistumiseen, pakkomuuttoon, humanitaarisiin kriiseihin, konflikteihin ja pitkän aikavälin köyhyyden vähentämiseen. Tavoitteena on luoda ja ylläpitää kestävää yhteistyötä pohjoisen ja etelän sekä korkeakoulujen ja muiden yhteiskunnan toimijoiden välillä.

"Vakavien maailmanlaajuisten muutosten keskellä tarvitaan ymmärrystä ja valmiuksia käsitellä monimutkaisia ongelmia. Uuden ohjelmamme avulla pyrimme tuomaan voimavaroja yhteen ja siten auttamaan haavoittuvimpia yhteisöjä muutosten keskellä. Tavoitteena on viime kädessä auttaa ihmisiä auttamaan itseään", sanoo humanitaarisen arkkitehtuurin työelämäprofessori Saija Hollmén.

WiT-ohjelma on Aalto-yliopiston World in Transition Research LABin (WiTLAB) alainen uusi poikkitieteellinen maisteriopintojen jälkeinen diplomiohjelma, joka keskittyy ihmisasutuksen sietokykyyn liittyviin kysymyksiin. WiT-ohjelma perustuu korkean tason strategioihin, joilla pyritään vastaamaan globaaleihin haasteisiin ja se nojaa Yhdistyneiden Kansakuntien Agenda 2030:n kestävän kehityksen tavoitteiden laajempaan kehykseen.

Ohjelmassa sovelletaan niin teoriassa kuin käytännössä uusia pedagogisia menetelmiä, jotka perustuvat joustavuuteen ja systeemiajatteluun. Kumppaniorganisaatioiden kanssa luodaan vastavuoroisuuteen ja tiedon jakamiseen perustuvia käytäntöjä, joiden tavoitteena on muuttaa paikallisia oloja paremmiksi. Opintoihin sisältyy tosielämän tapaustutkimuksia, joissa sovelletaan ongelmalähtöisiä ja muutoksen mahdollistavia oppimismenetelmiä.

Tutkimuskohteet on suunniteltu yhteistyössä eri puolilta maailmaa olevien kumppaniorganisaatioiden ja -yhteisöjen kanssa. WiT-ohjelma tarjoaa myös mahdollisuuden hankkia työelämäkokemusta kehitysyhteistyön ja globaalin kestävyyden alalla toimivien kumppaniorganisaatioiden kanssa.

Ohjelma on suunnattu arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin, muotoilun, insinööritieteiden, johtamisen, talouden, sosiologian ja antropologian alojen ammattilaisille ja tutkijoille, jotka ovat innostuneita paremman tulevaisuuden rakentamisesta.

WiT-ohjelman hakuaika (linkki verkkosivuille) alkaa elokuussa 2023 ja ohjelma käynnistyy tammikuussa 2024. Ohjelman kesto on viisi kuukautta. 

Buildings being constructed of red tiles in a very dry landscape in Zanzibar
Kuva: Saija Hollmén / WiTLAB, Aalto-yliopisto

Aalto WiTLAB (World in Transition Research LAB) on monitieteinen tutkimus- ja koulutusyksikkö, joka vastaa Aalto-yliopiston yhteistyöaloitteista, joiden juuret ovat rakennetun ympäristön kestävässä kehityksessä haavoittuvissa ja kulttuurisesti herkissä ympäristöissä maailmanlaajuisesti. Aalto WiTLAB toimii foorumina tutkijoille ja hankkeille, jotka keskittyvät kestävään asutukseen, humanitaariseen arkkitehtuuriin, yhteisölliseen sitoutumiseen ja ruohonjuuritason toimintaan.

Lisätietoa:

WiTLAB

Työelämäprofessori Saija Hollmén, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, [email protected], 0405879808

Väitöskirjatutkija Anahita Rashidfarokhi Fathabadi, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, [email protected], +358504616007

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!