Uutiset

Helsinki Schoolin toiminnasta aloitettu selvitys

Aalto-yliopisto on aloittanut perusteellisen selvitystyön valokuvauksen Helsinki School -kokonaisuuteen liittyvistä epäasiallisen käyttäytymisen ja taloudellisten epäselvyyksien uusista väitteistä.
Aalto University Väre photo Mika Huisman
Kuva: Mika Huisman

Aalto-yliopisto on aloittanut Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanin Tuomas Auvisen pyynnöstä perusteellisen selvitystyön valokuvauksen Helsinki School -kokonaisuuteen liittyvistä epäasiallisen käyttäytymisen ja taloudellisten epäselvyyksien uusista väitteistä. Selvityksen toteuttamisesta vastaavat yliopiston talous-, laki- ja oppimispalvelut.

Selvitys tehdään Aallon eettisten periaatteiden mukaisesti niin, että riippumattomuus ja objektiivisuus varmistetaan.

Selvityksessä käydään läpi Helsinki Schoolin toiminnasta julkisuudessa esitettyjen väitteiden todenperäisyys. Kaikilla osapuolilla on oikeus tulla kuulluksi, kertoa oma näkemyksensä asiasta ja myös mahdollisuus kommentoida muita näkemyksiä. Osapuolia halutaan kuulla tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti ilman ennakko-odotuksia esimerkiksi selvityksen lopputulokseen liittyen. Kun selvitys on valmis, tehdään kokonaisarvio ja päätetään mahdollisten jatkotoimien tarpeellisuudesta, joista kaikki eivät välttämättä ole julkisia.

Aalto-yliopisto ei hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä tai syrjintää. Jokaisella Aalto-yhteisön jäsenellä – niin opiskelijoilla kuin henkilökunnallakin – on oikeus kunnioittavaan kohteluun, ja sitoudumme takaamaan kaikille turvallisen ja tasa-arvoisen opiskelu- ja työskentely-ympäristön. Aallon eettiset periaatteet (Code of Conduct) antavat raamit yhteisössämme hyväksyttävälle käytökselle ja reilun pelin säännöille, ja on tärkeää, että kaikki aaltolaiset tuntevat sen sisällön, ymmärtävät sen yhtenevällä tavalla ja noudattavat sitä.

Rohkaisemme kaikkia epäasiallisen käytöksen havainneita tuomaan asian esiin ja esille tuodut asiat selvitetään. Yhteydenotot käsitellään pyydettäessä täysin luottamuksellisesti.

Aallon yleiset toimintaohjeet

Lisätietoja 

---

TARKEMMAT OHJEET YHTEYDENOTTOJA VARTEN

Aalto-yliopisto on aloittanut selvitystyön Helsinki Schooliin liittyvistä epäasiallisen käyttäytymisen ja taloudellisten epäselvyyksien väitteistä. Osana selvitystä kuulemme eri osapuolia ja pyrimme saamaan tiedon mahdollisesti käsittelemättä olevista epäasiallisen käyttäytymisen kokemuksista. Kuulemiset toteutetaan sekä kirjallisesti että tarvittaessa suullisesti.

Me selvityksestä vastaavat henkilöt otamme vastaan ilmoituksia epäasiallisen käyttäytymisen kokemuksista (Maiju Wickström ja Anni Rintala) ja mahdollisista taloudellisista epäselvyyksistä (Jukka Stenroos). Mikäli haluat antaa ilmoituksen em. asioissa, pyydämme ystävällisesti toimittamaan kirjallisen selvityksen tai ilmoittamaan halukkuudestasi tulla suullisesti kuultavaksi. Aallon eettiset periaatteet sekä yleinen oikeusturvaperiaate edellyttävät, että epäasiallisen käyttäytymisen seuraamukset perustuvat lähtökohtaisesti omalla nimellä annettuihin tietoihin. Muukin asiassa saatu selvitys ja tilannekuvaukset otetaan kuitenkin huomioon ja selvitetään mahdollisuuksien mukaan. Käsittelemme yhteydenottosi pyynnöstäsi siten, että henkilöllisyytesi ja sinuun yhdistettävissä olevat seikat tulevat ainoastaan selvityshenkilöiden tietoon. Kerrothan mahdollisessa yhteydenotossasi selkeästi, jos et halua antaa ilmoitusta omalla nimelläsi.

LISÄYS 18.3.2022
Helsinki School -selvityksen selvityshenkilöt ovat nyt ottaneet vastaan yhteydenottoja. Kiitämme yhteydenotoista. Osapuolten kuulemiset ovat käynnissä ja jatkuvat tulevien viikkojen aikana. Kuulemisten jälkeen selvityshenkilöt raportoivat yliopiston johdolle, joka harkitsee tarvittavat jatkotoimenpiteet. 

Selvityshenkilöt epäasiallisen käyttäytymisen kokemuksissa:

Anni Rintala
+358 50 512 2683
[email protected]

Maiju Wickström
+358 50 301 5798
[email protected]

Lue lisää

Selvityshenkilö taloudellisten epäselvyyksien väitteissä:

Jukka Stenroos
+358 50 567 2715
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
KY United -jalkapallojoukkue, 2024. Kuva: Eemil Kari
Yliopisto Julkaistu:

Jalkapallojoukkue KY United kohtaa sensaatiomaisesti Käpylän Pallon edustusjoukkueen tiistaina 16.4.2024

KY United saa vastaansa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan KäPan Suomen Cupin 3. kierroksella.
Olli Ikkala ja Esa Saarinen
Yliopisto Julkaistu:

Olli Ikkala ja Esa Saarinen löysivät barokkimusiikista ja luennoimisesta yhteisen sävelen

Kohdatessaan Olli Ikkala ja Esa Saarinen keskustelivat uruista ja luentojen tunnelmasta.
Infografiikka sijoituksesta
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu maailman 10 parhaan joukossa

Kaikkiaan kuusi alaa ylsi sadan parhaan joukkoon arvostetussa QS-vertailussa.