Uutiset

Helsinki Schoolin toiminnasta aloitettu selvitys

Aalto-yliopisto on aloittanut perusteellisen selvitystyön valokuvauksen Helsinki School -kokonaisuuteen liittyvistä epäasiallisen käyttäytymisen ja taloudellisten epäselvyyksien uusista väitteistä.
Aalto University Väre photo Mika Huisman
Kuva: Mika Huisman

Aalto-yliopisto on aloittanut Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanin Tuomas Auvisen pyynnöstä perusteellisen selvitystyön valokuvauksen Helsinki School -kokonaisuuteen liittyvistä epäasiallisen käyttäytymisen ja taloudellisten epäselvyyksien uusista väitteistä. Selvityksen toteuttamisesta vastaavat yliopiston talous-, laki- ja oppimispalvelut.

Selvitys tehdään Aallon eettisten periaatteiden mukaisesti niin, että riippumattomuus ja objektiivisuus varmistetaan.

Selvityksessä käydään läpi Helsinki Schoolin toiminnasta julkisuudessa esitettyjen väitteiden todenperäisyys. Kaikilla osapuolilla on oikeus tulla kuulluksi, kertoa oma näkemyksensä asiasta ja myös mahdollisuus kommentoida muita näkemyksiä. Osapuolia halutaan kuulla tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti ilman ennakko-odotuksia esimerkiksi selvityksen lopputulokseen liittyen. Kun selvitys on valmis, tehdään kokonaisarvio ja päätetään mahdollisten jatkotoimien tarpeellisuudesta, joista kaikki eivät välttämättä ole julkisia.

Aalto-yliopisto ei hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä tai syrjintää. Jokaisella Aalto-yhteisön jäsenellä – niin opiskelijoilla kuin henkilökunnallakin – on oikeus kunnioittavaan kohteluun, ja sitoudumme takaamaan kaikille turvallisen ja tasa-arvoisen opiskelu- ja työskentely-ympäristön. Aallon eettiset periaatteet (Code of Conduct) antavat raamit yhteisössämme hyväksyttävälle käytökselle ja reilun pelin säännöille, ja on tärkeää, että kaikki aaltolaiset tuntevat sen sisällön, ymmärtävät sen yhtenevällä tavalla ja noudattavat sitä.

Rohkaisemme kaikkia epäasiallisen käytöksen havainneita tuomaan asian esiin ja esille tuodut asiat selvitetään. Yhteydenotot käsitellään pyydettäessä täysin luottamuksellisesti.

Aallon yleiset toimintaohjeet

Lisätietoja 

---

TARKEMMAT OHJEET YHTEYDENOTTOJA VARTEN

Aalto-yliopisto on aloittanut selvitystyön Helsinki Schooliin liittyvistä epäasiallisen käyttäytymisen ja taloudellisten epäselvyyksien väitteistä. Osana selvitystä kuulemme eri osapuolia ja pyrimme saamaan tiedon mahdollisesti käsittelemättä olevista epäasiallisen käyttäytymisen kokemuksista. Kuulemiset toteutetaan sekä kirjallisesti että tarvittaessa suullisesti.

Me selvityksestä vastaavat henkilöt otamme vastaan ilmoituksia epäasiallisen käyttäytymisen kokemuksista (Maiju Wickström ja Anni Rintala) ja mahdollisista taloudellisista epäselvyyksistä (Jukka Stenroos). Mikäli haluat antaa ilmoituksen em. asioissa, pyydämme ystävällisesti toimittamaan kirjallisen selvityksen tai ilmoittamaan halukkuudestasi tulla suullisesti kuultavaksi. Aallon eettiset periaatteet sekä yleinen oikeusturvaperiaate edellyttävät, että epäasiallisen käyttäytymisen seuraamukset perustuvat lähtökohtaisesti omalla nimellä annettuihin tietoihin. Muukin asiassa saatu selvitys ja tilannekuvaukset otetaan kuitenkin huomioon ja selvitetään mahdollisuuksien mukaan. Käsittelemme yhteydenottosi pyynnöstäsi siten, että henkilöllisyytesi ja sinuun yhdistettävissä olevat seikat tulevat ainoastaan selvityshenkilöiden tietoon. Kerrothan mahdollisessa yhteydenotossasi selkeästi, jos et halua antaa ilmoitusta omalla nimelläsi.

LISÄYS 18.3.2022
Helsinki School -selvityksen selvityshenkilöt ovat nyt ottaneet vastaan yhteydenottoja. Kiitämme yhteydenotoista. Osapuolten kuulemiset ovat käynnissä ja jatkuvat tulevien viikkojen aikana. Kuulemisten jälkeen selvityshenkilöt raportoivat yliopiston johdolle, joka harkitsee tarvittavat jatkotoimenpiteet. 

Selvityshenkilöt epäasiallisen käyttäytymisen kokemuksissa:

Anni Rintala
+358 50 512 2683
[email protected]

Maiju Wickström
+358 50 301 5798
[email protected]

Lue lisää

Selvityshenkilö taloudellisten epäselvyyksien väitteissä:

Jukka Stenroos
+358 50 567 2715
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto_University_ARTS_Summer_School_2022_International_students_photo_Mikko_Raskinen_029 (1).jpg
Yliopisto Julkaistu:

Monet ulkomaalaiset opiskelijat jäävät mielellään töihin Suomeen

Työharjoittelupaikan tarjoaminen kansainväliselle osaajalle on hyvä ensikosketus yritykselle monikulttuurisuuteen.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistyksen hallitus Kauppakorkeakoululla
Yliopisto Julkaistu:

Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistys lakkauttaa toimintansa ja lahjoittaa varansa omistajuuteen

Perheyrityksiä edustavat hallitusjäsenet toivovat, että toimintaympäristö olisi pienempienkin yritysten omistajille kannustava.