Uutiset

Harald Herlin -oppimiskeskus sai HURRAA-palkinnon

Espoon rakennuslautakunta palkitsi onnistuneesti toteutuneen peruskorjaushankkeen.

Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskuksen peruskorjaushanke on saanut Espoon rakennuslautakunnan vuotuisen HURRAA!-tunnustuspalkinnon.

Alvar Aallon suunnittelema ja vuonna 1970 käyttöönotettu entisen Teknillisen korkeakoulun kirjastorakennus on kokenut muodonmuutoksen Arkkitehdit NRT Oy:n suunnitteleman peruskorjauksen myötä. Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskuksen tilat toimivat uudella palvelukonseptilla opiskelijoiden yhteisinä tiedonhaku- ja opiskelutiloina.

Harald Herlin -oppimiskeskuksen toisessa kerroksessa on muun muassa kirja- ja lehtikokoelmia sekä lukusali. Kuva: Tuomas Uusheimo.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että hienovaraisen korjaamisen keskeisiä tavoitteita ovat olleet rakennuksen pääjulkisivujen ja kattomaailman, sisätilojen tilarakenteen, yleisluonteen ja materiaalien, aulojen pääkäytävien ja näkymien sekä valaisimien, kalusteiden, verhousten ja muiden alkuperäisten yksityiskohtien säilyttäminen.  Peruskorjauksen yhteydessä on onnistuneesti huomioitu rakennuksen suojelutavoitteet. Kirjavaraston tilojen yhdistäminen Aallon kirjastosaleihin selkeästi erottuvin keinoin on raikas yhdistelmä nykyaikaa ja historiaa.

”Olemme erittäin iloisia palkinnosta. Harald Herlin -oppimiskeskuksen toimintaa ja tiloja suunniteltiin uudenlaisena yhteistyönä, jossa oli mukana moniammatillinen suunnittelutiimi sekä kirjaston henkilöstöä ja asiakkaita. Suurimman muodonmuutoksen koki Oppimiskeskus, joka uudisti hankkeen yhteydessä ennakkoluulottomasti omia palveluitaan", kertoo peruskorjauksen konseptoinnista vastannut arkkitehti Päivi Hietanen Aalto-yliopistokiinteistöistä.
 

Harald Herlin -oppimiskeskus

Pää- ja rakennussuunnittelu: Arkkitehdit NRT Oy
Pääsuunnittelija: Arkkitehti Tuomo Remes
Palvelumuotoilu: Kuudes Kerros Oy
Sisustusarkkitehti: JKMM Oy
Tilaaja/rakennuttaja: Aalto-yliopistokiinteistöt Oy
Urakoitsija: NCC-Rakennus Oy
Hankkeen laajuus 7 505 kem2.
 

HURRAA!-tunnustuspalkinnon jakavat Espoon rakennusvalvontalautakunta ja rakennusvalvontakeskus. Se on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle.

Lue lisää:
Aalto-yliopiston kirjasto uudistui Harald Herlin -oppimiskeskukseksi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Two of the awardees and their robotic arm all holding colorful mugs. Aalto Open Science Award, Honorary mention.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 kolmas sija – Älykkään robotiikan ryhmän Robotic Manipulation of Deformable Objects -projekti

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon kolmannen sijan saavuttaneita Älykkään robotiikan ryhmän jäseniä.
Mustavalkokuvassa hattupäinen mieshahmo katsoo eteenpäin kädet rinnan edessä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Jussi-palkintoja elokuvataiteen laitoksen alumneille

Kotimaisen elokuvan viime vuoden parhaimmistoa palkittiin.
Koos Zevenhoven ja Sebastian Szyller palkintotilaisuudessa
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Perustieteiden korkeakoulun 2023 parhaat väitöskirjat ja diplomityöt on palkittu

Palkittuja väitöskirjoja on Perustieteiden korkeakoulussa tänä vuonna seitsemän. Diplomitöitä palkittiin viisi.
Palkituille jaettavat kukkakimput pöydällä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

Celebrating Excellence 2023 – aika juhlistaa ja palkita tutkimussaavutuksia ja parhaita väitöskirjoja

Keskiviikkona 13.maaliskuuta Sähkötekniikan korkeakoulu kokoontui juhlistamaan vuoden 2023 merkittävimpiä tutkimussaavutuksia ja väitöskirjoja.