Uutiset

Hakuaika Aalto-yliopiston kesäkoulun 2024 kursseille on alkanut

Aalto-yliopiston kesäkoulu lanseerasi tulevalle kesälle toistaiseksi laajimman kurssitarjontansa.
Header photo of close-up photo of a student in yellow t-shirt.
Kuva: Aalto-yliopisto/Aleksi Poutanen

Aalto-yliopiston kesäkoulu avaa hakuajan kesäkursseilleen 1.2.2024. Kansainväliset kurssit käsittelevät kaikkea aina virtuaalitodellisuudesta kiertotalouteen sekä tiedon visualisoinnista ja pohjoismaiseen tuotesuunnitteluun. Kurssien teemoilla pyritään valmistamaan oppijoita työelämän jatkuvaa muutokseen sekä keskeisiin ja ajankohtaisia aiheisiin, kuten kestävään kehitykseen, tekoälyyn ja ilmastonmuutokseen.

Aalto-yliopisto on johtava tutkimusyliopisto, joka kokoaa yhteen tieteen, taiteen, teknologian ja liike-elämän osaajia sekä korostaa kansainvälisyytta. Yliopisto sijoittui sijalle 47 Times Higher Educationin (THE) maailman kansainvälisimpien yliopistojen listalla ja kolmanneksi pohjoismaisten yliopistojen joukossa. Viime vuonna kesäkouluun haki opiskelijoita 67 eri asuinmaasta ja 75 kansallisuudesta, mikä luo kursseille ja ohjelmiin todella kansainvälisen oppimisympäristön. 

Työelämälähtöiset ja tulevaisuussuuntautuneet oppimismenetelmät

Kesäkursseilla yhdistyvät Aalto-yliopistolle ainutlaatuiset ratkaisut kestävään kehitykseen, radikaaliin luovuuteen ja yrittäjämäiseen ajattelutapaan. Kesäkurssille osallistuminen on loistava tilaisuus päästä kokeilemaan oppimisympäristöä, jossa poikkitieteellisyys, haastepohjainen oppiminen ja vuorovaikutteiset luennot ovat jokapäiväinen osa kurssikokemusta. Monilla kursseilla pyritään myös luomaan suora silta työelämään antamalla opiskelijoiden ratkaistavaksi todellisia kumppanuusyritysten ja -organisaatioiden tehtävänantoja.

Laura Kitinoja

Viime kesänä suurin osa kursseistamme myytiin loppuun ennen hakuajan päättymistä, minkä vuoksi olemme lisänneet tänä vuonna valikoimaamme uusia kursseja.

Laura Kitinoja, Ohjelmajohtaja, Aalto-yliopiston kesäkoulu

”Aalto-yliopiston kesäkoulu on kasvanut nopeasti viime vuosina, ja pandemian jälkeen olemme nähneet hakemusmäärissä merkittävää kasvua vuosi vuodelta. Viime kesänä suurin osa kursseistamme myytiin loppuun ennen hakuajan päättymistä, minkä vuoksi olemme lisänneet tänä vuonna valikoimaan uusia kursseja. Odotamme jälleen innokkaita oppijoita eri kansallisuuksista ja opiskelu- tai toimialoilta”, kommentoi Aalto-yliopiston kesäkoulun ohjelmajohtaja Laura Kitinoja.

Karelia Dagnaud on väitöskirjatutkija Aalto-yliopistossa ja hän opetti Circular Economy -kurssia kesällä 2023. Kurssi järjestetään suosionsa vuoksi uudelleen tänä kesänä.

”Viime kesän kohokohtia ovat kiertotalouden ratkaisujen suunnittelu monitieteisissä ja monikulttuurisissa opiskelijatiimeissä sekä yritysvierailut, joilla nähtiin, miltä kiertotalous näyttää käytännössä. Kurssilla et tarvitse aikaisempaa kokemusta aiheesta – tule siis mukaan ratkaisemaan kiertotalouden haasteita ja tuo mukanasi omat näkökulmasi, uteliaisuutesi ja luovuutesi.”, Karelia sanoo.

Uudet ystävät ja suomalaiseen kulttuuriin tutustuminen ovat osa kesäkoulukokemusta

Aalto-yliopiston kesäkoulu pyrkii luomaan kannustavan akateemisen ilmapiirin ja tarjoamaa myös vapaa-ajan ohjelmaa, jotta opiskelijat pääsevät tutustumaan toisiinsa ja suomalaiseen kulttuuriin. Kesäkoulukokemuksen jakaminen muiden osallistujien kanssa ja opit muiden opiskelijoiden kulttuureista, taustoista ja koulutuksesta on arvokas osa kesää Aalto-yliopistossa.

Aalto-yliopiston kesäkoulun kesäkurssien hakuaika on auki 1.2.–31.5.2024.

Lue lisää

A smiling Aalto student in a yellow Aalto University t-shirt sitting on the shoulders of another student.

Aalto-yliopiston kesäkoulun kurssit

Tutustu Aalto-yliopiston kesäkoulun kurssivalikoimaan

Students in front of Väre building of Aalto University campus

Aalto-yliopiston kesäkoulu

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa korkealaatuisia akateemisia kesäkursseja ja -ohjelmia Aalto-yliopistossa.

Three women talking and eating ice cream in front of the Väre building.

Kesäkoulun hakuohjeistus

Hakuohjeet ja tietoja kesäkoulun kurssimaksuista.

Aalto-yliopiston kesäkoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

XX
Kampus Julkaistu:

PechaKucha- tilaisuus tarjosi Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriopiskelijoille uudenlaisen haasteen

Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäinen PechaKucha haastoi korkeakoulun tohtoriopiskelijat esittämään väitöskirjansa aiheet kuudessa minuutissa. Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona 22. toukokuuta Otaniemen A Gridissä.
Näytös-tunnuskuva. Kahdet jalat ja jalkineet keltaiseksi sävytetyssä kuvassa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman Näyttelyn.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!