Uutiset

Hakijoiden määrä kandidaattiohjelmiin kasvoi

Yli 12 600 haki Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiopintoihin.
Kolme haalariasuista opiskelijaa metroasemalla

Kiinnostus Aalto-yliopistoa kohtaan pysyi edellisvuosien tavoin korkeana 30.3.2023 päättyneessä korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa. Tänä vuonna Aaltoon tuli 19 419 hakemusta. Hakijoita oli 12 624 ja heistä 8 352 oli valinnut jonkin Aalto-yliopiston koulutusohjelmista ensisijaiseksi vaihtoehdoksi. 

“Kiitos kaikille Aaltoon hakeneille! Haluamme toivottaa menestystä kevääseen ja valintakokeisiin. On ollut upea nähdä, kuinka suurta hakijoiden kiinnostus Aalto-yliopistoa kohtaan on. Olen myös ilolla seurannut, miten aktiivisesti nykyiset aaltolaiset ovat palanneet kampukselle poikkeusaikojen jälkeen. Toivottavasti näemme myös paljon uusia aaltolaisia kampuksella ensi syksynä!” sanoo Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala

Aalto-yliopistossa tekniikan alan hakukohteita on 16 kappaletta ja näihin saatiin yhteensä 11 819 hakemusta. Hakijoita oli 6 026 ja heistä 3 504 oli ensisijaisia. Tänä keväänä eniten kiinnostusta herätti tietotekniikan hakukohde, joka sai peräti 1 253 hakemusta. Tekniikan alalla suurimpaan kasvuun ylsi kiinteistötalouden ja geoinformatiikan hakukohde, johon tulleiden hakemusten määrä kasvoi 44 %. 

Kauppatieteiden kandidaattiohjelmaan haki yhteensä 5 579, joista 3 311 oli asettanut kyseisen ohjelman ensisijaiseksi vaihtoehdoksi. 

Taiteiden alan 13 hakukohteeseen oli yhteensä 1 930 hakijaa ja heistä ensisijaisena haki 1 536. Tämän vuoden nousija taiteiden alalla oli visuaalisen viestinnän muotoilu, jonka hakemusten määrä kasvoi 72 % viime vuodesta.  

Yllä raportoitujen lukujen lisäksi avoimen yliopiston väylän kautta haki tekniikan alalle 72 hakijaa. Kauppatieteelliselle alalle haki avoimen yliopiston väylässä sekä kilpailumenestyksen perusteella 36 hakijaa. 

Artikkelissa raportoidut luvut perustuvat heti hakuajan päättymisen jälkeen Opintopolusta saatuihin lukuihin, joten ne voivat muuttua raporttien päivittämisen ja hakemusten käsittelyn myötä. Haku koski suomen- ja ruotsinkielisiä kandidaattikoulutuksia, joiden opinnot alkavat syksyllä 2023. Kevään toisen yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 7.7.2023. 

Tutustu tutkinto-opintojen lisäksi Aalto-yliopiston kaikille avoimiin elämänlaajuisen oppimisen sisältöihin. Ne sopivat erinomaisesti kurkistuskursseiksi yliopisto-opintoihin ja voivat myös toimia väylänä tutkinto-opintoihin. 

Avoin yliopisto lukiolaisille ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille Kaikki Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen sisällöt

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.
Maria Virkkala
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston opiskelijatarina: sivuaineena logistiikka

Haastattelu avoimen yliopiston opinnoista