Uutiset

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa ilmaisen ICT-kurssikokonaisuuden verkossa

Kurssit tarjoavat kattavan läpileikkauksen lähes alalla kuin alalla tarvittavista digitiedoista. FITechin kurssit sopivat hyvin organisaatioille, jotka haluavat uudistaa henkilöstön osaamista.
FITech kurssit

FITech-verkostoyliopisto julkaisee maksuttoman verkkokurssikokonaisuuden, joka avaa jokapäiväisten ohjelmistojen ja sovellusten toimintaperiaatteita sekä merkitystä yhteiskunnan toiminnan kannalta. FITech 101: Digi & Data -kokonaisuuden tarjoaa Aalto-yliopisto, ja sen ensimmäiset kolme kurssia käynnistyvät toukokuussa. FITechin tavoitteena on saada kursseille vuoden loppuun mennessä 20 000 osallistujaa. Kurssien pilottitoteutuksiin haetaan nyt osallistujia.

”Kurssit tarjoavat kattavan läpileikkauksen lähes alalla kuin alalla tarvittavista digitiedoista, ja niiden pohjalta voi jatkaa myös syventävien opintojen pariin”, kertoo kurssien suunnittelusta vastannut Arto Hellas Aalto-yliopistosta.

FITech 101: Digi & Data on kokonaisuus, josta jokainen voi valita itselleen sopivia kursseja. Kokonaisuus täydentyy vielä useilla kursseilla vuoden loppuun mennessä. Kahden opintopisteen laajuisen kurssin suorittamiseen kuluu arviolta 54 tuntia. Opintopisteiden lisäksi osallistuja saa halutessaan myös Linkedin-suoritusmerkin uusista, päivitetyistä taidoistaan.

Kurssit toteutetaan MOOC (Massive Open Online Course) -verkkokursseina, joita voi opiskella missä tahansa, kellonaikaan katsomatta. Kurssit sopivat oman osaamisen kehittämiseen ja tarjoavat esimerkiksi lukiolaisille mahdollisuuden kurkistaa yliopisto-opintoihin. Myös yrityksissä voidaan hyödyntää kursseja henkilöstön osaamisen uudistamisessa.

FITechin opintotarjonnasta löytyy kaikkiaan yli 100 kurssia maksuttomia jatko-opintoja erilaisiin tietotekniikan osaamistarpeisiin.

”Yliopiston verkkokursseja tarjoamalla työnantaja voi olla varma opetuksen laadusta”, sanoo FITech ICT -projektin akateeminen johtaja ja Aalto-yliopiston tietotekniikan professori Petri Vuorimaa.

Pilottikurssit käynnistyvät loppukeväästä

Kursseista järjestetään ensin pilottitoteutukset, joiden aikataulu on seuraava:

  • 25.5.2020 Johdatus ohjelmointiin
  • 1.6.2020 Data ja tieto
  • 8.6.2020 Internet ja selainohjelmointi

Pilottikurssit voi aloittaa 15.7.2020 mennessä ja ne sulkeutuvat 31.7.2020.

Pilottitoteutusten jälkeen kurssit ovat vapaasti suoritettavissa 17.8.2020 alkaen. Lue lisää kursseista FITechin verkkosivuilla.

Lisätietoja

Tiina-Maria Hartikainen
Viestintäpäällikkö, FITech
puh. 050 512 4735
[email protected]

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa valikoituja opintoja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa. Kurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. FITech-verkostoyliopiston perustajajäseniä ovat yliopistojen lisäksi Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan Akateemiset TEK ry.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.
People registration to SSD
Mediatiedotteet Julkaistu:

Vuoden suurimman kestävyystapahtuman ohjelma julkaistu - mukana muun muassa taloustieteilijä Kate Raworth ja presidentti Tarja Halonen

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Sustainability Science Days -tapahtuma yhdistyy tänä vuonna maailman suurimman kestävyys- ja innovaatiokonferenssin kanssa. Tapahtumassa 2000 asiantuntijaa kokoontuu ratkaisemaan kestävyyshaasteita.
Ilmakuvassa kosken kuivunut uoma, jonka ylittää silta.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuivuus on uhka runsaiden vesivarojen Suomessakin

Viime vuosikymmenien kuivista kausista on Suomessa aiheutunut vakavia vaikutuksia etenkin maataloudelle ja vesihuollolle.