Uutiset

Eurooppalaista koulutusyhteistyötä

Kansainväliset maisteritason yhteistutkinto-ohjelmat edistävät opiskelijoiden yhteistyötä ja johtavat jopa uusiin innovaatioihin.

Aalto-yliopisto tarjoaa yhdessä nimekkäiden yhteistyöyliopistojen kanssa 25 kansainvälistä maisteritason yhteistutkinto-ohjelmaa yli kymmenessä Euroopan maassa. Tällaisia ovat esimerkiksi Nordic Master -ohjelmat, Erasmus Mundus -ohjelma ja EIT Digital Master School. EIT Digital on osa Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituuttia.

Kaksivuotisissa EIT Digital Master -ohjelmissa opiskelijat opiskelevat kahdessa yliopistossa ja valmistuvat molemmista. Opiskelijat saavat kaksi tutkintotodistusta, kansainvälistä kokemusta ja mahdollisesti myös ylimääräistä taloudellista tukea.

Miklós Knébel ja Péter Dános ovat EIT Digitalin järjestämän ICT Innovation -maisteriohjelman opiskelijoita. Knébel opiskeli autonomisia järjestelmiä Aalto-yliopistossa sekä Berliinin teknillisessä yliopistossa. Dános opiskeli visuaalista tietojenkäsittelyä ja viestintää Tukholman Kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa (KTH) ja suorittaa parhaillaan toista vuottaan Aallossa etäopintoina.

”Ennen kuin hain tähän ohjelmaan, tutkin kaikki opiskelumahdollisuudet Euroopassa. Kun löysin EIT Digitalin opintotarjonnan, tie kävi selväksi. Opintopolku sopi erinomaisesti kiinnostuksen kohteisiini, ja mahdollisuus opiskella kahdessa eurooppalaisessa huippuyliopistossa vain vahvisti valintaani”, Knébel sanoo.

EIT Digital Master School tarjoaa kaksoistutkintoja, joissa yhdistyvät tekninen osaaminen sekä innovaatio- ja yrittäjyystaidot. Verkostoon kuuluu 17 maineikasta tekniikan alan korkeakoulua eri puolilla Eurooppaa.

”Koulutusohjelman parasta antia ovat sen myötä syntynyt verkosto sekä oppimani teknologiset taidot, jotka yhdistyvät yrittäjähenkisyyteen”, Dános sanoo.

Knébelin ja Dánosin kohdalla opiskelu johti myös uuden lääketieteellisen laitteen kehittämiseen ja startup-yrityksen, Entremon, perustamiseen. Lue lisää Aalto University Magazinen artikkelista.

Teksti: Saana Kallioinen

Kansainväliset yhteistutkinto-ohjelmat

Aalto-yliopisto tarjoaa kansainvälisessä yhteistyössä toteutettavia yhteistutkinto-ohjelmia yli kymmenessä maassa. Ohjelmien hakuajat ja valintamenettelyt poikkeavat muista Aallon maisteriohjelmista.

Lue lisää
Aalto University students at Learning Centre

SECCLO-ohjelman alumni: ”Suomeen syntyi vahva side”

Paraguaylainen Bruno Duarte valmistui tietoturvaa ja pilvipalveluita käsittelevästä SECCLO-maisteriohjelmasta vuonna 2020. Kesäharjoittelu johti uraan kyberturvallisuuden parissa Ericssonilla.

Lue lisää
Henkilökuvassa hymyilevä, parrakas ja silmälasipäinen Bruno Duarte on kahden muun miehen kanssa. Heillä kaikilla on siniset SECCLO-tunnuksin varustetut hupparit päällään.
Euroopan lipussa on 12 kullanväristä tähteä ympyrämuodostelmassa.

EU tukee eurooppalaisia yhteistutkinto-ohjelmia.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.