Uutiset

Eurooppalaista koulutusyhteistyötä

Kansainväliset maisteritason yhteistutkinto-ohjelmat edistävät opiskelijoiden yhteistyötä ja johtavat jopa uusiin innovaatioihin.

Aalto-yliopisto tarjoaa yhdessä nimekkäiden yhteistyöyliopistojen kanssa 25 kansainvälistä maisteritason yhteistutkinto-ohjelmaa yli kymmenessä Euroopan maassa. Tällaisia ovat esimerkiksi Nordic Master -ohjelmat, Erasmus Mundus -ohjelma ja EIT Digital Master School. EIT Digital on osa Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituuttia.

Kaksivuotisissa EIT Digital Master -ohjelmissa opiskelijat opiskelevat kahdessa yliopistossa ja valmistuvat molemmista. Opiskelijat saavat kaksi tutkintotodistusta, kansainvälistä kokemusta ja mahdollisesti myös ylimääräistä taloudellista tukea.

Miklós Knébel ja Péter Dános ovat EIT Digitalin järjestämän ICT Innovation -maisteriohjelman opiskelijoita. Knébel opiskeli autonomisia järjestelmiä Aalto-yliopistossa sekä Berliinin teknillisessä yliopistossa. Dános opiskeli visuaalista tietojenkäsittelyä ja viestintää Tukholman Kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa (KTH) ja suorittaa parhaillaan toista vuottaan Aallossa etäopintoina.

”Ennen kuin hain tähän ohjelmaan, tutkin kaikki opiskelumahdollisuudet Euroopassa. Kun löysin EIT Digitalin opintotarjonnan, tie kävi selväksi. Opintopolku sopi erinomaisesti kiinnostuksen kohteisiini, ja mahdollisuus opiskella kahdessa eurooppalaisessa huippuyliopistossa vain vahvisti valintaani”, Knébel sanoo.

EIT Digital Master School tarjoaa kaksoistutkintoja, joissa yhdistyvät tekninen osaaminen sekä innovaatio- ja yrittäjyystaidot. Verkostoon kuuluu 17 maineikasta tekniikan alan korkeakoulua eri puolilla Eurooppaa.

”Koulutusohjelman parasta antia ovat sen myötä syntynyt verkosto sekä oppimani teknologiset taidot, jotka yhdistyvät yrittäjähenkisyyteen”, Dános sanoo.

Knébelin ja Dánosin kohdalla opiskelu johti myös uuden lääketieteellisen laitteen kehittämiseen ja startup-yrityksen, Entremon, perustamiseen. Lue lisää Aalto University Magazinen artikkelista.

Teksti: Saana Kallioinen

Kansainväliset yhteistutkinto-ohjelmat

Aalto-yliopisto tarjoaa kansainvälisessä yhteistyössä toteutettavia yhteistutkinto-ohjelmia yli kymmenessä maassa. Ohjelmien hakuajat ja valintamenettelyt poikkeavat muista Aallon maisteriohjelmista.

Lue lisää
Aalto University students at Learning Centre

SECCLO-ohjelman alumni: ”Suomeen syntyi vahva side”

Paraguaylainen Bruno Duarte valmistui tietoturvaa ja pilvipalveluita käsittelevästä SECCLO-maisteriohjelmasta vuonna 2020. Kesäharjoittelu johti uraan kyberturvallisuuden parissa Ericssonilla.

Lue lisää
Henkilökuvassa hymyilevä, parrakas ja silmälasipäinen Bruno Duarte on kahden muun miehen kanssa. Heillä kaikilla on siniset SECCLO-tunnuksin varustetut hupparit päällään.
Euroopan lipussa on 12 kullanväristä tähteä ympyrämuodostelmassa.

EU tukee eurooppalaisia yhteistutkinto-ohjelmia.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.