Uutiset

Esa Vesmanen ja Akira Minagawa palkittiin vuoden parhaasta pöytävalaisimesta Ateenassa

Sieni-pöytävalaisin on suomalaisen ja japanilaisen muotoilun fuusio; kiehtova sekoitus kulttuurivaikutteita ja muotoilufilosofiaa.
Sieni valaisin vehreän ikkunamaiseman edessä.
FINOM x minä perhonen yhteistyössä suunnittelema Sieni-valaisin. Kuva Hua Wangmina.
sieni valaisin puisen lipaston päällä.
Sieni-valaisin luo lämpimän valon ympärilleen. Kuva: Younes Bonhar

Muotoilijat Esa Vesmanen (Pure Design) ja Akira Minagawa (minä perhonen) ovat tehneet kolme vuotta yhteistyötä huonekalujen suunnittelun saralla. Heidän yhdessä suunnittelemansa Sieni-pöytävalaisin palkittiin Ateenassa (The Global Design News and The Chicago Athenaeum Architecture and Design of the Year awards) parhaan pöytävalaisimen palkinnolla. 

Vaikka Vesmasen ja Minagawan tyylit eroavat toisistaan, he huomasivat jakavansa kunnioituksen luontoa kohtaan sekä halun luoda kestäviä ja tunteita herättäviä arjen esineitä. Sieni kuuluukin näistä yhteneväisyyksistä syntyneeseen sarjaan, jossa valaisin on sekä valon että unelmien lähde.

Valaisin on valmistettu suomalaisesta ohutviiluvanerista, joka on kerätty koivusta kestävillä tavoilla.  Valaisimen materiaalin paksuus on vain 0,4 mm, mikä tekee siitä puoliksi läpinäkyvän. Valmistuksessa ei myöskään käytetä myrkyllisiä liimoja tai lakkoja. Lopputulos onkin kaunis, kestävä ja ekologinen. Muotoilu ylistää ohuen ohutta koivuviilua, leikkisää sienimuotoa ja luonnonkiveä luoden tyylikkään ja lämpimän valon ympärilleen. 

Aalto yliopistossa arkkitehtuurin laitoksella työskentelevän Vesmasen FINOM-valaisinsarjansa on palkittu aiemmin Habitaren EcoDesign-tunnustuspalkinnolla vuonna 2014 ja arvistetulla saksalaisella Red Dot Award -muotoilupalkinnolla vuonna 2016. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.