Uutiset

Esa Vesmanen ja Akira Minagawa palkittiin vuoden parhaasta pöytävalaisimesta Ateenassa

Sieni-pöytävalaisin on suomalaisen ja japanilaisen muotoilun fuusio; kiehtova sekoitus kulttuurivaikutteita ja muotoilufilosofiaa.
Sieni valaisin vehreän ikkunamaiseman edessä.
FINOM x minä perhonen yhteistyössä suunnittelema Sieni-valaisin. Kuva Hua Wangmina.
sieni valaisin puisen lipaston päällä.
Sieni-valaisin luo lämpimän valon ympärilleen. Kuva: Younes Bonhar

Muotoilijat Esa Vesmanen (Pure Design) ja Akira Minagawa (minä perhonen) ovat tehneet kolme vuotta yhteistyötä huonekalujen suunnittelun saralla. Heidän yhdessä suunnittelemansa Sieni-pöytävalaisin palkittiin Ateenassa (The Global Design News and The Chicago Athenaeum Architecture and Design of the Year awards) parhaan pöytävalaisimen palkinnolla. 

Vaikka Vesmasen ja Minagawan tyylit eroavat toisistaan, he huomasivat jakavansa kunnioituksen luontoa kohtaan sekä halun luoda kestäviä ja tunteita herättäviä arjen esineitä. Sieni kuuluukin näistä yhteneväisyyksistä syntyneeseen sarjaan, jossa valaisin on sekä valon että unelmien lähde.

Valaisin on valmistettu suomalaisesta ohutviiluvanerista, joka on kerätty koivusta kestävillä tavoilla.  Valaisimen materiaalin paksuus on vain 0,4 mm, mikä tekee siitä puoliksi läpinäkyvän. Valmistuksessa ei myöskään käytetä myrkyllisiä liimoja tai lakkoja. Lopputulos onkin kaunis, kestävä ja ekologinen. Muotoilu ylistää ohuen ohutta koivuviilua, leikkisää sienimuotoa ja luonnonkiveä luoden tyylikkään ja lämpimän valon ympärilleen. 

Aalto yliopistossa arkkitehtuurin laitoksella työskentelevän Vesmasen FINOM-valaisinsarjansa on palkittu aiemmin Habitaren EcoDesign-tunnustuspalkinnolla vuonna 2014 ja arvistetulla saksalaisella Red Dot Award -muotoilupalkinnolla vuonna 2016. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Professori Ville Alopaeus.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu professoreihimme: Ville Alopaeus

Ville Alopaeus on toiminut kemian tekniikan professorina Aalto-yliopistossa vuodesta 2008. Erotusoperaatioita ja prosessien mallitusta tutkiva Alopaeus pyrkii edistämään siirtymää kohti uusiutuvaa energia- ja materiaaliympäristöä.
Mies katsoo kuvaruutua, josta hän katsoo takaisin virtuaalinen Kekkonen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aikamatkalla 70-luvulle voi tavata virtuaali-Kekkosen – 3D-virtualisoinnin pioneerit tuovat kulttuuriaarteet esiin uudella tapaa

Tamminiemen retrojoulunavauksessa voi myös luoda joulutunnelmaa legendaarisen presidentin työhuoneeseen.
Aalto University School of Business, a student ascending, public art of Risto Suomi on the wall, photo Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Poissaolot töistä on suurin syy siihen, että naisia on toimitusjohtajina miehiä vähemmän

Naiset ovat aliedustettuina toimitusjohtajan tehtävissä, koska he viettävät enemmän aikaa työmarkkinoiden ulkopuolella niinä vuosina, joina heidän uransa on nousussa. Naiset myös hakeutuvat miehiä vähemmän myynnin ja tuotannon tehtäviin, joista toimitusjohtajia tyypillisesti rekrytoidaan.
MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."