Uutiset

Englanninkielisten kandidaattiohjelmien hakuaika alkoi 9.1.

Uusi englanninkielinen tekniikan ohjelma alkaa ensi syksynä.
kandihaku_fi_fi.jpg

Englanninkielisten kandidaattiohjelmien hakuaika syksyllä alkaviin opintoihin alkaa 9.1. ja päättyy 24.1. Ohjelmia on sekä tekniikassa että kauppatieteissä.

Kaksi hakukohdetta tekniikan alalla

Tekniikan alalla käynnistetään englanninkielinen kandidaattiohjelma nyt ensimmäistä kertaa. Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology -ohjelmassa on kaksi hakukohdetta: Perustieteiden korkeakoulun Data Science ja Sähkötekniikan korkeakoulun Digital Systems and Design. Ohjelmassa perusopinnot keskittyvät matemaattisiin ja laskennallisiin menetelmiin sekä vahvaan tietotekniseen osaamiseen. Data Science -tieteenalan keskiössä ovat tutkimukseen pohjautuvat menetelmät, joita käytetään datan jalostamiseen tiedoksi. Digital Systems and Design kouluttaa asiantuntijoita digitaalisten järjestelmien eri osa-alueille.

Molempiin hakukohteisiin valitaan 25 uutta opiskelijaa. Hakijat valitaan suorittamaan tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoa.

Tekniikan alan englanninkielisiin kandidaattiopintoihin haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen kevään yhteishaussa.  Ohjelmassa on kaksi valintaryhmää:

  • Valintaryhmässä I valinta perustuu suomalaisen ylioppilastutkinnon, IB-, EB- tai RP-tutkinnon arvosanoihin.
  • Valintaryhmässä II valinta perustuu SAT-testituloksiin.

International Business -kandidaattiohjelma Mikkelissä

Kauppakorkeakoulun englanninkieliseen International Business -kandidaattiohjelmaan Mikkelissä otetaan valintaryhmissä I - III vuonna 2018 yhteensä 82 uutta opiskelijaa. Ohjelmaan hyväksytty opiskelija saa myös opinto-oikeuden kauppatieteiden maisterin tutkintoon Aalto-yliopistossa.

Ohjelma tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen kauppatieteellisen koulutuksen, jonka kautta omaksutaan työelämässä tarvittavia välttämättömiä taitoja sekä ryhmätyö- ja viestintävalmiuksia. Lisäksi ohjelma tutustuttaa opiskelijat uusiin kulttuureihin, sillä opiskelijat ja luennoitsijat tulevat monista eri maista.

Ohjelma ei ole mukana kauppatieteellisen alan valtakunnallisessa yhteishaussa, vaan ohjelmaan on oma erillinen opiskelijavalinta. Haku tapahtuu kuitenkin Opintopolun kautta.

Valinta Mikkelin kampuksen International Business -kandidaattiohjelmaan suoritetaan eri valintaryhmissä:

  • Ylioppilastutkinnon (suomalainen ylioppilastutkinto, International Baccalaureate -tutkinto, European Baccalaureate -tutkinto tai Suomessa suoritettu Reifeprüfung -tutkinto) arvosanojen perusteella annettavat pisteet (valintaryhmä I, yhteishaku).
  • SAT-testi (valintaryhmät II & III, yhteishaku).
  • Avoimen yliopiston opinnot (yhteishaku).
  • Siirtohaku (erillishaku).

Yhteishaku Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisisiin kandidaattiohjelmiin on maaliskuussa.

Lue lisää:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Nainen seisoo ulkona kädet levitettynä sivuille. Taustalla näkyy kaupunki, merta ja vuoria.
Opinnot Julkaistu:

Fia Hedman pääsi kehittämään taitojaan ja oppi valtavasti uutta korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä

Bella-Fia Hedman työskenteli syksyllä 2023 neljän kuukauden ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.
Charlotte Henriksson, Kauppiksen opiskelija
Opinnot Julkaistu:

Alppihiihdossa tarvitaan lihasvoimaa, nopeutta, kestävyyttä ja henkistä kanttia

Alppihiihtäjä Charlotte Henriksson opiskelee ensimmäistä vuottaan Kauppakorkeakoulussa.