Uutiset

Energiamarkkinoiden asiantuntija Jaakko Jääskeläinen on nimitetty työelämäprofessoriksi

”Haluan tarjota tuleville energiamarkkinoiden asiantuntijoille työkaluja energiamurroksesta johtuvien haasteiden ratkaisemiseen”, Jääskeläinen sanoo.
Jaakko Jääskeläinen
Energiamarkkinoiden asiantuntija, työelämäprofessori Jaakko Jääskeläinen o

TkT Jaakko Jääskeläinen (s. 1988) on nimitetty Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun energiamarkkinoiden työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) ajalle 1.11.2022–31.10.2027. Tehtävä sijoittuu konetekniikan laitokselle.

Jääskeläinen jatkaa samalla päätyössään johtavana energiamarkkina-analyytikkona kansainvälisen Energy Exemplar -yhtiön palveluksessa, jossa hän aloitti huhtikuussa 2021.  

Jääskeläinen on erikoistunut erityisesti Suomen ja Euroopan energiamarkkinoihin. Hän väitteli Aalto-yliopistossa vuonna 2019 erittäin ajankohtaisesta aiheesta Poikkitieteellinen analyysi energiaturvallisuusriskeistä Suomen energiamarkkinoilla. Väitöskirjassa tutkittiin energiaturvallisuusriskejä Suomen energiamarkkinoilla keskittyen erityisesti mahdollisiin tuotannon häiriöihin. Tutkimuksessa selvitettiin muun muassa sähkötehon riittävyyttä talvipakkasilla nyt ja tulevaisuudessa, äärimmäisen kuivuusjakson vaikutuksia sähkötehon riittävyyteen, yhdistetyn sähkön- ja lämmöntuotannon (CHP) näkymiä Suomessa sekä energian tuontiriippuvuutta.

Vuosina 2019–2021 hän työskenteli energiamarkkina-analyytikkona UPM Energyllä, jossa hän keskittyi sähkömarkkinoiden datalähtöiseen analyysiin ja mallintamiseen. Jääskeläinen vastasi muun muassa Keski- ja Länsi-Euroopan markkinoiden keskipitkän ja pitkän aikavälin PLEXOS-mallinnuksesta ja mallikehityksestä.

”Seurasin myös pohjoismaisia ​​sähkömarkkinoita ja Euroopan hyödykemarkkinoita, pääasiassa maakaasua ja hiilidioksidia”, Jääskeläinen kertoo.

”Energia-ala on juuri nyt suuressa murroksessa. Toivotan Jaakko Jääskeläisen tervetulleeksi joukkoomme ja olen iloinen siitä, että hän tuo asiantuntemuksensa ja elävän yhteyden alan yrityksiin opiskelijoidemme käyttöön”, toteaa Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis.

"Olen innoissani mahdollisuudesta jatkaa akateemista työskentelyä samaan aikaan, kun työskentelen asiantuntijana Energy Exemplarilla. Pyrin omalta osaltani edistämään akateemisten opintojen ja energiateollisuuden välistä yhteyttä ja haluan tarjota tuleville energiamarkkinoiden asiantuntijoille työkaluja energiamurroksesta johtuvien haasteiden ratkaisemiseen”, Jääskeläinen sanoo.

Jääskeläinen on luennoinut ja ollut mukana Aalto-yliopiston energia-alan opinnäytetöiden ohjauksessa. Hän on toiminut vierailevana luennoitsijana Advanced Energy Solutions -maisteriohjelman AAE-E3006 Energiamarkkinat kurssilla vuodesta 2019 lähtien.

Jääskeläinen valmistui diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta erinomaisin arvosanoin vuonna 2013 ja toimi opintojensa aikana aktiivisesti Lämpövoimakerhossa (LVK), muun muassa puheenjohtajana vuonna 2012.

Professor of Practice (työelämäprofessori) on määräaikainen ja osa-aikainen tehtävä, johon kutsutaan yritysten tai julkisen alan johtajia ja asiantuntijoita toimimaan kehittäjänä ja sillanrakentajana yliopiston ja teollisuuden välillä. Työprofiilin painopiste on opettamisessa.

 

Yhteystiedot:

Jaakko Jääskeläinen, työelämäprofessori
[email protected] (1.11.2022 alkaen)
Aalto-yliopisto, Insinööritieteiden korkeakoulu, konetekniikan laitos

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

President Ilkka Niemelä, Aalto University
Nimitykset Julkaistu:

Rehtori Ilkka Niemelä nimitetty Unite!-yliopistoallianssin vararehtoriksi

Eurooppalainen yliopistoallianssi Unite! vahvistaa johtoaan kahdella uudella vararehtorilla. Aalto-yliopisto on yksi vuonna 2019 perustetun allianssin yhdeksästä kumppaniyliopistosta. Unite! rakentaa uutta eurooppalaista yliopistomallia.
Mikael Huhtamäki.
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Aalto vahvistaa yrittäjyysekosysteemiään luovilla aloilla Mikael Huhtamäen johdolla

Mikael Huhtamäki pyrkii kehittämään monialaista yhteistyötä Aalto-yliopiston yrittäjyysekosysteemissä ja kuulee mielellään ideoita ja ajatuksia aiheeseen liittyen.
Assistant Professor Robin Welsch sitting on a sofa against a green backdrop
Nimitykset Julkaistu:

Mielekästä tietotekniikkaa

Miten saisimme teknologian ja ihmisen samalle sivulle? Robin Welsch etsii vastauksia psykologian ja tietotekniikan välimaastosta.
Jukka Niskanen
Nimitykset Julkaistu:

Jukka Niskanen on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle

Filosofian tohtori Jukka Niskanen on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.1.2023 alkaen. Professuurin ala on polymeeritekniikka.