Uutiset

Emeritusprofessori Erkki Oja Shanghain vertailun viitatuimpia tutkijoita

Erkki Oja oli yksi viitatuimmista tutkijoista kategoriassa tietotekniikka ja tekniikka.
erkki_oja_700_400_fi.jpg

Viitatuimpien tutkijoiden lista on tehty hollantilaisen kustantajan, Elsevierin, tietojen pohjalta. Tieto Shanghain listalle pääsemisestä tuli Ojalle yllättäen, mutta hän tuntee kyllä suuren osan Shanghain vertailussa listatuista tutkijoista.

-        Julkaisuistani siteeratuin on vuonna 2001 yhdessä Juha Karhusen ja Helsingin yliopiston Aapo Hyvärisen kanssa julkaistu kirja data-analyysimenetelmistä, Independent Component Analysis. Kirjaan on yhteensä yli 9000 viittausta, kun yleensä julkaisuihin tulee joitakin satoja viittauksia. Kirjalla on käsikirjan luonne, ja siihen on oikeastaan pakko viitata, jos tällä alalla jotain julkaisee, kertoo Oja.

-        Paljon viittauksia on saanut myös vuonna 1982 julkaistu neuroverkkomalli, Simplified Neural Model, joka on saanut kaikkiaan yli 2000 viittausta. Monet tutkijat ovat lähteneet mallia kehittämään, ja kirjakin on jatkumo neuroverkkomallille, lisää Oja.

Erkki Oja on vuonna 2015 eläkkeelle jäänyt tietotekniikan laitoksen emeritusprofessori, joka johti vuosia menestyksekkäästi muun muassa COIN-huippuyksikköä. Oja on parhaillaan valmistautumassa neuroverkkojen ja koneoppimisen ICANN-konferenssin plenaariesitelmään Barcelonassa. Teuvo Kohonen ja Erkki Oja järjestivät ensimmäisen ICANN-konferenssin Suomessa 25 vuotta sitten, vuonna 1991.

ShanghaiRanking on riippumaton yliopisto- ja tutkijavertailuja julkaiseva taho, joka on julkaissut yliopistovertailuja jo vuodesta 2009.

Lisätietoa: Shanghain vertailu

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita Harald Herlinin oppimiskeskuskessa
Yliopisto Julkaistu:

Uudistuneet kielelliset linjaukset kannustavat monikielisyyteen

Toimeenpanosuunnitelma viimeistellään vuoden loppuun mennessä.
vihreät liput, green flags. Kuva: Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Liikesivistysrahastolta merkittäviä apurahoja Aalto-yliopiston tutkijoille

Aalto-yliopisto saa yliopistoista suurimman tuen. Apurahan saa 62 projektia ja tuen suuruus on yhteensä 728 400 euroa.
Snowy trees on both sides of a snow covered foot path.
Kampus Julkaistu:

Rakennusten aukioloajat vuodenvaihteessa 2023-2024

Otaniemen kampuksen rakennusten sekä Aalto-yliopisto Töölön aukioloajoissa on muutoksia vuodenvaihteessa joulu-tammikuussa.
Janne Naapuri
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

TkT Janne Naapuri sai Gustaf Kompan väitöskirjapalkinnon

Suomalaisten Kemistien Seuran Gust. Kompan vuoden 2023 väitöskirjapalkinto myönnettiin tekniikan tohtori Janne Naapurille Aalto-yliopistosta ja tekniikan tohtori Jussi Isokuorttille Tampereen teknillisestä yliopistosta.