Uutiset

Emeritusprofessori Erkki Oja Shanghain vertailun viitatuimpia tutkijoita

Erkki Oja oli yksi viitatuimmista tutkijoista kategoriassa tietotekniikka ja tekniikka.
erkki_oja_700_400_fi.jpg

Viitatuimpien tutkijoiden lista on tehty hollantilaisen kustantajan, Elsevierin, tietojen pohjalta. Tieto Shanghain listalle pääsemisestä tuli Ojalle yllättäen, mutta hän tuntee kyllä suuren osan Shanghain vertailussa listatuista tutkijoista.

-        Julkaisuistani siteeratuin on vuonna 2001 yhdessä Juha Karhusen ja Helsingin yliopiston Aapo Hyvärisen kanssa julkaistu kirja data-analyysimenetelmistä, Independent Component Analysis. Kirjaan on yhteensä yli 9000 viittausta, kun yleensä julkaisuihin tulee joitakin satoja viittauksia. Kirjalla on käsikirjan luonne, ja siihen on oikeastaan pakko viitata, jos tällä alalla jotain julkaisee, kertoo Oja.

-        Paljon viittauksia on saanut myös vuonna 1982 julkaistu neuroverkkomalli, Simplified Neural Model, joka on saanut kaikkiaan yli 2000 viittausta. Monet tutkijat ovat lähteneet mallia kehittämään, ja kirjakin on jatkumo neuroverkkomallille, lisää Oja.

Erkki Oja on vuonna 2015 eläkkeelle jäänyt tietotekniikan laitoksen emeritusprofessori, joka johti vuosia menestyksekkäästi muun muassa COIN-huippuyksikköä. Oja on parhaillaan valmistautumassa neuroverkkojen ja koneoppimisen ICANN-konferenssin plenaariesitelmään Barcelonassa. Teuvo Kohonen ja Erkki Oja järjestivät ensimmäisen ICANN-konferenssin Suomessa 25 vuotta sitten, vuonna 1991.

ShanghaiRanking on riippumaton yliopisto- ja tutkijavertailuja julkaiseva taho, joka on julkaissut yliopistovertailuja jo vuodesta 2009.

Lisätietoa: Shanghain vertailu

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Opinnot Julkaistu:

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.
Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!
Portrait of Professor Ville Vuorinen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Suomen akatemia palkitsee Ville Vuorisen COVID-19 taudin leviämistä koskevasta tutkimuksesta

Ilma- ja nestevirtausten fysiikkaa tutkiva Ville Vuorinen palkitaan poikkeuksellisesta tieteellisestä rohkeudesta ja luovuudesta sekä toiminnasta tieteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi.
Picture of Marika Tervahartiala and Kamyar Hasanzadeh after the event in front of the Hybrid Stage area.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Näkymiä avoimeen dataan: Aalto Research Data Uncovered

Marika Tervahartiala ja Kamyar Hasanzadeh astuivat lavalle kertomaan tutkimuksestaan geograafisen ja visuaalisen datan parissa avoimen datan näkökulmasta.