Uutiset

EIT Festival -tapahtuma - 2.10.2019 @Aalto

Aalto EIT Services Javor

Maailman ensimmäinen EIT Festival -tapahtuma järjestetään Aalto-yliopiston kampuksella 2.10. Festivaalilla pääosissa ovat tutkimukseen pohjautuvat innovaatiot.

Tapahtuma kokoaa yhteen teollisuutta, tutkijoita, yrittäjiä ja opiskelijoita (lukioista ja yliopistoista) verkostoitumaan, oppimaan, keskustelemaan ja luomaan tulevaisuutta yhdessä. Yrityksillä ja tutkijoilla on mainio mahdollisuus tuoda esiin viimeisimpiä innovaatio- ja tutkimussaavutuksiaan ja verkostoitua opiskelijoiden ja yrittäjien kanssa. Opiskelijat ja yrittäjät saavat tietoa Suomeen ja Eurooppaan kohdistuvista yhteiskunnallisista muutoksista ja pääsevät luomaan yhteyksiä näitä haasteita ratkovien yritysten ja tutkijoiden kanssa. Tapahtumia on koko päivän ajan. Keskiössä on näyttely "Research & Innovation for sustainable future" Väre-rakennuksessa.

EIT (European Institute for Innovation and Technology) ratkoo haasteita, joilla on merkitystä koko planeetallemme, Euroopan unionille ja sen kansalaisille: Ilmasto, digitalisaatio, uusiutuva energia, terveys, raaka-aineet, ruoka, kaupunkiliikkuminen ja kokoonpanoteollisuus. EIT tukee pyrkimystämme saavuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

  EIT Festival Programme

  EIT Festival on juuri sinulle …

  • joka olet huolissasi planeettamme tulevaisuudesta ja haluat tietää enemmän, miten Suomi ja EU edistävät ratkaisujen löytymistä.
  • joka olet innostunut teknologiasta ja innovaatioista, uskot tieteen voimaan ja haluat kuulla ja nähdä, miten niitä käytetään ratkomaan yhteiskuntamme haasteita.
  Aalto Image Bank Javor

  Opiskelijoille

  Tule kuulemaan tulevaisuuden suuntauksista ja Aallon ja EIT:n tarjoamista kansainvälisitä opiskelumahdollisuuksista.

  Aalto Image Bank Javor

  Tutkijoille

  Tule EIT Festival -tapahtumaan rakentamaan ammatillista verkostoasi ja tutustumaan EIT:n tarjoamiin tuki- ja rahoitusmahdollisuuksiin.

  EIT Digital Image Bank Javor

  Yrittäjille

  Tutustu, miten voit vaikuttaa ideoillasi: perusta yritys tai kehitä olemassaolevaa yritystäsi ja liity Euroopan laajimpaan innovaatioverkostoon.

  EIT RawMaterials Image Bank Javor

  Yrityksille ja teollisuudelle

  Osallistu tapahtumaan ja löydä huippulahjakkuuksia, innovaatio-osaamista ja uusia markkinoita.

  Questions?

  Aalto EIT Services Javor
  DigiEduHack 3 October 2019

  DigiEduHack

  Haluatko päästä ratkomaan maailmanlaajuisia digitaalisen oppimisen haasteita? Ilmoittaudu mukaan DigiEduHackin päätapahtumaan Aalto-yliopistossa ja voit voittaa 5000 euroa!

  Tapahtumat
  Aaltlo EIT Services Javor

  The Finnish Presidency Event - European Days for Sustainable Circular Economy

  The European Days for Sustainable Circular Economy event is to promote a low-carbon, climate resilient circular economy

  News

  Aallon EIT-palvelut

  Aallon EIT-palvelut tukevat Aalto-yhteisöä kaikissa Euroopan teknologiainstituuttiin (European Institution of Innovation and Technology, EIT) liittyvissä asioissa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu

  Lisää tästä aiheesta

  Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Lähes puolet pienistä ja keskisuurista yrityksistä on hakenut koronakriisissä julkista tukea, vain alle kuudesosa pankkilainaa

  Aalto-yliopiston, Erasmus-yliopiston (Hollanti) ja St. Gallenin yliopiston (Sveitsi) tutkijaryhmä on selvittänyt suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten rahoitusvaihtoehtoja ja tulevaisuudennäkymiä koronakriisissä.
  Aivokuori seuraa äänen piirteitä hyvin täsmällisesti ymmärtääkseen puhetta. Kuva: Aalto-yliopisto
  Tiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Ihmisaivot seuraavat puhetta ajallisesti tarkemmin kuin muita ääniä

  Tuore tutkimus osoittaa, että sanojen ymmärtäminen on aivoille millisekuntipeliä, mutta ympäristön ääniä ne tulkitsevat kokonaisuuksina. Tuloksista voi olla hyötyä, kun tutkitaan häiriöitä puheen käsittelyssä.
  hukka-rakentamisessa-1
  Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Hukan mittaaminen paljastaa rakentamisen tuottavuuskehityksen pullonkaulat

  Rakentamiselle tyypillinen projektikohtainen vaihtelu ja systemaattisuuden puute haastavat tuottavuuskehityksen. Aalto-yliopiston tutkimushanke kehitti menetelmiä niistä periytyvän hukan mittaamiseen sekä suunnittelussa että toteutuksessa. Mittarit osoittivat, että suurin osa työajasta on hukaksi luokiteltavaa tekemistä, joten hukkaa minimoimalla tuottavuuden kehityspotentiaalikin on huikea.
  boson einstein
  Tiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

  Tutkijat loivat maailman nopeimman Bosen–Einsteinin kondensaatin

  Huippunopeuden todentaminen oli vaikea tehtävä, koska parhaatkaan laboratorioissa normaalisti käytettävät kamerat eivät yllä näihin nopeuksiin. Tutkijat käyttivät nopeuden määrittämiseen laserpulssia.