Dipoli uuteen kukoistukseen

Rakennus on ollut hupun alla pian kahden vuoden ajan, ja niin julkisivut, sisäpinnat kuin talotekniikka ja tilaratkaisutkin on kunnostettu. Keväällä ovat vuorossa sisustus- ja kalustustyöt, ja syyskuussa Dipolissa juhlitaan lukuvuoden avajaisia.
Syksystä 2017 alkaen Dipoli toimii Aalto-yliopiston päärakennuksena. Se on uudenlainen monikäyttötalo, jossa yliopiston osaaminen, toiminta ja ihmiset näyttäytyvät. Tiloista tulee yhteiskäyttöisiä ja avoimia, ja ne toimivat myös testialustana uudenlaisille työnteon ja oppimisen tavoille.
Dipoli tarjoaa koko Aalto-yhteisölle ja sidosryhmille kohtaamispaikkoja, työtiloja, tapahtuma- ja näyttelytiloja. Taloon tulee useita kaikille avoimia kahviloita ja ravintoloita.
Dipolin konseptia luotiin palvelumuotoilun keinoin aaltolaisten ja kumppaneiden yhteisissä työpajoissa. Opiskelijat ovat osallistuneet suunnitteluun omilla ideoillaan ja näkemyksillään.
Aikataulussaan edennyt peruskorjaus kunnioittaa arkkitehtien Reima ja Raili Pietilän alkuperäisiä suunnitelmia. Vuonna 1966 valmistunut omaleimainen ja radikaali Dipoli oli Pietilöiden ensimmäinen yhteinen suunnittelutyö. Tilaratkaisut olivat dynaamisia ja muotokieli jäljitteli luonnonmuotoja. Rakennus sijoittui osaksi uutta Otaniemen kampusta, johon oli pari vuotta aiemmin valmistunut Alvar Aallon suunnittelema merkkirakennus, nykyinen Aalto-yliopiston Kandidaattikeskus.
Dipoli oli pitkään teekkarien kulttuuritoiminnan keidas esimerkiksi kuoroille, elokuvakerholle ja taidenäyttelyille. Vuosilta 1981–2015 rakennus muistetaan monien kongressien, koulutusten ja juhlien pitopaikkana.
Arkkitehtisuunnittelu: ALA Architects
Sisustussuunnittelu: Tuuli Sotamaa
Urakoitsija: NCC
Artikkeli on julkaistu Aalto University Magazinen numerossa 19 (issuu.com) huhtikuussa 2017.
Lue lisää uutisia

Ennätysmäärä aaltolaisia hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtumassa
Tapahtuman ohjelmassa kuultiin ajankohtaisia puheenvuoroja kampuksen kestävästä kehityksestä, hyvinvointiin keskittyen.
Audio Dubbado: Retuperän WBK edustaa palomiesmäistä arvokkuutta ja hyviä käytöstapoja
"Kun olin soittanut muutaman vuoden palokunnassa, mietin, että ehkä olisi hyvä olla joku tekosyy viettää Otakaarella niin paljon aikaa. Päätin, että on aika hakea Aaltoon."
Kohti sosiaalista kestävyyttä Aallossa
Aalto-yhteisö keskusteli sosiaalisen kestävyyden konseptista Earth Hour -viikon Hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtumassa.