Uutiset

Circular Design Challenge -kilpailu etsii uusia kiertotalouden ratkaisuja

Suomalaiset tutkimusorganisaatiot yhdistävät voimansa kiertotalouden ekosysteemin perustamiseksi Suomeen.
tasaiselle vaalealle pinnalle on muodostettu maailmankartta kahvijauheesta

Tutkimusorganisaatiot yhdistävät resurssejaan uusien, kestävien ja merkittävien liiketoimintamahdollisuuksien luomiseksi kiertotaloudessa. Tavoitteena on rakentaa innovatiivinen yhteisö, joka kykenee suunnittelemaan, kehittämään ja kokeilemaan tarpeisiin perustuvia, monitieteisiä kiertotalousratkaisuja, jotka perustuvat laajaan tieteelliseen tietoon ja ymmärrykseen ja kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan.

Aalto-yliopisto, Suomen geologian tutkimuskeskus, Suomen luonnonvarainstituutti, Suomen ympäristökeskus ja VTT hakevat resurssien yhdistämisellä uusia, kestäviä ja merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia kiertotalouteen.

Mukaan kutsutaan myös yrityksiä, muita tutkimus- ja kehityskumppaneita, julkisia tahoja, alueellisia viranomaisia ​​ja kansalaisjärjestöjä.

Organisaatioiden välinen yhteistyö alkoi keväällä. Yhteisseminaareissa käsiteltiin kuutta kiertotalouden aihealuetta: pakkaukset, tekstiilit, mineraalit ja metallit, elintarvikehuolto, akut ja rakentaminen.

Monialaisia ideoita ja konsepteja

Organisaatiot ovat nyt valmiita testaamaan yhteistyötä käytännössä järjestämällä kiertotalouden suunnittelukilpailun. Kilpailun tavoitteena on kehittää monialaisia ​​ideoita ja konsepteja kiertotalouden haasteiden ratkaisemiseksi liiketoiminnan, teknologian, sääntelyn, kestävyyden ja ympäristövaikutusten välisissä rajapinnoissa.

Kilpailun konkreettisena tavoitteena on luoda uusia, aktiivisia yhteyksiä organisaatioiden välille, syventää yhteistyötä ja rakentaa luottamusta, tuoda yhteen kiertotalouden eri näkökulmia ja laatia uusia, kokonaisvaltaisia ​​ideoita ja konsepteja, jotka voidaan muuttaa käytännöllisiksi hankkeiksi ja kehittämisaloitteiksi yhdessä yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kilpailu pyrkii

  • edistämään käytännön tutkimusyhteistyötä, joka vaikuttaa kiertotalouden erilaisiin näkökulmiin sekä kokonaiskuvaan ja systeemisiin vaikutuksiin
  • synnyttämään kokonaisvaltaisia ​​ja kestäviä kiertotalouskonsepteja, jotka vastaavat liiketoiminnan, kestävyyden, teknologian ja sääntelyn tarpeisiin ja jotka voivat johtaa uraauurtaviin innovaatioihin
  • kokoamaan yhteen eri organisaatioiden asiantuntijoita ja jakamaan ja rakentamaan yhteistä käsitystä kiertotaloudesta eri aloja edustavien tutkijoiden keskuudessa, sekä rohkaisemaan nuorten ja vanhempien tutkijoiden välistä yhteistyötä
  • rakentamaan yhteishankkeiden portfolio yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kilpailuun voi osallistua 20. elokuuta mennessä.

Lue lisää:

Kilpailun ohjeet ja säännöt
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.
People registration to SSD
Mediatiedotteet Julkaistu:

Vuoden suurimman kestävyystapahtuman ohjelma julkaistu - mukana muun muassa taloustieteilijä Kate Raworth ja presidentti Tarja Halonen

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Sustainability Science Days -tapahtuma yhdistyy tänä vuonna maailman suurimman kestävyys- ja innovaatiokonferenssin kanssa. Tapahtumassa 2000 asiantuntijaa kokoontuu ratkaisemaan kestävyyshaasteita.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!