Uutiset

Circular Design Challenge -kilpailu etsii uusia kiertotalouden ratkaisuja

Suomalaiset tutkimusorganisaatiot yhdistävät voimansa kiertotalouden ekosysteemin perustamiseksi Suomeen.
tasaiselle vaalealle pinnalle on muodostettu maailmankartta kahvijauheesta

Tutkimusorganisaatiot yhdistävät resurssejaan uusien, kestävien ja merkittävien liiketoimintamahdollisuuksien luomiseksi kiertotaloudessa. Tavoitteena on rakentaa innovatiivinen yhteisö, joka kykenee suunnittelemaan, kehittämään ja kokeilemaan tarpeisiin perustuvia, monitieteisiä kiertotalousratkaisuja, jotka perustuvat laajaan tieteelliseen tietoon ja ymmärrykseen ja kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan.

Aalto-yliopisto, Suomen geologian tutkimuskeskus, Suomen luonnonvarainstituutti, Suomen ympäristökeskus ja VTT hakevat resurssien yhdistämisellä uusia, kestäviä ja merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia kiertotalouteen.

Mukaan kutsutaan myös yrityksiä, muita tutkimus- ja kehityskumppaneita, julkisia tahoja, alueellisia viranomaisia ​​ja kansalaisjärjestöjä.

Organisaatioiden välinen yhteistyö alkoi keväällä. Yhteisseminaareissa käsiteltiin kuutta kiertotalouden aihealuetta: pakkaukset, tekstiilit, mineraalit ja metallit, elintarvikehuolto, akut ja rakentaminen.

Monialaisia ideoita ja konsepteja

Organisaatiot ovat nyt valmiita testaamaan yhteistyötä käytännössä järjestämällä kiertotalouden suunnittelukilpailun. Kilpailun tavoitteena on kehittää monialaisia ​​ideoita ja konsepteja kiertotalouden haasteiden ratkaisemiseksi liiketoiminnan, teknologian, sääntelyn, kestävyyden ja ympäristövaikutusten välisissä rajapinnoissa.

Kilpailun konkreettisena tavoitteena on luoda uusia, aktiivisia yhteyksiä organisaatioiden välille, syventää yhteistyötä ja rakentaa luottamusta, tuoda yhteen kiertotalouden eri näkökulmia ja laatia uusia, kokonaisvaltaisia ​​ideoita ja konsepteja, jotka voidaan muuttaa käytännöllisiksi hankkeiksi ja kehittämisaloitteiksi yhdessä yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kilpailu pyrkii

  • edistämään käytännön tutkimusyhteistyötä, joka vaikuttaa kiertotalouden erilaisiin näkökulmiin sekä kokonaiskuvaan ja systeemisiin vaikutuksiin
  • synnyttämään kokonaisvaltaisia ​​ja kestäviä kiertotalouskonsepteja, jotka vastaavat liiketoiminnan, kestävyyden, teknologian ja sääntelyn tarpeisiin ja jotka voivat johtaa uraauurtaviin innovaatioihin
  • kokoamaan yhteen eri organisaatioiden asiantuntijoita ja jakamaan ja rakentamaan yhteistä käsitystä kiertotaloudesta eri aloja edustavien tutkijoiden keskuudessa, sekä rohkaisemaan nuorten ja vanhempien tutkijoiden välistä yhteistyötä
  • rakentamaan yhteishankkeiden portfolio yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kilpailuun voi osallistua 20. elokuuta mennessä.

Lue lisää:

Kilpailun ohjeet ja säännöt
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Ulkokuva Kauppakorkeakoulusta. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

”Tunsin oloni tervetulleeksi, vaikka en olekaan fyysisesti kampuksella” – uudet Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelijat pääsivät verkostoitumaan alumnien kanssa etänä

Kauppakorkeakoulun alumnit sekä uudet maisteriopiskelijat kokoontuivat yhteen verkostoitumaan Zoom-alustalla. Alumnit tarjosivat hyödyllisiä vinkkejä maisteriopintoihin, uraan sekä työllistymiseen.
Projektitiimi Suomalaisen Työn Liitolle
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijatiimi tutki nuorten kuluttamista, suomalaisuutta ja työtä

Suomalaisen Työn Liitolle tehty projekti tarjosi opiskelijoille monipuolisen oppimiskokemuksen.
Dekaani Kristiina Kruus ja professori Jouni Paltakari koulun edessä kasvomaskien kanssa.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

UPM luovuttaa Kemian tekniikan korkeakoululle 10 000 kirurgista kasvosuojainta

UPM on ollut aktiivisesti mukana Covid19-epidemiaan liittyvien kasvosuojainten hankinnassa, ja luovuttanut niitä myös yleishyödyllisiin tarkoituksiin.
Suomalaisen muotoilun menestystekijät
Yhteistyö Julkaistu:

Kohti muotoilun tiedotuskeskusta – osallistu kyselyyn ja vaikuta!

Suomalaisen muotoilun edistäminen saa lähitulevaisuudessa lisävoimia, kun Suomeen perustetaan muotoilun tiedotuskeskus.