Uutiset

Circular Design Challenge -kilpailu etsii uusia kiertotalouden ratkaisuja

Suomalaiset tutkimusorganisaatiot yhdistävät voimansa kiertotalouden ekosysteemin perustamiseksi Suomeen.
tasaiselle vaalealle pinnalle on muodostettu maailmankartta kahvijauheesta

Tutkimusorganisaatiot yhdistävät resurssejaan uusien, kestävien ja merkittävien liiketoimintamahdollisuuksien luomiseksi kiertotaloudessa. Tavoitteena on rakentaa innovatiivinen yhteisö, joka kykenee suunnittelemaan, kehittämään ja kokeilemaan tarpeisiin perustuvia, monitieteisiä kiertotalousratkaisuja, jotka perustuvat laajaan tieteelliseen tietoon ja ymmärrykseen ja kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan.

Aalto-yliopisto, Suomen geologian tutkimuskeskus, Suomen luonnonvarainstituutti, Suomen ympäristökeskus ja VTT hakevat resurssien yhdistämisellä uusia, kestäviä ja merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia kiertotalouteen.

Mukaan kutsutaan myös yrityksiä, muita tutkimus- ja kehityskumppaneita, julkisia tahoja, alueellisia viranomaisia ​​ja kansalaisjärjestöjä.

Organisaatioiden välinen yhteistyö alkoi keväällä. Yhteisseminaareissa käsiteltiin kuutta kiertotalouden aihealuetta: pakkaukset, tekstiilit, mineraalit ja metallit, elintarvikehuolto, akut ja rakentaminen.

Monialaisia ideoita ja konsepteja

Organisaatiot ovat nyt valmiita testaamaan yhteistyötä käytännössä järjestämällä kiertotalouden suunnittelukilpailun. Kilpailun tavoitteena on kehittää monialaisia ​​ideoita ja konsepteja kiertotalouden haasteiden ratkaisemiseksi liiketoiminnan, teknologian, sääntelyn, kestävyyden ja ympäristövaikutusten välisissä rajapinnoissa.

Kilpailun konkreettisena tavoitteena on luoda uusia, aktiivisia yhteyksiä organisaatioiden välille, syventää yhteistyötä ja rakentaa luottamusta, tuoda yhteen kiertotalouden eri näkökulmia ja laatia uusia, kokonaisvaltaisia ​​ideoita ja konsepteja, jotka voidaan muuttaa käytännöllisiksi hankkeiksi ja kehittämisaloitteiksi yhdessä yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kilpailu pyrkii

  • edistämään käytännön tutkimusyhteistyötä, joka vaikuttaa kiertotalouden erilaisiin näkökulmiin sekä kokonaiskuvaan ja systeemisiin vaikutuksiin
  • synnyttämään kokonaisvaltaisia ​​ja kestäviä kiertotalouskonsepteja, jotka vastaavat liiketoiminnan, kestävyyden, teknologian ja sääntelyn tarpeisiin ja jotka voivat johtaa uraauurtaviin innovaatioihin
  • kokoamaan yhteen eri organisaatioiden asiantuntijoita ja jakamaan ja rakentamaan yhteistä käsitystä kiertotaloudesta eri aloja edustavien tutkijoiden keskuudessa, sekä rohkaisemaan nuorten ja vanhempien tutkijoiden välistä yhteistyötä
  • rakentamaan yhteishankkeiden portfolio yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kilpailuun voi osallistua 20. elokuuta mennessä.

Lue lisää:

Kilpailun ohjeet ja säännöt
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shcool of Business alumna Riikka Davidkin
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa

Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.
Students sitting at Aalto University School of Business
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:
Welcome Evenig 2023 panel discussion.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Uudet Kauppiksen opiskelijat tapasivat alumneja Welcome Evening -tapahtumassa

Uudet Kauppiksen opiskelijat saivat tietoa työelämästä alumneilta Welcome Evening -tapahtumassa.
Jose Lado, photo by Evelin Kask.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Espanjalainen fyysikkoseura palkitsee professori Jose Ladon kvanttimateriaaleihin liittyvän teorian kehittämisestä

Professori Jose Lado sai Espanjan fyysikkoseuran (RSEF) ja BBVA-säätiön myöntämän Early Career Award 2023 -palkinnon. Varhaisen tutkijauran palkinto myönnetään espanjalaiselle tai tällä hetkellä Espanjassa työskentelevälle fyysikolle, joka on korkeintaan 35-vuotias ja jolla on merkittävä rooli teoreettisen fysiikan alalla.