Uutiset

Circular Design Challenge -kilpailu etsii uusia kiertotalouden ratkaisuja

Suomalaiset tutkimusorganisaatiot yhdistävät voimansa kiertotalouden ekosysteemin perustamiseksi Suomeen.
tasaiselle vaalealle pinnalle on muodostettu maailmankartta kahvijauheesta

Tutkimusorganisaatiot yhdistävät resurssejaan uusien, kestävien ja merkittävien liiketoimintamahdollisuuksien luomiseksi kiertotaloudessa. Tavoitteena on rakentaa innovatiivinen yhteisö, joka kykenee suunnittelemaan, kehittämään ja kokeilemaan tarpeisiin perustuvia, monitieteisiä kiertotalousratkaisuja, jotka perustuvat laajaan tieteelliseen tietoon ja ymmärrykseen ja kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan.

Aalto-yliopisto, Suomen geologian tutkimuskeskus, Suomen luonnonvarainstituutti, Suomen ympäristökeskus ja VTT hakevat resurssien yhdistämisellä uusia, kestäviä ja merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia kiertotalouteen.

Mukaan kutsutaan myös yrityksiä, muita tutkimus- ja kehityskumppaneita, julkisia tahoja, alueellisia viranomaisia ​​ja kansalaisjärjestöjä.

Organisaatioiden välinen yhteistyö alkoi keväällä. Yhteisseminaareissa käsiteltiin kuutta kiertotalouden aihealuetta: pakkaukset, tekstiilit, mineraalit ja metallit, elintarvikehuolto, akut ja rakentaminen.

Monialaisia ideoita ja konsepteja

Organisaatiot ovat nyt valmiita testaamaan yhteistyötä käytännössä järjestämällä kiertotalouden suunnittelukilpailun. Kilpailun tavoitteena on kehittää monialaisia ​​ideoita ja konsepteja kiertotalouden haasteiden ratkaisemiseksi liiketoiminnan, teknologian, sääntelyn, kestävyyden ja ympäristövaikutusten välisissä rajapinnoissa.

Kilpailun konkreettisena tavoitteena on luoda uusia, aktiivisia yhteyksiä organisaatioiden välille, syventää yhteistyötä ja rakentaa luottamusta, tuoda yhteen kiertotalouden eri näkökulmia ja laatia uusia, kokonaisvaltaisia ​​ideoita ja konsepteja, jotka voidaan muuttaa käytännöllisiksi hankkeiksi ja kehittämisaloitteiksi yhdessä yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kilpailu pyrkii

  • edistämään käytännön tutkimusyhteistyötä, joka vaikuttaa kiertotalouden erilaisiin näkökulmiin sekä kokonaiskuvaan ja systeemisiin vaikutuksiin
  • synnyttämään kokonaisvaltaisia ​​ja kestäviä kiertotalouskonsepteja, jotka vastaavat liiketoiminnan, kestävyyden, teknologian ja sääntelyn tarpeisiin ja jotka voivat johtaa uraauurtaviin innovaatioihin
  • kokoamaan yhteen eri organisaatioiden asiantuntijoita ja jakamaan ja rakentamaan yhteistä käsitystä kiertotaloudesta eri aloja edustavien tutkijoiden keskuudessa, sekä rohkaisemaan nuorten ja vanhempien tutkijoiden välistä yhteistyötä
  • rakentamaan yhteishankkeiden portfolio yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kilpailuun voi osallistua 20. elokuuta mennessä.

Lue lisää:

Kilpailun ohjeet ja säännöt
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto Digital Creatives ryhmäkuva
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Kolmetoista uutta tiimiä aloitti Aalto Digital Creatives -esihautomossa

Luovien alojen esihautomo-ohjelma käynnistyi 27. syyskuuta.
Erika Ahlberg
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Erika Ahlberg: Jos ei tee ikinä virheitä, ei ole ollut tarpeeksi rohkea

Alumnimme Erika Ahlberg halusi yhdistää maisteritutkinnossaan aiemmat kaupan ja design-alan opintonsa, ja International Design Business Management -ohjelma sopi tähän loistavasti. Urallaan muodin, myynnin, markkinoinnin ja brändien parissa hän on pyrkinyt rohkeasti kohti haasteita – esimerkiksi hyppäämällä 100 henkilön organisaation johtoon ilman aikaisempaa esihenkilökokemusta.
Class 1972 of the School of Business.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kuppilan cumlaude ja muita mukavia muistoja 50 vuoden varrelta

Vuosikurssi -72 kokoontui Kauppakorkeakoululla lukuvuoden avajaispäivänä 6.9.2022.
Elias Rantapuska, photo by Evelin Kask
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä 1,2 miljoonaa euroa kolmen suomalaisyliopiston tutkimushankkeelle

Laadukasta tutkimusta ei synny ilman kallista tutkimusdataa ja ihmisiä, toteaa rahoitusalan ja rahoitusinstituutioiden tutkimushanketta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtava professori Elias Rantapuska.