Uutiset

Circular Design Challenge -kilpailu etsii uusia kiertotalouden ratkaisuja

Suomalaiset tutkimusorganisaatiot yhdistävät voimansa kiertotalouden ekosysteemin perustamiseksi Suomeen.
tasaiselle vaalealle pinnalle on muodostettu maailmankartta kahvijauheesta

Tutkimusorganisaatiot yhdistävät resurssejaan uusien, kestävien ja merkittävien liiketoimintamahdollisuuksien luomiseksi kiertotaloudessa. Tavoitteena on rakentaa innovatiivinen yhteisö, joka kykenee suunnittelemaan, kehittämään ja kokeilemaan tarpeisiin perustuvia, monitieteisiä kiertotalousratkaisuja, jotka perustuvat laajaan tieteelliseen tietoon ja ymmärrykseen ja kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan.

Aalto-yliopisto, Suomen geologian tutkimuskeskus, Suomen luonnonvarainstituutti, Suomen ympäristökeskus ja VTT hakevat resurssien yhdistämisellä uusia, kestäviä ja merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia kiertotalouteen.

Mukaan kutsutaan myös yrityksiä, muita tutkimus- ja kehityskumppaneita, julkisia tahoja, alueellisia viranomaisia ​​ja kansalaisjärjestöjä.

Organisaatioiden välinen yhteistyö alkoi keväällä. Yhteisseminaareissa käsiteltiin kuutta kiertotalouden aihealuetta: pakkaukset, tekstiilit, mineraalit ja metallit, elintarvikehuolto, akut ja rakentaminen.

Monialaisia ideoita ja konsepteja

Organisaatiot ovat nyt valmiita testaamaan yhteistyötä käytännössä järjestämällä kiertotalouden suunnittelukilpailun. Kilpailun tavoitteena on kehittää monialaisia ​​ideoita ja konsepteja kiertotalouden haasteiden ratkaisemiseksi liiketoiminnan, teknologian, sääntelyn, kestävyyden ja ympäristövaikutusten välisissä rajapinnoissa.

Kilpailun konkreettisena tavoitteena on luoda uusia, aktiivisia yhteyksiä organisaatioiden välille, syventää yhteistyötä ja rakentaa luottamusta, tuoda yhteen kiertotalouden eri näkökulmia ja laatia uusia, kokonaisvaltaisia ​​ideoita ja konsepteja, jotka voidaan muuttaa käytännöllisiksi hankkeiksi ja kehittämisaloitteiksi yhdessä yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kilpailu pyrkii

  • edistämään käytännön tutkimusyhteistyötä, joka vaikuttaa kiertotalouden erilaisiin näkökulmiin sekä kokonaiskuvaan ja systeemisiin vaikutuksiin
  • synnyttämään kokonaisvaltaisia ​​ja kestäviä kiertotalouskonsepteja, jotka vastaavat liiketoiminnan, kestävyyden, teknologian ja sääntelyn tarpeisiin ja jotka voivat johtaa uraauurtaviin innovaatioihin
  • kokoamaan yhteen eri organisaatioiden asiantuntijoita ja jakamaan ja rakentamaan yhteistä käsitystä kiertotaloudesta eri aloja edustavien tutkijoiden keskuudessa, sekä rohkaisemaan nuorten ja vanhempien tutkijoiden välistä yhteistyötä
  • rakentamaan yhteishankkeiden portfolio yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Kilpailuun voi osallistua 20. elokuuta mennessä.

Lue lisää:

Kilpailun ohjeet ja säännöt
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä