Uutiset

CHEM Awards 2022: Ehdota palkinnonsaajaa!

Kemian tekniikan korkeakoulu palkitsee vuosittain jäseniään opetuksesta, tutkimuksesta, palveluista sekä yhteistyöstä ja vaikutuksista. Kaikki ehdotukset ovat lämpimästi tervetulleita!
Aalto flags against the blue sky

Ehdotusten viimeinen jättöpäivä on 18. marraskuuta 2022, ja palkinto julkistetaan dekaanin glögitilaisuudessa 15. joulukuuta 2022.

Vuoden opetusteko
Vuoden opetusteko -palkinnolla tunnustetaan korkeatasoista opetusta ja toimia, jotka vaikuttavat myönteisesti opiskelijoiden oppimiseen, hyvinvointiin, tyytyväisyyteen ja opintomenestykseen, sekä houkuttelevien opetusohjelmien kehittämiseen. Tunnustus voidaan antaa yksittäiselle henkilölle tai ryhmälle tiedekuntien, oppimispalvelujen tai opiskelijoiden joukosta. Lopullisen päätöksen palkinnosta tekee opetuksesta vastaava varadekaani tutkinto-ohjelmakomitean työryhmän ehdotuksesta.

Vuoden tutkimusteko
Vuoden tutkimusteko -palkinto myönnetään tunnustuksena poikkeuksellisen laadukkaasta, vaikuttavasta ja monipuolisesta tutkimuksesta. Tiede ja tutkimustulokset hyötyvät suuresti yhteisöstä, joka lähestyy haasteita ja tutkimuskysymyksiä monipuolisesti ja luovasti. Monimuotoinen tutkimusryhmä tai lähestymistapa pystyy paremmin tuottamaan uusia tutkimusmenetelmiä, selityksiä ja ideoita, jotka voivat johtaa innovatiivisempiin ratkaisuihin. Siksi tänä vuonna korostamme myös toimia ja pyrkimyksiä lisätä monimuotoisuutta tutkimuksessa tai osoittaa monimuotoisuuden hyödyt tutkimustuloksissa ja innovaatioissa. Lopullisen päätöksen palkinnosta tekee tutkimuksesta vastaava varadekaani tieteellisen julkaisukomitean esityksestä.

Vuoden palveluteko
Vuoden palveluteko -palkinto jaetaan tunnustuksena korkeakoulun menestyksen mahdollistamisesta. Keinoja voivat olla esimerkiksi tehokas työskentelytapa, ennakoiva ja tasa-arvoinen tiedon jakaminen, sekä osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen. Lopullisen päätöksen palkinnosta tekee dekaani, johtamansa johtoryhmän ehdotuksesta.

Vuoden yhteistyö-/vaikuttavuusteko
Vuoden yhteistyö-/vaikuttavuusteko -palkinnon tarkoituksena on antaa tunnustusta ja edistää yhteistyötä, näkyvyyttä ja verkostoitumisen kautta syntyvää vaikuttavuutta. Lopullisen päätöksen palkinnosta tekee dekaani.

Linkki kyselyyn

Pääset jättämään ehdotuksesi tästä.

Viimeinen päivä ehdotuksille on 18. marraskuuta. Vastaathan erikseen kunkin palkinnon osalta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
The Fifth Wave - BRIE-ETLA Collection of Articles book cover
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Äänikirjoja voidaan nykyään luoda tekoälyn avulla

Tuotantotalouden laitos on julkaissut ensimmäisen tekoälyyn perustuvan äänikirjansa.
Värikkäitä ja läpinäkyviä pinnoitenäytteitä puupölkyn päällä.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Onko puu ruskeaa, sinistä, keltaista vai läpinäkyvää? Tutkijat löysivät keinon tehdä puusta läpinäkyviä ja värikkäitä pinnoitteita

Tutkijat ovat onnistuneet kehittämään puiden sisältämästä ligniinistä uudenlaisia pinnoitteita.
Open pit mining machines
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi yritysyhteistyöprojekti luo tekoälyratkaisuja kaivosteollisuudelle

FCAI kehittää Metson ja kumppaneiden kanssa tekoälymenetelmiä kaivostoimintaan.