Uutiset

CEMS-vaihto-opiskelijamme Helena Egge toimii CEMS-opiskelijoiden hallituksen puheenjohtajana vuonna 2020

Vastuullisuus ja monimuotoisuus ovat CEMS-verkoston toiminnan kehittämisen ytimessä.
Helena Egge (left) and Elna Sahlman, current CEMS Club Helsinki President in the beautiful fell scenery of Levi
Helena Egge (vas.) ja tämänhetkinen CEMS Club Helsingin puheenjohtaja Elna Sahlman Levi-tunturilla

Opiskelijoiden hallitus on CEMS-yhteisön opiskelijoiden ääni. Siihen kuuluu yksi vaaleilla valittu edustaja kustakin jäsenkorkeakoulusta. Opiskelijoiden hallitus osallistuu edunvalvontaan, yhteisön rakentamiseen ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen eri sidosryhmien välillä ensisijaisesti opiskelijoiden CEMS-kokemuksen parantamiseksi sekä yhteisön yleisen kehittämisen tukemiseksi.

”Ensin sinut valitaan kotiyliopistossa edustajaksi, joka tuo opiskelijoiden hallituksessa esiin paikallisten opiskelijoiden tarpeita ja ongelmia globaalilla tasolla. Kotiyliopistoni on Nova SBE, joten tähän asti edustin sitä opiskelijalautakunnassa. Johtoryhmän ja lopulta opiskelijoiden hallituksen puheenjohtajan valitsevat opiskelijoiden hallituksen 32 edustajaa kampanjan ja keskustelukutsun jälkeen”, Helena Egge kertoo. Hän toimii CEMS-verkoston opiskelijoiden hallituksen uutena puheenjohtajana vuonna 2020.

”Minulla oli useita syitä pyrkiä puheenjohtajaksi. Ensinnäkin CEMS on antanut minulle todella paljon, ja osana tätä maailmanlaajuista verkostoa tunsin tarvetta antaa jotain takaisin tälle uskomattomalle yhteisölle. Toiseksi minulla on puheenjohtajana mahdollisuus tuoda esiin ideoitani, parantaa asioita ja ilmaista opiskelijoiden huolenaiheita erilaisissa kokouksissa ja neuvostoissa. Kolmanneksi opiskelijoiden hallitus ja erityisesti puheenjohtajuus antavat mahdollisuuden saada johtamiskokemusta aidosti globaalissa ympäristössä”, Egge jatkaa.

Korkeat odotukset toimikaudelle

Helena Egge haluaa keskittyä tekemään CEMS-verkostosta kaikin tavoin vielä nykyistäkin vastuullisemman. Koska CEMS on maailmanlaajuinen yhteisö, matkustaminen on osa ”CEMSsareiden” (= CEMS-opiskelijoiden) elämää, mutta se ei tarkoita, että he eivät voi parantaa käyttäytymistään. He voivat tehdä sen esimerkiksi matkustamalla kestävämmin ja kouluttamalla mahdollisia tulevaisuuden johtajia vastuullisuuteen yritysympäristössä.

”Lisäksi haluaisin, että keskitymme monimuotoisuuteen. Olemme kasvaneet verkostona, mikä tekee osallisuudesta ja erityisesti kansainvälisestä integraatiosta tärkeän kysymyksen ensi vuodelle. Kansallisuuden, akateemisen ja taloudellisen taustan monimuotoisuuden varmistaminen kaikissa CEMS-korkeakouluissa sekä erilaisten ihmisten integroiminen kaikkiin paikallisiin CEMS-yhteisöihin on osa toimintaohjelmaamme. Tämä auttaa lähentämään maailman eri osia sekä vähentämään esteitä ja rajoja, jotta meistä voi tulla yksi vahva globaali yhteisö”, Helena Egge sanoo.

Helenan mukaan tärkeää on myös, että CEMS-opiskelijoiden hallitus haluaa kehittää sisäistä rakennettamme. Maailmanlaajuisen, 32 hengen tiimin sekä eri projektien ja toimintojen johtaminen on monimutkaista erityisesti verkoston viimeaikaisen kasvun myötä. Lisäksi jokaisen uuden ihmisen mukana lautakuntaan tulee hyviä ideoita, joita on hallittava ja jotka on integroitava rakenteeseen, jotta voidaan toimia tehokkaasti koko vuoden ajan ja aikavyöhykkeiden yli.

”Lopuksi haluan sanoa, että olen todella pitänyt vaihtojaksostani Kauppakorkeakoulussa. Aallon CEMS-ohjelmassa olen saanut tutustua moniin upeisiin ja älykkäisiin persoonallisuuksiin. CEMSissä saa tuntea opiskelijoiden ”draivin”, CEMSsarit todella yrittävät saada aikaan muutosta ja itsekin voi olla jotain päivänä osa jotain isompaa”, Helena kertoo.

Olemme sekä tyytyväisiä että ylpeitä Helenasta, sanoo Aalto-yliopiston CEMS-ohjelman akateeminen johtaja Rita Järventie-Thesleff. Toivotamme Helena Eggelle kaikkea hyvää opiskelijoiden hallituksen uutena puheenjohtajana.

Lue lisää CEMSistä (englanniksi)

Helena Eggeä haastatteli Terhi Ollikainen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
AllWell SQ
Yliopisto Julkaistu:

Vuoden 2024 AllWell?-kyselyyn vastasi 36 % kohderyhmästä

Kysely lähetettiin Aalto-yliopiston toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.
Alex Henn
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Alexander Henn sai Suomen Luonnonvarain Tutkimussäätiön väitöskirjapalkinnon

Alexander Henn kehitti ligniinille kaksi uutta sovellusta, jotka luovat mahdollisuuksia metsäteollisuuden sivuvirtojen arvonnousulle. Tutkimus edistää suomalaisen puumateriaalin lisäarvoista hyödyntämistä bio- ja kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.
Opiskelijoita tutkimassa kirjaston hyllyjen sisältöä
Opinnot Julkaistu: