Uutiset

CEMAT mukana vertailemassa teknologiayrittäjiä Suomessa, Venäjällä, Etelä-Koreassa ja Taiwanissa

Hankkeessa kootaan
teknologiayrittäjien menestystarinoita

 

Mistä on hyvät teknologiayrittäjät tehty? Tähän kysymykseen vastaa Pietarin Eurooppalaisen yliopiston koordinoima tutkimushanke, jossa kootaan teknologiayrittäjien menestystarinoita neljässä maassa.

CEMAT on hankkeen Suomen osiosta vastaava tutkimuspartneri. Hanke on merkittävä tutkimuksellinen avaus, sillä se on ensimmäisiä venäläisrahoitteisia vertailevia tutkimuksia yhteiskuntatieteiden alalla. Hankkeen rahoittaa Venäjän valtiollinen nanoteknologian kehitysyhtiö RUSNANO.

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia henkilökohtaisia ominaisuuksia teknologiayrittäjyys eri kulttuureissa edellyttää ja mikä on paikallisen innovaatiojärjestelmän rooli yrittäjyyden edistäjänä tai jarruttajana.

Maakohtaisen analyysin lisäksi Venäjällä jalkaudutaan aluetasolle toteuttamalla tutkimus neljässä kulttuurisesti, maantieteellisesti ja talouden rakenteiden osalta erilaisessa kaupungissa (Pietari, Kazan, Novosibirsk ja Tomsk).

Tutkimuksen aineistonkeruu toteutetaan kevään 2012 aikana ja se valmistuu kesän aikana. Hankkeen tuloksia esitellään loppuseminaarissa Pietarissa syyskuussa 2012. CEMAT tulee lisäksi järjestämään suomalaisyleisölle suunnatun tilaisuuden hankkeen tuloksista syksyn aikana.

Lisätietoja:
Johtaja, professori Riitta Kosonen ja tutkimuspäällikkö Päivi Karhunen, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuvassa joukko pingviinejä jäällä, taustalla valko-punainen jäänmurtaja.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon vuosi 2022: Ikiliikkuja, tulevaisuuden vaatekaappi, Etelämantereen tutkimusmatka ja paljon muuta

Päättynyt vuosi oli jälleen tieteen ja taiteen juhlaa. Uusin tutkittu tieto päätyi vauhdilla myös päätöksenteon tueksi.
Two people having a conversation at a coffee room in front of a window with light pouring in.
Yhteistyö Julkaistu:

WithSecure ja SSH tukevat Aalto-yliopiston kansainvälistä osaamista

Suomalaisten tietoturvayhtiöiden WithSecuren ja SSH:n lahjoitukset auttavat parhaiden kansainvälisten tietoturvaosaajien houkuttelemista Suomeen.
Räätälöity projekti Hiltille, työryhmä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:
Kemian tekniikan tutkija / Chemical engineering researcher
Yhteistyö Julkaistu:

Metallien jalostuksesta akkujen kierrätykseen – Aalto-yliopiston ja Bolidenin yhteistyö vahvistaa metallurgian huippuosaamista

Metallurgian osaamista tarvitaan nyt kipeästi, kun energiamurros lisää metallien kysyntää ja materiaalien uusiokäyttö vaatii uutta osaamista.