Uutiset

Bioinnovaatiokeskus on avattu

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus on aloittanut toimintansa ja sen avajaisia juhlistettiin avajaistilaisuudessa 1. kesäkuuta 2022. Tilaisuudessa kerrottiin Bioinnovaatiokeskuksen polusta ideatasolta toimivaksi keskukseksi. Myös keskuksen monitieteistä tohtorikoulua esiteltiin postereiden ja prototyyppien avulla. Iloiset ja hedelmälliset keskustelut täyttivät paikan, kun tapahtuman osallistujat nauttivat verkostoitumisesta toistensa kanssa.
Susanna Ahola, Niklas von Weymarn and Michael Hummel
Susanna Ahola, Nikas von Weymarn (tj., Metsä Spring) ja Michael Hummel juttelevat. Kuvat: Kristina Tsvetkova

"Olemme innoissamme päästessämme suunnittelu- ja rekrytointivaiheesta elävien tapahtumien, kurssien ja näyttelyiden järjestämiseen. Olemme erityisen iloisia siitä, että ensimmäiset tohtoriopiskelijat ovat aloittaneet tutkimuksensa, ja odotamme innolla hankkeiden edistymistä", Bioinnovaatiokeskuksen koordinaattori Susanna Ahola sanoo.  

"Haluamme luoda paikan, jossa monet sidosryhmät voisivat työskennellä yhdessä opiskelijoiden ja tutkijoiden kanssa. Haluamme myös olla esikuvana monitieteiselle tohtorikoululle, joka kouluttaa tulevaisuuden asiantuntijoita", sanoo Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus.   

Vieraiden joukossa oli myös Jane ja Aatos Erkon säätiön, teollisuuden ja tutkimusorganisaatioiden edustajia. "Olemme iloisia, että saamme vihdoin kokoontua yhteen ja tuoda yhteen Aalto-yhteisön eri jäsenet, jotka ovat olleet mukana Bioinnovaatiokeskuksen matkalla ideoinnista jokapäiväiseen toimintaan. Olen myös innoissani tulevista näkymistä aloittaa yhteistyö teollisuuskumppaneiden kanssa", sanoo Bioinnovaatiokeskuksen johtaja Michael Hummel.  

Mikä on Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus? Keskus toimii monitieteisillä tutkimusaloilla keskittyen erityisesti kestäviin tekstiileihin ja pakkauksiin, edistää bio- ja kiertotalouden koulutushankkeita ja pyrkii kohti uraauurtavia uusia teknologioita ja innovaatioita. Keskus perustettiin vuonna 2021, ja sitä rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiön avokätinen 10,5 miljoonan euron avustus. Lue lisää: Bioinnovaatiokeskus 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

5G-kesäkoulu 2022
Yhteistyö Julkaistu:

5G Hack the Mall -kesäkoulu tarjoaa yrityksille ja alueille kustannustehokkaan tavan oppia 5G-teknologiasta

Se tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden käynnistää yrityksiä ja aluetta palvelevia uusinta teknologiaa soveltavia kehitysprojekteja.
Design by Sushant Passi
Yhteistyö Julkaistu:

Fiskars Group lahjoittaa 250 000 euroa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun alalle

Lahjoitus on osa Fiskars Groupin ja Aallon pitkäaikaista yhteistyötä, joka on sisältänyt muun muassa vastuulliseen muotoiluun ja tulevaisuuden materiaaleihin keskittyviä kursseja.
Porthania
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Matematiikan alan naisten kansainvälinen konferenssi ja Ladyženskaja-palkinnon julkistus 1.-2.7.2022

International Mathematical Union -järjestön matematiikan alan naisten valiokunta järjestää kautta aikojen toisen (WM2)- eli World Meeting for Women in Mathematics -konferenssin 1.–2.7.2022. Sen yhteydessä jaetaan matemaattisen fysiikan palkinto, joka on nimetty Olga Aleksandrovna Ladyženskajan mukaan.
Mirko Varano is the Unite! Key Liaison Officer at KTH.
Yhteistyö Julkaistu:

Yli 200 Unite-yliopistoverkoston jäsentä kokoontui Tukholmassa

Aurinkoinen Tukholma toivotti tervetulleeksi yli 200 Unite-yliopistoverkoston työntekijää ja opiskelijaa kesäiseen yhteisötapahtumaan 13.-15.6.2022 KTHlle.