Uutiset

Bioinnovaatiokeskus on avattu

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus on aloittanut toimintansa ja sen avajaisia juhlistettiin avajaistilaisuudessa 1. kesäkuuta 2022. Tilaisuudessa kerrottiin Bioinnovaatiokeskuksen polusta ideatasolta toimivaksi keskukseksi. Myös keskuksen monitieteistä tohtorikoulua esiteltiin postereiden ja prototyyppien avulla. Iloiset ja hedelmälliset keskustelut täyttivät paikan, kun tapahtuman osallistujat nauttivat verkostoitumisesta toistensa kanssa.
Susanna Ahola, Niklas von Weymarn and Michael Hummel
Susanna Ahola, Nikas von Weymarn (tj., Metsä Spring) ja Michael Hummel juttelevat. Kuvat: Kristina Tsvetkova

"Olemme innoissamme päästessämme suunnittelu- ja rekrytointivaiheesta elävien tapahtumien, kurssien ja näyttelyiden järjestämiseen. Olemme erityisen iloisia siitä, että ensimmäiset tohtoriopiskelijat ovat aloittaneet tutkimuksensa, ja odotamme innolla hankkeiden edistymistä", Bioinnovaatiokeskuksen koordinaattori Susanna Ahola sanoo.  

"Haluamme luoda paikan, jossa monet sidosryhmät voisivat työskennellä yhdessä opiskelijoiden ja tutkijoiden kanssa. Haluamme myös olla esikuvana monitieteiselle tohtorikoululle, joka kouluttaa tulevaisuuden asiantuntijoita", sanoo Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus.   

Vieraiden joukossa oli myös Jane ja Aatos Erkon säätiön, teollisuuden ja tutkimusorganisaatioiden edustajia. "Olemme iloisia, että saamme vihdoin kokoontua yhteen ja tuoda yhteen Aalto-yhteisön eri jäsenet, jotka ovat olleet mukana Bioinnovaatiokeskuksen matkalla ideoinnista jokapäiväiseen toimintaan. Olen myös innoissani tulevista näkymistä aloittaa yhteistyö teollisuuskumppaneiden kanssa", sanoo Bioinnovaatiokeskuksen johtaja Michael Hummel.  

Mikä on Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus? Keskus toimii monitieteisillä tutkimusaloilla keskittyen erityisesti kestäviin tekstiileihin ja pakkauksiin, edistää bio- ja kiertotalouden koulutushankkeita ja pyrkii kohti uraauurtavia uusia teknologioita ja innovaatioita. Keskus perustettiin vuonna 2021, ja sitä rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiön avokätinen 10,5 miljoonan euron avustus. Lue lisää: Bioinnovaatiokeskus 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Mikko Jääskeläinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mikko Jääskeläinen: Opiskelu Kauppiksessa on avannut työuran kannalta monia ovia

Rahoitusta ja Creative Sustainability -pääainetta opiskellut alumnimme Mikko Jääskeläinen päätyi valmistumisen jälkeen töihin liikkeenjohdon konsultointiin. Siellä hän innostui liikenne- ja kiinteistöinfrastruktuurihankkeista, jonka myötä hän hakeutui kaupunkitalouden ja maankäytön yleissuunnittelun tehtäviin Helsingin kaupungille, ja sieltä liikenne- ja viestintäministeriöön. Parasta hänen työssään on mielenkiintoiset tehtävät sekä asiantuntevat kollegat.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.
Aalto_Junior_kids workshopping_photo_Jaakko_Kahilaniemi.jpg
Yhteistyö Julkaistu:

Taidekoulutuksen ja -kasvatuksen visio 2030 esittää merkittäviä muutoksia taideaineiden opetukseen

Visiossa esitetään toimenpiteitä taidekasvatuksen ja -koulutuksen vahvistamiseksi ja kehittämiseksi kaikilla koulutusasteilla sekä taiteiden lukiodiplomien tuomista yhdeksi aineeksi ylioppilastutkintoon.
Unite! Steering Committee met at TU Graz
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Uudella kaudellaan Unite!-yliopistoallianssi pyrkii kestäviin ratkaisuihin digitaalisen ja vihreän Euroopan edistämiseksi

Unite! on päättänyt pilottivaiheensa ja käynnistänyt uuden vaiheen, jonka tavoitteena on toteuttaa kestäviä, konkreettisia ja hyödyllisiä tuotoksia digitaalisen ja vihreän Euroopan edistämiseksi.