Uutiset

Bioinnovaatiokeskus on avattu

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus on aloittanut toimintansa ja sen avajaisia juhlistettiin avajaistilaisuudessa 1. kesäkuuta 2022. Tilaisuudessa kerrottiin Bioinnovaatiokeskuksen polusta ideatasolta toimivaksi keskukseksi. Myös keskuksen monitieteistä tohtorikoulua esiteltiin postereiden ja prototyyppien avulla. Iloiset ja hedelmälliset keskustelut täyttivät paikan, kun tapahtuman osallistujat nauttivat verkostoitumisesta toistensa kanssa.
Susanna Ahola, Niklas von Weymarn and Michael Hummel
Susanna Ahola, Nikas von Weymarn (tj., Metsä Spring) ja Michael Hummel juttelevat. Kuvat: Kristina Tsvetkova

"Olemme innoissamme päästessämme suunnittelu- ja rekrytointivaiheesta elävien tapahtumien, kurssien ja näyttelyiden järjestämiseen. Olemme erityisen iloisia siitä, että ensimmäiset tohtoriopiskelijat ovat aloittaneet tutkimuksensa, ja odotamme innolla hankkeiden edistymistä", Bioinnovaatiokeskuksen koordinaattori Susanna Ahola sanoo.  

"Haluamme luoda paikan, jossa monet sidosryhmät voisivat työskennellä yhdessä opiskelijoiden ja tutkijoiden kanssa. Haluamme myös olla esikuvana monitieteiselle tohtorikoululle, joka kouluttaa tulevaisuuden asiantuntijoita", sanoo Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus.   

Vieraiden joukossa oli myös Jane ja Aatos Erkon säätiön, teollisuuden ja tutkimusorganisaatioiden edustajia. "Olemme iloisia, että saamme vihdoin kokoontua yhteen ja tuoda yhteen Aalto-yhteisön eri jäsenet, jotka ovat olleet mukana Bioinnovaatiokeskuksen matkalla ideoinnista jokapäiväiseen toimintaan. Olen myös innoissani tulevista näkymistä aloittaa yhteistyö teollisuuskumppaneiden kanssa", sanoo Bioinnovaatiokeskuksen johtaja Michael Hummel.  

Mikä on Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus? Keskus toimii monitieteisillä tutkimusaloilla keskittyen erityisesti kestäviin tekstiileihin ja pakkauksiin, edistää bio- ja kiertotalouden koulutushankkeita ja pyrkii kohti uraauurtavia uusia teknologioita ja innovaatioita. Keskus perustettiin vuonna 2021, ja sitä rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiön avokätinen 10,5 miljoonan euron avustus. Lue lisää: Bioinnovaatiokeskus 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Puun taimia istutetaan Suomen ensimmäiseen hiilensidontaa tukevaan mikrometsään Keravalla
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä istutettu Keravalle

Keravan Kivisillan alueelle on istutettu Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä
Photo of a bolometer
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kvanttitieteilijät onnistuivat mittaamaan mikroaaltosäteilyn tehon ennennäkemättömällä tarkkuudella

Tutkijat uskovat, että uusi laite voi mullistaa mikroaaltosäteilyn mittaamisen ja on huima harppaus kvanttiteknologialle.
Helena Sederholm photographed in a lab setting, wearing a blue sweater.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vaihtoehtoja fossiilipohjaisille kuiduille – Helena Sederholm kehittää kestäviä tekstiilejä

Ulkovaatteissa käytetään tänä päivänä pitkälti öljypohjaisia kuituja ja ympäristölle vahingollisia kemikaaleja. Helena Sederholm kehittää väitöstyössään ympäristöystävällisiä vettä hylkiviä tekstiilejä. Mallia hän ottaa luonnosta.
Students Jenna Liinamaa, Pihla Päivänsalo and Teemu Koskiahde from the Prodeko Guild.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Tuotantotalouden opiskelijat ja alumnit muodostavat ainutlaatuisen yhteisön

Tuotantotalouden opiskelijoiden, alumnien ja laitoksen tiivis yhteistyö huipentuu vuosittain Prodeko-seminaarissa.