Uutiset

Bioinnovaatiokeskus on avattu

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus on aloittanut toimintansa ja sen avajaisia juhlistettiin avajaistilaisuudessa 1. kesäkuuta 2022. Tilaisuudessa kerrottiin Bioinnovaatiokeskuksen polusta ideatasolta toimivaksi keskukseksi. Myös keskuksen monitieteistä tohtorikoulua esiteltiin postereiden ja prototyyppien avulla. Iloiset ja hedelmälliset keskustelut täyttivät paikan, kun tapahtuman osallistujat nauttivat verkostoitumisesta toistensa kanssa.
Susanna Ahola, Niklas von Weymarn and Michael Hummel
Susanna Ahola, Nikas von Weymarn (tj., Metsä Spring) ja Michael Hummel juttelevat. Kuvat: Kristina Tsvetkova

"Olemme innoissamme päästessämme suunnittelu- ja rekrytointivaiheesta elävien tapahtumien, kurssien ja näyttelyiden järjestämiseen. Olemme erityisen iloisia siitä, että ensimmäiset tohtoriopiskelijat ovat aloittaneet tutkimuksensa, ja odotamme innolla hankkeiden edistymistä", Bioinnovaatiokeskuksen koordinaattori Susanna Ahola sanoo.  

"Haluamme luoda paikan, jossa monet sidosryhmät voisivat työskennellä yhdessä opiskelijoiden ja tutkijoiden kanssa. Haluamme myös olla esikuvana monitieteiselle tohtorikoululle, joka kouluttaa tulevaisuuden asiantuntijoita", sanoo Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus.   

Vieraiden joukossa oli myös Jane ja Aatos Erkon säätiön, teollisuuden ja tutkimusorganisaatioiden edustajia. "Olemme iloisia, että saamme vihdoin kokoontua yhteen ja tuoda yhteen Aalto-yhteisön eri jäsenet, jotka ovat olleet mukana Bioinnovaatiokeskuksen matkalla ideoinnista jokapäiväiseen toimintaan. Olen myös innoissani tulevista näkymistä aloittaa yhteistyö teollisuuskumppaneiden kanssa", sanoo Bioinnovaatiokeskuksen johtaja Michael Hummel.  

Mikä on Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus? Keskus toimii monitieteisillä tutkimusaloilla keskittyen erityisesti kestäviin tekstiileihin ja pakkauksiin, edistää bio- ja kiertotalouden koulutushankkeita ja pyrkii kohti uraauurtavia uusia teknologioita ja innovaatioita. Keskus perustettiin vuonna 2021, ja sitä rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiön avokätinen 10,5 miljoonan euron avustus. Lue lisää: Bioinnovaatiokeskus 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.
People registration to SSD
Mediatiedotteet Julkaistu:

Vuoden suurimman kestävyystapahtuman ohjelma julkaistu - mukana muun muassa taloustieteilijä Kate Raworth ja presidentti Tarja Halonen

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Sustainability Science Days -tapahtuma yhdistyy tänä vuonna maailman suurimman kestävyys- ja innovaatiokonferenssin kanssa. Tapahtumassa 2000 asiantuntijaa kokoontuu ratkaisemaan kestävyyshaasteita.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!