Uutiset

Avoimen yliopiston väylähakijoilta vaadittavat opinnot muuttuvat syksystä 2022 lähtien

Kauppatieteiden kandidaattiohjelman uusi opetussuunnitelma tuo muutoksia Avoimen yliopiston kurssitarjontaan sekä avoimen kauppatieteen väylään.
Kuva: Opiskelijoita Kauppatieteellisessä korkeakoulussa, © Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
Kuvassa opiskelijoita Kauppakorkeakoulussa, © Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Miten uusi opetussuunnitelma vaikuttaa väyläopintoihin?

Kauppatieteiden kandidaattiohjelman uusi opetussuunnitelma tulee voimaan 1.8.2022. Tämä tarkoittaa muutoksia osassa liiketoimintaosaamisen perusteiden kursseista. Osa kursseista säilyy entisellään, osa poistuu kokonaan ja sen lisäksi tulee vielä vielä joitakin uusia peruskursseja. Nämä kurssimuutokset tulevat voimaan myös Avoimen väyläopinnoissa. Lukuvuonna 2022–23 on tarjolla uuden opetussuunnitelman 2022–2024 mukaisia kursseja sekä aiemman opetussuunnitelman 2020–2022 mukaisia kursseja.

Täysin uusia ja uudistuneita kursseja on enemmän tarjolla Kauppakorkeakoulun järjestämillä tutkinto-opetuksen kursseilla. Kauppakorkeakoulun järjestämille kursseille on rajattu paikkamäärä avoimen yliopiston opiskelijoille. Avoimessa yliopistossa opetetaan lukuvuonna 2022–23 yhä myös aikaisemman opetussuunnitelman mukaisia kursseja.

Miten suoritan kauppatieteen väylän opintoja lukuvuonna 2022–2023?

Jos uuden ja vanhan opetussuunnitelman mukaiset väyläkurssit vastaavat toisiaan, voit suorittaa näistä kumman tahansa. Molempia ei tarvitse suorittaa. Jos haluat uusia kurssin saadaksesi paremman arvosanan, voit suorittaa vanhan kurssin tilalla uuden korvaavan kurssin. Huomioithan kuitenkin, että vain toinen suorituksista (se, josta olet saanut paremman arvosanan) huomioidaan väylähaussa ja sen opintopistevaatimuksissa.

Yhteishaun valinnassa voidaan myös huomioida vastaavat Mikkelin kampuksella suoritetut englanninkieliset opintojaksot. Myös aiemmin suoritetut väyläkurssit, kuten esim. Tilastotieteen jatkokurssi, tai Viestintä ja projektinhallinta, joita ei enää opeteta, voidaan hyväksyä valintaan. Jos olet epävarma käyvätkö aiemmin suorittamasi kurssit väylävalintaan, ota yhteys [email protected]

Lisää tietoa kauppatieteen avoimen väylästä sekä tietoa siitä, mitä kursseja väylään kuuluu, löytyy Kauppatieteen väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi? -sivulta.

Kauppatieteen väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

Alla olevasta pdf-tiedostosta löydät tarkempia ohjeita väyläopintojen suorittamiseen lukuvuosina 2022–2023.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti aukeaa Otaniemen kampukselle

Reitti avataan 19.4.2023 osana opiskelijoiden mielenterveyspäivää.
VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
Aalto Radical Creativity summer school. Original image: George Atanassov
Opinnot Julkaistu:

Oletko valmis kokeilemaan radikaalia luovuutta elokuussa?

Radical Creativity -kesäkoulussa sovelletaan erilaisia luovia työskentelytapoja, joita tarvitsemme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. "Tiivistetty inspiraatiopaketti on kuin karkkikauppa, jossa voit maistella eri makuja."