Uutiset

Avoimen yliopiston väylähakijoilta vaadittavat opinnot muuttuvat syksystä 2022 lähtien

Kauppatieteiden kandidaattiohjelman uusi opetussuunnitelma tuo muutoksia Avoimen yliopiston kurssitarjontaan sekä avoimen kauppatieteen väylään.
Kuva: Opiskelijoita Kauppatieteellisessä korkeakoulussa, © Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
Kuvassa opiskelijoita Kauppakorkeakoulussa, © Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Miten uusi opetussuunnitelma vaikuttaa väyläopintoihin?

Kauppatieteiden kandidaattiohjelman uusi opetussuunnitelma tulee voimaan 1.8.2022. Tämä tarkoittaa muutoksia osassa liiketoimintaosaamisen perusteiden kursseista. Osa kursseista säilyy entisellään, osa poistuu kokonaan ja sen lisäksi tulee vielä vielä joitakin uusia peruskursseja. Nämä kurssimuutokset tulevat voimaan myös Avoimen väyläopinnoissa. Lukuvuonna 2022–23 on tarjolla uuden opetussuunnitelman 2022–2024 mukaisia kursseja sekä aiemman opetussuunnitelman 2020–2022 mukaisia kursseja.

Täysin uusia ja uudistuneita kursseja on enemmän tarjolla Kauppakorkeakoulun järjestämillä tutkinto-opetuksen kursseilla. Kauppakorkeakoulun järjestämille kursseille on rajattu paikkamäärä avoimen yliopiston opiskelijoille. Avoimessa yliopistossa opetetaan lukuvuonna 2022–23 yhä myös aikaisemman opetussuunnitelman mukaisia kursseja.

Miten suoritan kauppatieteen väylän opintoja lukuvuonna 2022–2023?

Jos uuden ja vanhan opetussuunnitelman mukaiset väyläkurssit vastaavat toisiaan, voit suorittaa näistä kumman tahansa. Molempia ei tarvitse suorittaa. Jos haluat uusia kurssin saadaksesi paremman arvosanan, voit suorittaa vanhan kurssin tilalla uuden korvaavan kurssin. Huomioithan kuitenkin, että vain toinen suorituksista (se, josta olet saanut paremman arvosanan) huomioidaan väylähaussa ja sen opintopistevaatimuksissa.

Yhteishaun valinnassa voidaan myös huomioida vastaavat Mikkelin kampuksella suoritetut englanninkieliset opintojaksot. Myös aiemmin suoritetut väyläkurssit, kuten esim. Tilastotieteen jatkokurssi, tai Viestintä ja projektinhallinta, joita ei enää opeteta, voidaan hyväksyä valintaan. Jos olet epävarma käyvätkö aiemmin suorittamasi kurssit väylävalintaan, ota yhteys [email protected]

Lisää tietoa kauppatieteen avoimen väylästä sekä tietoa siitä, mitä kursseja väylään kuuluu, löytyy Kauppatieteen väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi? -sivulta.

Kauppatieteen väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

Alla olevasta pdf-tiedostosta löydät tarkempia ohjeita väyläopintojen suorittamiseen lukuvuosina 2022–2023.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.