Uutiset

Avoimen yliopiston väylähakijoilta vaadittavat opinnot muuttuvat syksystä 2022 lähtien

Kauppatieteiden kandidaattiohjelman uusi opetussuunnitelma tuo muutoksia Avoimen yliopiston kurssitarjontaan sekä avoimen kauppatieteen väylään.
Kuva: Opiskelijoita Kauppatieteellisessä korkeakoulussa, © Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
Kuvassa opiskelijoita Kauppakorkeakoulussa, © Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Miten uusi opetussuunnitelma vaikuttaa väyläopintoihin?

Kauppatieteiden kandidaattiohjelman uusi opetussuunnitelma tulee voimaan 1.8.2022. Tämä tarkoittaa muutoksia osassa liiketoimintaosaamisen perusteiden kursseista. Osa kursseista säilyy entisellään, osa poistuu kokonaan ja sen lisäksi tulee vielä vielä joitakin uusia peruskursseja. Nämä kurssimuutokset tulevat voimaan myös Avoimen väyläopinnoissa. Lukuvuonna 2022–23 on tarjolla uuden opetussuunnitelman 2022–2024 mukaisia kursseja sekä aiemman opetussuunnitelman 2020–2022 mukaisia kursseja.

Täysin uusia ja uudistuneita kursseja on enemmän tarjolla Kauppakorkeakoulun järjestämillä tutkinto-opetuksen kursseilla. Kauppakorkeakoulun järjestämille kursseille on rajattu paikkamäärä avoimen yliopiston opiskelijoille. Avoimessa yliopistossa opetetaan lukuvuonna 2022–23 yhä myös aikaisemman opetussuunnitelman mukaisia kursseja.

Miten suoritan kauppatieteen väylän opintoja lukuvuonna 2022–2023?

Jos uuden ja vanhan opetussuunnitelman mukaiset väyläkurssit vastaavat toisiaan, voit suorittaa näistä kumman tahansa. Molempia ei tarvitse suorittaa. Jos haluat uusia kurssin saadaksesi paremman arvosanan, voit suorittaa vanhan kurssin tilalla uuden korvaavan kurssin. Huomioithan kuitenkin, että vain toinen suorituksista (se, josta olet saanut paremman arvosanan) huomioidaan väylähaussa ja sen opintopistevaatimuksissa.

Yhteishaun valinnassa voidaan myös huomioida vastaavat Mikkelin kampuksella suoritetut englanninkieliset opintojaksot. Myös aiemmin suoritetut väyläkurssit, kuten esim. Tilastotieteen jatkokurssi, tai Viestintä ja projektinhallinta, joita ei enää opeteta, voidaan hyväksyä valintaan. Jos olet epävarma käyvätkö aiemmin suorittamasi kurssit väylävalintaan, ota yhteys [email protected]

Lisää tietoa kauppatieteen avoimen väylästä sekä tietoa siitä, mitä kursseja väylään kuuluu, löytyy Kauppatieteen väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi? -sivulta.

Kauppatieteen väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

Alla olevasta pdf-tiedostosta löydät tarkempia ohjeita väyläopintojen suorittamiseen lukuvuosina 2022–2023.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Isoisänsilta Helsingissä.
Opinnot Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahaston apurahat haettavissa 31.1.2023 asti

Apurahoja myönnetään talon- ja sillanrakennuksen aloilla suoritetuista opinnoista tai kannustuksena aihealueiden jatko-opiskelijoille.
Close-up of curly wood grain orientation of an old piece of wood
Opinnot Julkaistu:

Verkkokurssi “Wood material science” alkaa 10.1.2023

100% verkkokurssilla opitaan miten puun rakenne vaikuttaa sen fysikaalisiin ja mekaanisiin ominaisuuksiin.
Sensual mathematics. Photo: Henri Vogt.
Opinnot Julkaistu:

Haku Kristallikukkia peilisalissa -kurssille on avattu - matematiikan, taiteiden ja arkkitehtuurin yhteiskeitos palaa Heurekaan

Kristallikukkia peilisaleissa –kurssi - MS-E1000 Crystal Flowers in Halls of Mirrors: Mathematics meets Art and Architecture - on avoin kaikille kandiopiskelijoista tohtorikoulutettaviin, matematiikan ja tekniikan aloista taiteisiin, muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kemiasta liiketoimintaan. Kurssille otetaan korkeintaan 50 opiskelijaa motivaatiokirjeiden perusteella, ja haku on auki 10.1.2023 saakka. Kurssi on 15 opintopisteen suuruinen, ja se järjestetään joka toinen vuosi.
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.