Uutiset

Avaruusasiantuntijat koolle Otaniemeen

Vuosittain järjestettävä Winter Satellite Workshop on laajentunut pohjoismaiden suurimmaksi avaruusammattilaisten kohtaamiseksi.
Dipoli Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Anni Kääriä
Dipoli Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Anni Kääriä

Winter Satellite Workshop 2024 järjestetään Otaniemessä Dipolissa keskiviikosta perjantaihin 17.–19. tammikuuta. Tapahtuma on Suomen ja muiden pohjoismaiden sekä Baltian maiden suurin New Space eli uuden avaruuden tapahtuma.

Aalto-yliopiston perustama ja järjestämä tapahtuma kokoaa yhteen avaruusteknologian asiantuntijat, tutkijat ja opiskelijat keskustelemaan ajankohtaisista aiheista nopeasti kehittyvällä avaruusalalla. Puheet ja työpajat käsittelevät uutta avaruutta, kaukokartoitusta ja avaruuden kestävää käyttöä sekä satelliittitehtäviä, satelliittialustojen kehittämistä, avaruustieteitä ja -instrumentteja.

Tapahtuma on kaikille avoin

Winter Satellite Workshop 2024 on kaikille avoin tapahtuma, ja kolmen päivän aikana kuullaan useita mielenkiintoisia puheenvuoroja. Yksi tapahtuman pääpuhujista on EU-komission ase- ja avaruusteknologian pääjohtaja Timo Pesonen.

Suomi ja Viro liittyivät Euroopan avaruusjärjestön miehitettyjen avaruuslentojen ohjelmaan viimeisinä ESA:n täysjäseninä marraskuussa 2022. Ohjelmaan osallistuminen mahdollistaa Suomelle pääsyn hankkeisiin, jotka koskevat kansainvälistä avaruusasemaa, kuulentoja ja kuun kiertoradalle suunniteltua avaruusasemaa sekä Mars-lentoja.

”Suomella on aina ollut vahva asema avaruustutkimuksessa ja soveltavassa tutkimuksessa. Viimeisten vuosien aikana Suomi on profiloitunut uuden avaruusajan ketteränä ja kustannustehokkaana avaruusajan toimijana, jossa startup-yritykset sekä tutkimusosaaminen kansainvälisissä hankkeissa kasvavat voimakkaasti”, tapahtuman vetäjä, professori Jaan Praks kertoo.

Tervetuloa kaikille avoimeen tapahtumaan kuulemaan ja tutustumaan, millainen ympäristö Suomi on avaruusalan osaajille ja mitä New Space on.

Winter Satellite Workshop ohjelmaan voi tutustua osoitteessa spaceworkshop.fi.

Jutussa aiemmin mainitut ESA:n miehitettyjen avaruuslentojen ohjelman johtaja Daniel Neuenschwanderin ja ruotsalaisastronautti Christer Fuglesangin vierailut valitettavasti peruuntuvat.

Lisätietoa: 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lara Ejtehadian, Patrick Rinke, and Ilari Lähteenmäki sitting with coffee mugs and smiling to the camera.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 voittaja – Aalto Materials Digitalization Platform (AMAD)

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon voittajia AMAD-tiimistä.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Jukka Pekola, kuva: Riitta Supperi, Suomen Kulttuurirahasto
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Jukka Pekolalle Suomen Kulttuurirahaston palkinto – ”kvantti kiinnostaa tiede- tai scifi-maailmaa laajemmin”

Professori Jukka Pekola saa Suomen Kulttuurirahaston palkinnon kvanttiteknologiatutkimuksen pitkäaikaisesta edistämisestä ja osallistumisesta ihmiskunnan haasteiden ratkaisemiseen.