Uutiset

Arvostettu UBI Global palkitsi Aalto Startup Centerin maailmanlaajuiseen pandemiaan sopeutumisesta

Tutkimuksessa tarkasteltiin pandemian ja sosiaalisten tekijöiden sekä hallintoaloitteiden vaikutuksia innovaatioihin globaalissa yritysyhteisössä.
ASUC

Aalto-yliopiston Aalto Startup Center on saanut kansainvälisen kunniamaininnan avaintoimintojensa ansiokkaasta mukauttamisesta globaalin pandemian keskellä. Startup Centerin saama tunnustus perustuu Triumph of Innovation -vaikutustutkimukseen, johon osallistui yrityshautomoita ja -kiihdyttämöitä yli 45 maasta. Tutkimuksessa tarkasteltiin pandemian ja sosiaalisten tekijöiden sekä hallintoaloitteiden vaikutuksia innovaatioihin globaalissa yritysyhteisössä.

Aalto-yliopiston Aalto Startup Center on nimetty startup-ohjelmien joukkoon, jotka ovat sopeutuneet parhaiten globaalin pandemian sanelemaan "uuteen normaaliin". Kunniamaininta annettiin Dubaissa tänään järjestetyssä tapahtumassa, jossa julkaistiin UBI Globalin uusi innovaatiovaikutusraportti yhteistyössä District 2020:n kanssa. 

Aalto Startup Center, joka auttaa ​​startup-yrittäjiä ja yliopistopohjaisia tutkimustiimejä menestyviksi kasvuyrityksiksi kaupallistamalla tutkimuksen, sai tunnustuksen keinoista, joilla se virtaviivaisti toimintatapojaan pian pandemian alkamisen jälkeen ja mukautti palveluitaan yrityksille.   

Aktiivinen yhteistyö muiden yliopistojen kanssa sai kehuja

Keskeisiä uudistuksia olivat muun muassa pandemiasta johtuvien toiminta- ja tukitarpeiden selvittäminen, digitaalisen yhteisön ja ympäristön luominen startup-yrityksien henkilöstölle, henkilökohtaisen valmennuksen jatkaminen verkossa, työpajojen isännöinti verkko-oppimisen avulla ja yritysten toiminnan tukeminen verkon välityksellä.

Kehuja sai myös aktiivinen toimintatapa liittyä muiden yliopistojen, kuten UNITE! Partnersin (University Network for Innovation, Technology, and Engineering) verkostoihin ja startupien ekosysteemeihin luomalla samalla uusia ohjelmia Tällaisia olivat muun muassa EIT Urban Mobility Northern Accelerator, Korean Startup Center ja Urban Tech Helsinki Incubator -ohjelmat. 

”Vuoden 2020 alussa pandemian iskiessä rajusti, hyödynsimme Aalto-yliopiston uusia strategiasia ratkaisuja, joten pystyimme nopeasti siirtämään toimintamme digitaalisille alustoille. Nopea siirtyminen verkkotyöskentelyyn on erittäin hyvä esimerkki ketterästä työkyvystämme. Menestyksemme liittyy pitkälti yrittäjähenkisyyteen. Olemme jatkuvasti tietoisia yrittäjätoimintaamme ja liiketoiminta-alueihimme vaikuttavista muutoksista, joihin reagoimme nopeasti.”, sanoo Aalto Startup Centerin johtaja Marika Paakkala

Paakkala kertoo, ettei virtuaalitoiminta ei varsinaisesti pysähdyttänyt uusien kumppaneiden innovatiivisia ja kansainvälisiä projekteja eikä asiakkaiden tuloa Aalto Startup Centeriin. 

Tutkimus, joka kokosi yhteen menestystarinoita ja panostuksia organisaatioilta yli 45 maasta, julkaistiin sopivasti Dubaissa parhaillaan käynnissä olevassa maailmannäyttelyssä. 

Startup Center yksi parhaista yliopistovetoisista kiihdyttämöistä

"Yrityshautomoiden ja -kiihdyttämöiden maailmanlaajuinen menestys ei ole UBI Globalille uutta, mutta pandemia on tuonut mukanaan jäsenorganisaatioillemme uusia haasteita, mutta toki myös mahdollisuuksia. Aalto-yliopiston Aalto Startup Center teki tutkimusryhmään vaikutuksen menestyksekkäällä ja innovatiivisella lähestymistavallaan globaalin pandemian aikana. Minulla on ilo antaa Aallolle kunniamaininta heidän saavutuksistaan tänä erittäin haastavana vuonna. Olemme iloisia, että he saattoivat osallistua," kommentoi UBI Globalin perustaja ja toimitusjohtaja Ali Amin

Tapahtumassa ilmoitettiin myös seuraavasta World Incubation Summit -huippukokouksesta, joka järjestetään aiemman siirtymisen vuoksi District 2020:ssa vuonna 2022. World Incubation Summit kokoaa yhteen yli 500 osallistujaa maailmanlaajuisista yritysohjelmista ja sijoittajista, jotka osallistuvat työpajoihin, verkostoitumistilaisuuksiin, kiertoajeluihin, pitcheihin ja palkintoseremoniaan, jossa palkitaan maailman parhaat yrityshautomot ja - kiihdyttämöt World Rankings Reportin pohjalta. 

UBI Globalin suorittama World Benchmark Study -tutkimus tehdään nyt kuudetta kertaa. Tutkimuksen tuloksena myönnettäviä palkintoja pidetään maailmanlaajuisen innovaatioyhteisön joukossa korkea-arvoisena kunnianosoituksena. 

World Rankings Reportin edellisessä iteraatiossa Aalto-yliopiston Aalto Startup Center valittiin viiden parhaan yliopistovetoisen yrityskiihdytysohjelman joukkoon. 

Lisätietoa District 2020 -hankkeesta 

District 2020 on Expo 2020 Dubai -maailmannäyttelystä kehittyvä ihmiskeskeinen tulevaisuuden kaupunki, joka keskittyy yhteisönsä tarpeisiin. Se tarjoaa innovaatiovetoisen liiketoimintaekosysteemin, joka kokoaa yhteen sekä globaalit ajatukset että uuden teknologian ja digitaaliset innovaatiot tukemaan teollisuuden kasvua. 

Kuusi kuukautta kestävän maailmannäyttelyn jälkeen District 2020 integroi 80 prosenttia Expoon rakennetusta ympäristöstä monikäyttöiseksi yhteisölliseksi tilaksi, joka houkuttelee yrityksiä ja ihmisiä työskentelemään, asumaan, vierailemaan ja nauttimaan. 

District 2020 on suunniteltu tukemaan työskentelyn ja asumisen tulevaisuutta sekä helpottamaan yhteydenpitoa ja yhteistyötä. Se on koti osallistavalle ja monimuotoiselle yhteisölle, joka etsii tasapainoisempaa elämäntapaa.

Lisätietoa UBI Globalista 

UBI Global on ruotsalainen tiedustelupalveluyritys ja -yhteisö, joka tarjoaa startup-seuranta- ja matchmaking-, benchmarking- ja tutkimuspalveluita yrityksille ja yrityshautomo-ohjelmille. UBI Global on erikoistunut yrityshautomoiden kartoittamiseen ja esittelyyn yli 1200 jäsenen yrityshautomon ja kiihdyttämöverkoston kautta, jotka sijaitsevat yli 90 maassa ympäri maailmaa. 

Lisätiedot: 

Marika Paakkala 

Johtaja, Aalto Startup Center 

+358 40 829 2286 

[email protected] 

Päivi Meros 

Markkinointi ja viestintäasiantuntija, Aalto Startup Center 

+358 50 32 98 554 

[email protected] 

Aalto Startup Center 

Aalto Startup Center on hybridiyrityskiihdyttämö korkeintaan kolmen vuoden ikäisille ja erityisesti teknologian alan startup-yrityksille. Kiihdyttämö hyödyntää Aalto-yliopiston tarjoamaa poikkitieteellistä osaamista muotoilusta, liiketoiminnasta ja teknologiasta sekä yliopiston osaamista ja verkostoja. Mukana on yrityksiä sekä Aallosta että sen ulkopuolelta ja kiihdyttämössä luodaan liiketoiminta myös tutkimukseen perustuvista projekteista.

Tällä hetkellä Aalto Startup Centerissä on noin 40 yritystä, joista 10 toimii avaruusteknologiaan erikoistuneen Esa BIC Finlandin alla. Aalto Startup Centerin toimitilat sijaitsevat Espoon Otaniemessä. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.
People registration to SSD
Mediatiedotteet Julkaistu:

Vuoden suurimman kestävyystapahtuman ohjelma julkaistu - mukana muun muassa taloustieteilijä Kate Raworth ja presidentti Tarja Halonen

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Sustainability Science Days -tapahtuma yhdistyy tänä vuonna maailman suurimman kestävyys- ja innovaatiokonferenssin kanssa. Tapahtumassa 2000 asiantuntijaa kokoontuu ratkaisemaan kestävyyshaasteita.
Ilmakuvassa kosken kuivunut uoma, jonka ylittää silta.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuivuus on uhka runsaiden vesivarojen Suomessakin

Viime vuosikymmenien kuivista kausista on Suomessa aiheutunut vakavia vaikutuksia etenkin maataloudelle ja vesihuollolle.