Uutiset

Art For All -festivaali Kalasataman asuinkortteleissa elokuussa – hae mukaan!

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sekä Taideyliopiston opiskelijat ja vastavalmistuneet järjestävät monitaidefestivaalin Helsingin Kalasatamassa 25.–27.8.2023. Tapahtumaan etsitään nyt taiteilijoita avoimen haun kautta.
Art For All -festivaali järjestetään elokuussa Kalasataman asuinkortteleissa

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sekä Taideyliopiston opiskelijat ja vastavalmistuneet järjestävät kesällä monitaidefestivaalin. Art For All -festivaali järjestetään 25.– 27.8.2023 Helsingin Kalasatamassa. Esillä on teoksia aina esittävistä taiteista visuaalisiin taiteisiin ja audiovisuaalisiin teoksiin. Tapahtumaan etsitään nyt taiteilijoita avoimen haun kautta. Hakijat voivat ehdottaa teoksiaan 12.6.2023 mennessä.

Art For All ry on taiteentekijöiden yhteisö, jonka tavoitteena on vahvistaa poikkitaiteellista yhteistyötä, tukea uransa alussa olevia taiteilijoita sekä edistää taiteen saavutettavuutta. Yhdistys on saanut alkunsa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Taideyliopiston opiskelijoiden sekä näistä valmistuneiden taiteilijoiden aloitteesta.

Tapahtuman teema vuonna 2023 on "Kutsu", ja se pohtii käsitystämme kodista, sosiaalisista ja henkilökohtaisista tiloista sekä vuorovaikutuksesta tiloissa, joissa elämme. Tapahtuma sijoittuu Kalasataman asuinkortteleiden yhteistiloihin sekä pihapiiriin ja täyttää ne taiteella viikonlopun ajaksi. Festivaali järjestetään yhteistyössä HEKA Oy:n, Setlementtiasuntojen, NAL-asuntojen sekä Taiteilijatalo Ars Longan kanssa. Tapahtuman suunnitteluun ovat osallistuneet paikalliset asukkaat.

Avoin taiteilijahaku 

Art For All järjestää avoimen taiteilijahaun festivaaleille. Taiteilijat valitaan haun päätyttyä 12.6.2023. Valitut taiteilijat osallistuvat elokuussa Kalastamassa järjestettävään residenssiin, jossa he työstävät teoksiaan. Valmiit teokset esitellään yleisölle Kutsu-festivaaleilla elokuussa. 

Taiteilijat työstävät teoksiaan residenssissä festivaalin tapahtumapaikalla 19.8.–24.8.2023. Heille tarjotaan työskentelytilat sekä teknistä ja tuotannollista tukea. Taiteilijoiden residenssityöskentely on tärkeä osa tapahtumaa. Residenssin aikana taiteilijat oppivat toisiltaan sekä paikallisilta asukkailta. 

Festivaalin avajaiset järjestetään 25.8.2023 ja tapahtuma on avoinna yleisölle viikonlopun ajan.

Ota yhteyttä: 

Ole yhteydessä festivaalin järjestäjiin, mikäli tapahtumaan liittyen herää kysymyksiä:

Art For All ry

sähköposti: [email protected]

Instagram ja Facebook: @artforallry 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Natal Mind voittajatiimi, kuva: Polar Bear Pitching
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Hyppy kylmään veteen yhdistää avannossa pitchaamista ja synnytystä

Natal Mind -tutkimustiimi voitti Polar Bear Pitching -kilpailun viikonloppuna Oulussa. Synnytyslääkäri Aura Pyykönen kertoo, miltä tuntui pitchata jääkylmässä avannossa. Voittajatiimiin kuuluvat lisäksi Annika Järvelin, Riikka Lemmetyinen ja Henni Tenhunen Aallon tuotantotalouden laitokselta.
Saban Ramadani, Photo by Hayley Le
Opinnot Julkaistu:

Saban Ramadani: Onko radikaalia keksiä raketti viikossa?

“Jos sinulta odotetaan nopeita ratkaisuja vaikkapa kuvataiteessa, häviääkö itse tarkoitus luomisen prosessissa? Onko se radikaalia, että keksii raketin viikossa?”
Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
Lara Ejtehadian, Patrick Rinke, and Ilari Lähteenmäki sitting with coffee mugs and smiling to the camera.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 voittaja – Aalto Materials Digitalization Platform (AMAD)

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon voittajia AMAD-tiimistä.