Uutiset

Art For All -festivaali Kalasataman asuinkortteleissa elokuussa – hae mukaan!

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sekä Taideyliopiston opiskelijat ja vastavalmistuneet järjestävät monitaidefestivaalin Helsingin Kalasatamassa 25.–27.8.2023. Tapahtumaan etsitään nyt taiteilijoita avoimen haun kautta.
Art For All -festivaali järjestetään elokuussa Kalasataman asuinkortteleissa

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sekä Taideyliopiston opiskelijat ja vastavalmistuneet järjestävät kesällä monitaidefestivaalin. Art For All -festivaali järjestetään 25.– 27.8.2023 Helsingin Kalasatamassa. Esillä on teoksia aina esittävistä taiteista visuaalisiin taiteisiin ja audiovisuaalisiin teoksiin. Tapahtumaan etsitään nyt taiteilijoita avoimen haun kautta. Hakijat voivat ehdottaa teoksiaan 12.6.2023 mennessä.

Art For All ry on taiteentekijöiden yhteisö, jonka tavoitteena on vahvistaa poikkitaiteellista yhteistyötä, tukea uransa alussa olevia taiteilijoita sekä edistää taiteen saavutettavuutta. Yhdistys on saanut alkunsa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Taideyliopiston opiskelijoiden sekä näistä valmistuneiden taiteilijoiden aloitteesta.

Tapahtuman teema vuonna 2023 on "Kutsu", ja se pohtii käsitystämme kodista, sosiaalisista ja henkilökohtaisista tiloista sekä vuorovaikutuksesta tiloissa, joissa elämme. Tapahtuma sijoittuu Kalasataman asuinkortteleiden yhteistiloihin sekä pihapiiriin ja täyttää ne taiteella viikonlopun ajaksi. Festivaali järjestetään yhteistyössä HEKA Oy:n, Setlementtiasuntojen, NAL-asuntojen sekä Taiteilijatalo Ars Longan kanssa. Tapahtuman suunnitteluun ovat osallistuneet paikalliset asukkaat.

Avoin taiteilijahaku 

Art For All järjestää avoimen taiteilijahaun festivaaleille. Taiteilijat valitaan haun päätyttyä 12.6.2023. Valitut taiteilijat osallistuvat elokuussa Kalastamassa järjestettävään residenssiin, jossa he työstävät teoksiaan. Valmiit teokset esitellään yleisölle Kutsu-festivaaleilla elokuussa. 

Taiteilijat työstävät teoksiaan residenssissä festivaalin tapahtumapaikalla 19.8.–24.8.2023. Heille tarjotaan työskentelytilat sekä teknistä ja tuotannollista tukea. Taiteilijoiden residenssityöskentely on tärkeä osa tapahtumaa. Residenssin aikana taiteilijat oppivat toisiltaan sekä paikallisilta asukkailta. 

Festivaalin avajaiset järjestetään 25.8.2023 ja tapahtuma on avoinna yleisölle viikonlopun ajan.

Ota yhteyttä: 

Ole yhteydessä festivaalin järjestäjiin, mikäli tapahtumaan liittyen herää kysymyksiä:

Art For All ry

sähköposti: [email protected]

Instagram ja Facebook: @artforallry 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Arttu Leinonen, Aalto BIZ
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.
USA-Suomi-seminaari Otaniemessä
Yhteistyö Julkaistu:

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.
Sofia Guridi pictured in a lab setting.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Sofia Guridi muotoilee maailmaa paremmaksi älykkäiden tekstiilien avulla

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen tohtoriopiskelija Sofia Guridi haluaa luoda bio-pohjaisia älytekstiilejä, jotka auttavat ihmisten arjen parantamisessa.