Uutiset

Arkkitehtuurin historiaa tuotetaan, rakennetaan ja kirjoitetaan nykyisyydessä

Panu Savolainen on aloittanut maaliskuussa 2020 arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessorina.
Arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessori Panu Savolainen.
Kuva: Panu Savolainen

Panu Savolainen on aloittanut arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessorina (Tenure track) 25.3.2020 alkaen. Savolainen toimii arkkitehtuurin historian ja restauroinnin vastuuprofessorina opettaen arkkitehtuurin historian johdantokurssia, useita maisterivaiheen kursseja sekä vastaten diplomitöiden ja väitöskirjojen valvonnasta ja osin myös ohjauksesta.

Panu Savolaisen (s. 1983 Turussa) intohimo arkkitehtuurin historiaan heräsi 1990-luvun puolivälissä Etelä-Ranskassa antiikin monumenttien ja romaanisten kirkkojen täplittämässä kulttuurimaisemassa. Hänen mukaansa historia tuotetaan, rakennetaan ja kirjoitetaan nykyisyydessä. Tämä periaate on Savolaisen tutkimus- ja opetusfilosofian taustalla, ja hän on kiinnostunut tästä kysymyksestä myös liittyen kiertotalouden ja rakennusperinnön näkökulmiin.

Savolainen on koulutukseltaan arkkitehti (TKK, 2009), historian maisteri (2013, Turun yliopisto) ja filosofian tohtori (2017, Turun yliopisto). Aiemmin hän on työskennellyt rakennusinventoijana (2004-2005), suunnittelevana arkkitehtina (2006-2008), restaurointi- ja museohankkeissa sekä rakennusarkeologisissa projekteissa Suomessa ja Venäjällä (2010-2014), tutkijana ja opettajana Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa (2014-2019) ja yliopistonlehtorina Turun yliopistossa (2019-2020). Lisäksi hän on laatinut oman yrityksen kautta mm. rakennushistoriaselvityksiä.

Aalto-yliopiston arkkitehtuurin historian oppiaineessa Savolainen on työskennellyt yhtäjaksoisesti tuntiopettajana syksystä 2011.
 
Tällä hetkellä Savolaisen työn alla on keskiaikaisiin puurakenteisiin ja tähtiholvien ikonografiaan liittyvä hanke, perinteisen rakentamisen innovaatioiden soveltamista tämän hetken rakentamisen ratkaisuihin tutkiva pilottihanke ja mm. kulttuuriperinnön autenttisuuskysymyksiin liittyvää omaa tutkimusta.
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

A group of smiling people sitting on a big conference table by their laptops and listening to a presentation.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Monitieteellinen opiskelijayhteistyö toi neljä näkökulmaa parempiin digitaalisiin palveluihin

Aalto Thesis -yhteistyöprojekti Digi- ja väestötietoviraston kanssa kehitti uusia ratkaisuja digitaalisiin haasteisiin.
In Tension 4 Photo by_ Eeva Suorlahti
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Near futures -verkkonäyttely tarjoaa näkymän tulevaisuuden ratkaisuihin

Lukuvuonna 2019–2020 valmistuneiden maisteriopiskelijoiden yhteiskunnallisesti kiinnostavia töitä on nyt nähtävillä verkkonäyttelyssä.
A picture of a person using a laptop on a couch
Opinnot Julkaistu:

Etäopetukseen siirtymisestä saatuja oppeja hyödynnetään tulevaisuudessa

Poikkeuksellinen kevätlukukausi sujui Sähkötekniikan korkeakoulussa suurelta osin hyvin, mutta yhteisöllisyyttä ja käytännön opintoja kaivataan.
Opiskelijat kannettavan tietokoneen ääressä. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

KPMG selvitti opiskelijoiden avustuksella, miten hyvin monimuotoisuus ja osallisuus toteutuvat yhtiön sisällä

Opiskelijat antoivat KPMG:lle suosituksia vuonna 2020 toteutettaviksi monimuotoisuustoimiksi.