Uutiset

Arkkitehtuurin historiaa tuotetaan, rakennetaan ja kirjoitetaan nykyisyydessä

Panu Savolainen on aloittanut maaliskuussa 2020 arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessorina.
Arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessori Panu Savolainen.
Kuva: Panu Savolainen

Panu Savolainen on aloittanut arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessorina (Tenure track) 25.3.2020 alkaen. Savolainen toimii arkkitehtuurin historian ja restauroinnin vastuuprofessorina opettaen arkkitehtuurin historian johdantokurssia, useita maisterivaiheen kursseja sekä vastaten diplomitöiden ja väitöskirjojen valvonnasta ja osin myös ohjauksesta.

Panu Savolaisen (s. 1983 Turussa) intohimo arkkitehtuurin historiaan heräsi 1990-luvun puolivälissä Etelä-Ranskassa antiikin monumenttien ja romaanisten kirkkojen täplittämässä kulttuurimaisemassa. Hänen mukaansa historia tuotetaan, rakennetaan ja kirjoitetaan nykyisyydessä. Tämä periaate on Savolaisen tutkimus- ja opetusfilosofian taustalla, ja hän on kiinnostunut tästä kysymyksestä myös liittyen kiertotalouden ja rakennusperinnön näkökulmiin.

Savolainen on koulutukseltaan arkkitehti (TKK, 2009), historian maisteri (2013, Turun yliopisto) ja filosofian tohtori (2017, Turun yliopisto). Aiemmin hän on työskennellyt rakennusinventoijana (2004-2005), suunnittelevana arkkitehtina (2006-2008), restaurointi- ja museohankkeissa sekä rakennusarkeologisissa projekteissa Suomessa ja Venäjällä (2010-2014), tutkijana ja opettajana Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa (2014-2019) ja yliopistonlehtorina Turun yliopistossa (2019-2020). Lisäksi hän on laatinut oman yrityksen kautta mm. rakennushistoriaselvityksiä.

Aalto-yliopiston arkkitehtuurin historian oppiaineessa Savolainen on työskennellyt yhtäjaksoisesti tuntiopettajana syksystä 2011.
 
Tällä hetkellä Savolaisen työn alla on keskiaikaisiin puurakenteisiin ja tähtiholvien ikonografiaan liittyvä hanke, perinteisen rakentamisen innovaatioiden soveltamista tämän hetken rakentamisen ratkaisuihin tutkiva pilottihanke ja mm. kulttuuriperinnön autenttisuuskysymyksiin liittyvää omaa tutkimusta.
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.
XX
Kampus Julkaistu:

PechaKucha- tilaisuus tarjosi Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriopiskelijoille uudenlaisen haasteen

Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäinen PechaKucha haastoi korkeakoulun tohtoriopiskelijat esittämään väitöskirjansa aiheet kuudessa minuutissa. Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona 22. toukokuuta Otaniemen A Gridissä.
Näytös-tunnuskuva. Kahdet jalat ja jalkineet keltaiseksi sävytetyssä kuvassa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman Näyttelyn.