Uutiset

Arkkitehtuurin historiaa tuotetaan, rakennetaan ja kirjoitetaan nykyisyydessä

Panu Savolainen on aloittanut maaliskuussa 2020 arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessorina.
Arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessori Panu Savolainen.
Kuva: Panu Savolainen

Panu Savolainen on aloittanut arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessorina (Tenure track) 25.3.2020 alkaen. Savolainen toimii arkkitehtuurin historian ja restauroinnin vastuuprofessorina opettaen arkkitehtuurin historian johdantokurssia, useita maisterivaiheen kursseja sekä vastaten diplomitöiden ja väitöskirjojen valvonnasta ja osin myös ohjauksesta.

Panu Savolaisen (s. 1983 Turussa) intohimo arkkitehtuurin historiaan heräsi 1990-luvun puolivälissä Etelä-Ranskassa antiikin monumenttien ja romaanisten kirkkojen täplittämässä kulttuurimaisemassa. Hänen mukaansa historia tuotetaan, rakennetaan ja kirjoitetaan nykyisyydessä. Tämä periaate on Savolaisen tutkimus- ja opetusfilosofian taustalla, ja hän on kiinnostunut tästä kysymyksestä myös liittyen kiertotalouden ja rakennusperinnön näkökulmiin.

Savolainen on koulutukseltaan arkkitehti (TKK, 2009), historian maisteri (2013, Turun yliopisto) ja filosofian tohtori (2017, Turun yliopisto). Aiemmin hän on työskennellyt rakennusinventoijana (2004-2005), suunnittelevana arkkitehtina (2006-2008), restaurointi- ja museohankkeissa sekä rakennusarkeologisissa projekteissa Suomessa ja Venäjällä (2010-2014), tutkijana ja opettajana Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa (2014-2019) ja yliopistonlehtorina Turun yliopistossa (2019-2020). Lisäksi hän on laatinut oman yrityksen kautta mm. rakennushistoriaselvityksiä.

Aalto-yliopiston arkkitehtuurin historian oppiaineessa Savolainen on työskennellyt yhtäjaksoisesti tuntiopettajana syksystä 2011.
 
Tällä hetkellä Savolaisen työn alla on keskiaikaisiin puurakenteisiin ja tähtiholvien ikonografiaan liittyvä hanke, perinteisen rakentamisen innovaatioiden soveltamista tämän hetken rakentamisen ratkaisuihin tutkiva pilottihanke ja mm. kulttuuriperinnön autenttisuuskysymyksiin liittyvää omaa tutkimusta.
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Nainen ja mies huoltavat Konecranesin nosturia. Lähde: Konecranesin kuvapankki
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun opiskelijakaksikko tarttui Konecranesin rekrytointihaasteisiin

”Saatujen tulosten avulla kehitämme, tarkennamme ja kohdistamme käynnissä olevia ja tulevia rekrytointikampanjoita.”
The picture shows Alexander Wirtz in a meeting room.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Alexander Wirtz sai pro gradu -palkinnon

Palkinnon voittanut rahoituksen alan pro gradu -tutkielma tarkastee tekijöitä, joiden oletetaan vaikuttavan yksityissijoittajan oman pääoman hajauttamista koskeviin päätöksiin.
Three students eating a snack and discussing over a computer on a rooftop terrace.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelijoille: Opi kieliä ja kulttuurienvälistä osaamista Unite!-yliopistoverkoston verkkokursseilla. Hae nyt syksyn kursseille!

Unite-yliopistoverkosto tarjoaa kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille avoimia kielen, viestinnän ja globaalin osaamisen verkkokursseja.
Sakari Harjunpää ja Valentin Rainio Sähköpajalla
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston opiskelijoiden Robosiili nappasi ykkössijan robottikilpailussa

Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat Valentin Rainio ja Sakari Harjunpää rakensivat Robosiilin suositulla Sähköpajakurssilla.