Uutiset

Arkkitehtuurin historiaa tuotetaan, rakennetaan ja kirjoitetaan nykyisyydessä

Panu Savolainen on aloittanut maaliskuussa 2020 arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessorina.
Arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessori Panu Savolainen.
Kuva: Panu Savolainen

Panu Savolainen on aloittanut arkkitehtuurin historian ja restauroinnin apulaisprofessorina (Tenure track) 25.3.2020 alkaen. Savolainen toimii arkkitehtuurin historian ja restauroinnin vastuuprofessorina opettaen arkkitehtuurin historian johdantokurssia, useita maisterivaiheen kursseja sekä vastaten diplomitöiden ja väitöskirjojen valvonnasta ja osin myös ohjauksesta.

Panu Savolaisen (s. 1983 Turussa) intohimo arkkitehtuurin historiaan heräsi 1990-luvun puolivälissä Etelä-Ranskassa antiikin monumenttien ja romaanisten kirkkojen täplittämässä kulttuurimaisemassa. Hänen mukaansa historia tuotetaan, rakennetaan ja kirjoitetaan nykyisyydessä. Tämä periaate on Savolaisen tutkimus- ja opetusfilosofian taustalla, ja hän on kiinnostunut tästä kysymyksestä myös liittyen kiertotalouden ja rakennusperinnön näkökulmiin.

Savolainen on koulutukseltaan arkkitehti (TKK, 2009), historian maisteri (2013, Turun yliopisto) ja filosofian tohtori (2017, Turun yliopisto). Aiemmin hän on työskennellyt rakennusinventoijana (2004-2005), suunnittelevana arkkitehtina (2006-2008), restaurointi- ja museohankkeissa sekä rakennusarkeologisissa projekteissa Suomessa ja Venäjällä (2010-2014), tutkijana ja opettajana Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa (2014-2019) ja yliopistonlehtorina Turun yliopistossa (2019-2020). Lisäksi hän on laatinut oman yrityksen kautta mm. rakennushistoriaselvityksiä.

Aalto-yliopiston arkkitehtuurin historian oppiaineessa Savolainen on työskennellyt yhtäjaksoisesti tuntiopettajana syksystä 2011.
 
Tällä hetkellä Savolaisen työn alla on keskiaikaisiin puurakenteisiin ja tähtiholvien ikonografiaan liittyvä hanke, perinteisen rakentamisen innovaatioiden soveltamista tämän hetken rakentamisen ratkaisuihin tutkiva pilottihanke ja mm. kulttuuriperinnön autenttisuuskysymyksiin liittyvää omaa tutkimusta.
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Groups of students sitting in work lounge inside the School of Business / Photo by Aalto University, Mikko Raskinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kannattaa tehdä asioita, joista pitää – eikä jotain, mitä täytyy tehdä

Alumnit ja opiskelijat keskustelivat urapoluista, työelämästä ja opinnoista 18.11. järjestetyssä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ryhmämentorointitilaisuudessa.
Painted trees at Kipsari glass wall
Kampus, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Takeout-lainaamoiden joulutauko

Lainaamot ovat kiinni 19.12.2020 - 10.01.2021.
Isoisänsilta Helsingissä.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:
Aalto University / students at Aalto University / Unto Rautio
Opinnot Julkaistu:

Kandi- ja maisteriopiskelijat maksavat kevään terveydenhoitomaksun Kelalle

1.1.2021 alkaen YTHS:n maksu ei sisälly lukukausi-ilmoittautumisen yhteydessä maksettavaan ylioppilaskunnan jäsenmaksuun. Terveydenhoitomaksu tulee maksaa Kelalle 31.1.2021 mennessä.