Uutiset

Apurva Ganoo on nimitetty yrittäjyyden lehtoriksi

Kauppakorkeakoulu ja koko Aalto-yliopisto satsaavat nyt voimakkaasti yrittäjyyden edistämiseen.
Black and white portrait of Apurva Ganoo.
Apurva Ganoo. Kuva: George Atanassov

Apurva Ganoo, 27, aloittaa vakituisena yrittäjyyden lehtorina Kauppakorkeakoulussa 1. joulukuuta 2023.

”Olen kotoisin Intiasta, mutta olen asunut suurimman osan elämästäni Suomessa ja Malesiassa. Olen jopa käynyt osan peruskoulustani ruotsinkielisessä koulussa Vaasassa, minkä jälkeen kävin lukion Kuala Lumpurissa, Malesiassa. Puhun siis jonkin verran suomea, mutta ruotsia osaan paremmin. Opiskelin insinööriksi Vaasassa ja maisteriksi Aallon International Design Business Management (IDBM) -ohjelmassa. Tällä hetkellä suoritan tohtoriopintojani johtamisessa ja yrittäjyydessä tavoitteenani väitellä vuonna 2026”, Apurva Ganoo kertoo.

Yrittäjyyden lehtorina aloittaminen on muutos Apurva Ganoon nykyiseen rooliin. ”Odotan innolla tiivistä yhteistyötä, jotta voin auttaa kehittämään uutta kestävän yrittäjyyden maisteriohjelmaa. Lisäksi odotan innolla nykyisen työni jatkamista paikallisissa ja kansainvälisissä yrittäjyysekosysteemeissä, uusien kumppanuuksien rakentamista ja uusien yrittäjyyskasvatuksen lähestymistapojen, aloitteiden ja toimintojen kehittämistä.”

Vaikuttavaa yhteistyötä 

Apurva Ganoo on jo opettanut yhtä kandidaattiohjelman kursseista. Kyseinen yrittäjyyden kurssi on pakollinen kaikille kauppatieteiden opiskelijoille. 

Uusi Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelma on tehty yhteistyössä Aalto Ventures Programin (AVP) ja tuotantotalouden laitoksen kanssa. ”Teemme tiivistä yhteistyötä heidän kanssaan ja pyrimme myös tekemään yhteistyötä monien muiden Aallon yksiköiden, kuten Aalto Entrepreneurship Societyn (Aaltoes), Startup Saunan ja Design Factoryn kanssa. Kentällä on jo todella hyviä pelaajia, joten meillä ei ole tarvetta keksiä pyörää uudelleen.”

”Kuten sanottu, uuden maisteriohjelman nimi on Sustainable Entrepreneurship. Molemmat sanat Sustainable ja Entrepreneurship ovat todellisia ”muotisanoja”. Meidän onkin oltava erittäin varovaisia ​​ja kriittisiä ja sukellettava syvälle niiden eri osa-alueisiin.”

Pidän opettamisesta!

Yliopistoilla on eri tehtäviä, joista opetus on yksi tärkeimmistä. ”Minusta opetus on erittäin tärkeää. On hienoa, että meillä on joustoa siinä, mitä opetamme ja miten opetamme. Ohjelman rakenne on paikallaan, mutta yrittäjyyden tavoin pyrimme kehittämään sitä johdonmukaisesti. Opintoja on myös helpompi tehdä opiskelijoille käytännönläheisiksi, sillä yrittäjyys ei ole vain teoriaa, vaan siihen kuuluu myös johtamista ja käytännön puolia.”

”En halua, että opiskelijoiden ja opettajien välillä on minkäänlaista kuilua. Toivon, että opiskelijat ovat kriittisiä, eikä heidän tarvitse olla kanssani samaa mieltä asioista. Odotan innolla hyviä, avoimia ja reiluja keskusteluja.”

Lisäksi Apurva haluaa tehdä töitä erittäin inklusiivisen yrittäjyyden aineen ja yksikön eteen. ”Toivon, että voimme tehdä mahdolliseksi sen, että kaikki opiskelijat oppivat ainakin yrittäjyyden perusteet, jotta he näkevät, löytyykö yrittäjyydestä heille jotain. Yrittäjäksi ryhtyminen ei tietenkään ole kaikkia varten, mutta kaikki opiskelijat voisivat saada kuitenkin joitain yrittäjyyden elementtejä sovellettavakseen omassa elämässään.”

Aallon yrittäjyyden yksikön johtaja, yrittäjyyden professori Ewald Kibler toivottaa Apurva Ganoon lämpimästi tervetulleeksi yksikköön. ”Apurvan rooli yrittäjyyden lehtorina on merkittävä ja arvokas lisä yksikkömme henkilöstöön. Hänen asiantuntemuksensa on avainasemassa kandidaattitarjontamme muotoilussa ja erityisesti uuden Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelman kehittämisessä yhteistyössä AVP:n ja Tutan kanssa”, Kibler sanoo.

Opiskelijat kannettavien tietokoneiden äärellä. Kuva: Ari Toivonen

Uusi Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelma kouluttaa kestävän liiketoiminnan seuraavan sukupolven johtajia

Kestävän yritystoiminnan osaajat ovat visionäärejä, jotka keskittyvät luomaan kannattavia yrityksiä, joista on hyötyä yhteiskunnalle ja ympäristölle.

Uutiset
Stack of management books.

Johtamisen laitos

Johtamisen laitos tarjoaa dynaamisen oppimis- ja tutkimusympäristön.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita tutkimassa kirjaston hyllyjen sisältöä
Opinnot Julkaistu:
Sinipaitainen nainen, jolla on lyhyet tummat hiukset ja tummasankaiset silmälasit
Nimitykset Julkaistu:

Työelämäprofessori Pia Hannukainen: ”Uskon muotoilun voimaan jatkossakin”

Hannukaisen mielestä on tärkeää, että yrityksissä on osaavia muotoilijoita ja muotoilijoiksi valmistuvilla riittävä osaaminen työelämän tarpeisiin.
Two African women working on a project
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Yrittäjyyden sisällyttäminen metsä- ja maatalouskoulutukseen on ratkaisevan tärkeää Afrikalle

Apulaisprofessori Patrick Shulist kehittää yrittäjyyskoulutusta yhdessä afrikkalaisten kumppaneiden kanssa.
Risto Ilmoniemi, kuva: Hayley Le
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Risto Ilmoniemi: Tärkeintä on luottamus siihen, että muut tiimissä ovat tukena ja auttavat tarvittaessa

"Olen monta kertaa ajatellut, että nyt minä kyllä lopetan koko homman: tästä ei tule mitään. Mutta toivun nopeasti: usein jo seuraavana päivänä optimismi saa vallan."