Uutiset

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin uudella tuotantokaudella Aalto-yliopiston asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.

Alkuperäinen teksti: Justiina Airas, ETLA 

Alustatalous muokkaa yhteiskuntaa ja sen vaikutukset ulottuvat jo monille yhteiskunnan osa-alueille. Alustatalouden mysteereistä ja sen toimintamekanismeista keskustellaan Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toisella kaudella, jonka ensimmäisen jakso julkaistiin 19.1. Podcastissa pohditaan muun muassa alustatalouden supervoimia, tekoälyä, datan käyttöä ja alustapohjaisia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjunnassa ja osana demokratiaa.

Podcast-sarjassa ovat keskustelemassa Aalto-yliopiston alustatalouden asiantuntijat, professori Robin Gustafsson ja ETLAn johtava asiantuntija, Aalto-yliopiston työelämäprofessori Timo Seppälä. Lisäksi podcastissa tavataan lukuisia kiinnostavia vieraita. Podcastin juontaa sarjayrittäjä William von der Pahlen.

”Olemme toisella tuotantokaudella panostaneet erityisen ajankohtaisiin teemoihin alustataloudesta, mutta myös jaksoihin, joissa käydään huolella läpi alustatalouden keskeisiä asioita - kuten miten alustat luovat arvoa, minkälainen data luo arvoa ja miten yhteiskunta voisi hyödyntää entistä paremmin alustatalouden supervoimia. Meillä on Timo Seppälän kanssa arvokasta täydentävää osaamista alustataloudesta, jota olemme hyödyntäneet jaksojen suunnittelussa. Lisäksi meillä on loistava joukko Suomen huippuasiantuntijoita vieraina”, kertoo Robin Gustafsson.

”Podcastin tavoitteena on laajentaa ymmärrystä niin alusta- ja datataloudesta kuin myös tekoälystä kaikille aihepiireistä kiinnostuneille. Onkin suuri ilo olla tekemässä tätä podcastia. Kiitos Robinille kutsusta tulla mukaan keskustelemaan alustataloudesta”, toteaa Timo Seppälä.

Keskiviikkona 19.tammikuuta julkaistussa uuden kauden ensimmäisessä jaksossa teemana on alustatalouden abc eli asiat, joita et vielä tiennyt alustataloudesta. Jaksossa pohditaan muun muassa, miten alustatalous eroaa perinteisistä talousmekanismeista ja mitkä ovat alustojen supervoimat. Seppälän ja Gustafssonin lisäksi vieraana jaksossa on Aalto-yliopiston professori Kimmo Karhu.

Kahdeksanosaisen podcastin uusi jakso ilmestyy aina keskiviikkoisin. Ensi viikon jaksossa keskustellaan tekoälystä alustatalouden supervoimana.

Tervetuloa alustatalouden asiantuntijoiden pöytään!

Podcast osana Politiikkatoimet alustataloudessa -tutkimushanketta

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast liittyy Politiikkatoimet alustataloudessa hankkeeseen, jossa selvitetään digitaalisen alustatalouden vaikutusta suomalaisten yritysten liiketoimintaan ja kilpailukykyyn neljällä toimialalla: terveys ja hyvinvointi, liikkuminen, oppiminen ja valmistava teollisuus. Hankkeessa muotoillaan yhdessä tutkijoiden ja päättäjien kesken uusi alustatalousperustainen kilpailukyky- ja kasvuyrityspolitiikka. Hanketta rahoittaa Business Finland ja sitä johtaa professori Robin Gustafsson. 

Kuuntele nyt - linkit alla! 

Alustatalouden ABC - 5 asiaa, joita et vielä tiedä alustataloudesta

Alustatalouden aapisessa A:n kohdalla on sana alusta. Se on digitaalinen kohtaamispaikka, kuten tori - mutta paljon muutakin. Miten alustatalous eroaa perinteisistä talousmekanismeista? Mitkä ovat alustojen supervoimat? Miksi ruokalähetit ja taksiala aloittivat alustatalouden ensimmäisen ison aallon? Näistä aiheista keskustelemassa Aalto-yliopiston professoritrio Robin Gustafsson, Kimmo Karhu ja Timo Seppälä. Juontajana William von der Pahlen.

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toisen tuotantokauden avaa jakso Alustatalouden ABC - 5 asiaa, joita et tiennyt alustataloudesta. Keskustelemassa Aalto-yliopiston professoritrio Robin Gustafsson, Kimmo Karhu ja Timo Seppälä. Juontajana William von der Pahlen.

Jakso 9: Alustatalouden ABC - 5 asiaa, joita et vielä tiedä alustataloudesta (ulkoinen linkki)

Keskustelemassa Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson, Kimmo Karhu ja Timo Seppälä. Juontajana William von der Pahlen.

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin kotisivu

Täältä pääset kuuntelemaan myös ensimmäisen tuotantokauden jaksot. 

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin juontajat professorit Timo O. Vuori ja Tero Ojanperä.

Alustatalouden faktat ja myytit

Sarjassa pistetään luulot ja tiedot oikeaan järjestykseen ja pureudutaan asiantuntijavieraiden kanssa kohti alustatalouden hohtavan kuumaa ydintä.

Podcastit

Tutustu Politiikkatoimet alustataloudessa -tutkimushankkeeseen

Hankkeen kotisivuilla voit tutustua mm. politiikkasuosituksiimme alustatalouden kiihdyttämiseksi Suomessa. 

Alustaloudessa menestyminen vaatii Suomelta uudenlaisia politiikkatoimia.

Politiikkatoimet alustataloudessa -tutkimushanke

Aalto-yliopiston tutkimushankkeessa selvitetään digitaalisen alustatalouden vaikutusta suomalaisten yritysten liiketoimintaan ja kilpailukykyyn sekä arvioidaan Suomen julkisen innovaatiorahoituksen nykytilaa.

Tuotantotalouden laitos
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!