Uutiset

Alumnisuurlähettiläs Sami Pauni: Executive MBA -tutkinto avasi minulle uusia tehtäviä työelämässä

”Itse olen aina tarttunut tilaisuuksiin niiden tullessa eteen – enkä ole aina tiennyt, mihin kulloinenkin tie johtaa, mutta olen tiennyt meneväni eteenpäin”, kertoo Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläs Sami Pauni.
School of Business Alumni Ambassador Sami Pauni

Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?

Tein Executive MBA -tutkinnon (Aalto University Executive Education) vuosina 2013–2014.

Millaisissa tehtävissä olet toiminut valmistumisen jälkeen?

Olen koulutukseltani juristi ja aloitin työurani 2000-luvun alussa asianajotoimisto Roschierilla erilaisten liikejuridiikkaan liittyvien toimeksiantojen parissa. Erityisenä kiinnostusalueena minulla on aina ollut pörssiyhtiöjuridiikka ja yrityskaupat. Viimeiset 13 vuotta olenkin toiminut pakkausyhtiö Huhtamäellä erilaisissa laki- ja yritysvastuuasioihin liittyvissä tehtävissä.

Tällä hetkellä olen Huhtamäen globaalin johtoryhmän jäsen vastuullani laki-, yritysvastuu-, compliance- ja riskienhallinta-asiat. Asun Mumbaissa, Intiassa. Intia on yksi Huhtamäen tärkeimmistä kasvumarkkinoista – meillä on täällä 17 tehdasta. Olen täällä kaksivuotisella kommennuksella, mutta hoidan samoja töitä kuin Suomessakin. On ollut mielenkiintoista harjoitella työskentelyä virtuaalitiiminä ja tehdä globaaleja töitä Intiasta käsin. Ja tietysti oppia intialaisuutta ja elämään maailman tiheimmin asutussa kaupungissa.

Miten opinnot ovat hyödyttäneet työelämääsi?

Ennen EMBA-tutkintoni suorittamista olin lakiasiainjohtaja. Halusin kuitenkin laajentaa perspektiiviäni, saada uusia ajatuksia ja oppia. Tästä syystä aloitin EMBA-opinnot. Nuo kaksi vuotta olivat todella hienoa ja antoisaa aikaa – vaikka välillä olikin rankkaa yhdistää työ opiskeluun. Onneksi minulla on aina ollut loistava ja lahjakas tiimi, joka paikkasi hienosti silloin, kun puhelimeni oli pois päältä luennolla!

EMBA avasi minulle myös uusia tehtäviä. Valmistuttuani kävin esimieheni kanssa keskustelun kiinnostusalueistani, ja pian valmistumisen jälkeen minut nimitettiin johtoryhmään ja sain aiemmin mainitut mielenkiintoiset vastuualueet hoitaakseni.

Neuvosi opintojaan miettivälle?

Lakiasioiden parissa toimiessani olen huomannut kuinka hienon osaamisen Kauppakorkeakoulu antaa. Tiimissäni on useita ns. kaksoistutkinnon suorittaneita, jotka ovat valmistuneet sekä kauppiksesta että oikiksesta. Kauppis on oikkarille oikeasti tosi hyödyllinen! Ja ehkä myös toisin päin – kauppisopiskeijoiden kannattaa tutustua myös yritysjuridiikkaan. Tunnen useita talousjohtajia, joilla on molemmat tutkinnot tai ainakin juridisia opintoja tehtynä. Kauppiksesta valmistuneille suosittelen myös harkitsemaan EMBA:n tekemistä myöhemmin työkokemuksen jo kartuttua. Opiskelu on ihan erilaista, kun takana on työelämää.

Suosittelen lukemaan paljon – ihan kaikkea! Olkaa avoimia ja suvaitsevaisia. Matkustakaa ja tutustukaa muihin kulttuureihin. Ja menkää ehdottomasti opiskelijavaihtoon ulkomaille!

Monet, etenkin juuri opiskelunsa aloittaneet, ovat huolissaan, miten löytävät ensimmäisen oman alan työpaikan. Onko sinulla vinkkejä tähän?

Itse olen aina tarttunut tilaisuuksiin niiden tullessa eteen – en aina ole tiennyt, mihin kulloinenkin tie johtaa, mutta olen tiennyt meneväni eteenpäin. Vinkkini olisi tarttua tilaisuuksiin, vaikka aina ei olisikaan varma, onko juuri kyseinen tilaisuus se ”iso mahdollisuus” tai johtaako se välttämättä siihen unelma-ammattiin. Unelmat myös muuttuvat matkan varrella! Toisaalta kannattaa olla myös pitkäjänteinen.

Mitä verkostot merkitsevät sinulle?

En oikein pidä sanoista verkosto ja verkostoituminen, koska minulle tulee niistä mieleen jonkinlainen opportunismi ja tarkoitushakuisuus. On tärkeää tutustua ennakkoluulottomasti ihmisiin, vaihtaa ajatuksia, haastaa ja tulla haastetuksi. Me ihmiset teemme maailman – siksi tietysti on tärkeää tuntea ihmisiä monenlaisissa konteksteissa.

En kuitenkaan usko uran luomiseen pelkästään verkostojen avulla – kyllä osaaminen ja näytöt ratkaisevat. Verkostot tosin saattavat auttaa olemaan uran kannalta oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Toimit tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläänä. Mitä alumnius sinulle merkitsee?

Alumnius on minulle kunniatehtävä – etenkin siksi, että en ole koskaan ollut Aalto-yliopiston perustutkinto-opiskelija. Kauppislaiset opiskelijat ovat fiksuja, dynaamisia, uteliaita ja he uskaltavat kyseenalaistaa. Hienoa olla tekemisissä tällaisten lahjakkaiden ihmisten kanssa!

Lisätietoja:

Tutustu tarkemmin Sami Paunin urapolkuun LinkedInissä!

Lue lisää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumniyhteistyöstä sekä muista alumnisuurlähettiläistä, jotka Samin tavoin ovat mukana kehittämässä koulun alumnitoimintaa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.
Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.
Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.