Uutiset

Alumnisuurlähettiläs Miikka Huhta: Mentorista oli suuresti hyötyä

”Mentorista oli suuresti hyötyä sekä omiin tulevaisuuden suunnitelmiini sopivan työpaikan valinnassa että myöhemmin työtehtäviini liittyvässä sparrauksessa”, kertoo Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläs Miikka Huhta, joka osallistui opiskeluaikanaan Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan. Hän sanoo mentorointiohjelman antaneen myös hyvää vertaistukea uran alkuvaiheeseen.
School of Business Alumni Ambassador Miikka Huhta

Kuka olet? Mitä opiskelit Kauppiksessa ja milloin valmistuit?

Olen Miikka Huhta, taaperon ja vaimon kanssa päivittäin uutta opetteleva ja olohuoneessa jumppaileva Employer Branding -konsultti, elokuvien suurkuluttaja ja Amerikka-fani.

Pääaineeni oli johtaminen, ja opiskelin myös yritysjuridiikkaa ja markkinointia tukeakseni unelmaani HR-työstä. Graduni viimeistelyn aikaan työskentelin johtamisen laitoksella sekä ensimmäisessä HR-työssäni SEB:lla, mikä hieman viivästytti valmistumistani. Valmistuin lopulta toukokuussa 2012.
 

Millaisissa tehtävissä olet toiminut valmistumisen jälkeen?

Tavoitteenani oli melkein heti opintojeni alusta lähtien päästä työskentelemään HR-alalle.  Osa-aikatyö ruotsalaisessa pankissa (SEB) venähti yli neljän vuoden mittaiseksi pestiksi useissa eri HR-tehtävissä. SEB:n jälkeen työskentelin Canonilla HR Business Partnerina, jossa olin myynnin esimiesten ja johdon tuki kaikissa henkilöstöön liittyvissä asioissa. Molemmilla työnantajilla olin vastuussa myös työnantajakuvasta ja rekrytoinneista.

Innostuinkin vähitellen enemmän työnantajakuvan kehittämisestä eli Employer Brandingistä ja päädyin Canonilta konsultin uralle. Ensikosketuksen myyntityöhön ja konsultointiin sain työnantajakuvatutkimuksiin erikoistuneessa Universum-yhtiössä. Kesästä 2018 lähtien olen työskennellyt samankaltaisissa tehtävissä, mutta laajemman ratkaisuvalikoiman parissa konsulttitalo Milttonilla, jossa olen vastuussa työnantajakuvaan liittyvistä palveluista.

Mikä on mielestäsi ollut erityisen tärkeää opinnoissa?

Opinnoistani kaikkein konkreettisin hyöty oli työjuridiikan kurssista, jonka oppeihin palasin lukuisat kerrat niin omia työsopimuksiani lukiessa kuin lähes päivittäin HR-työssä.

Korvaamaton kokemus oli myös erityishanke-niminen kurssi, jonka tavoitteena oli toteuttaa jokin projekti täysin itsenäisesti opiskelijaporukalla. Päätimme tehdä opintomatkan Shanghaihin, jonka onnistuimme rahoittamaan kokonaan erilaisilla yritysten toimeksiannoilla ja kekseliäästi hankituilla apurahoilla. Sain projektiamme varten eräältä pörssiyritykseltä mielenkiintoisen konsultointihankkeen, johon pääsin myös itse osallistumaan ja sitä kautta työskentelemään ensimmäistä kertaa b2b-myynnin ja konsultoinnin parissa. Sain siitä arvokasta kokemusta ja uskallusta tarttua etukäteen vieraammaltakin tuntuviin tehtäviin.

Työllistymisen näkökulmasta kaikkein suurimman hyödyn olen kuitenkin saanut esiintymistaitojen oppimisesta, kyvystä löytää nopeasti olennainen suuresta tietomäärästä sekä aikoinaan kovasti johtamisen kursseilla harjoitelluista reflektointitaidoista. Hyötyä on toki ollut myös siitä, että pääsin tutustumaan moniin erilaisiin ihmisiin ja sain monipuolisen kuvan eri toimialojen yrityksistä ja näiden toiminnoista.

Tekisitkö jotain toisin opinnoissasi?

Olen myöhemmin pohtinut, kuinka olisin voinut saada maisteriopinnoista vielä enemmän irti, jos olisin ollut työelämässä muutaman vuoden kandiopintojen jälkeen. Tosin silloin vaikutti siltä, että työnantajat eivät osanneet täysin arvostaa kandin tutkintoa eikä itselläni vielä kandiksi valmistuessa ollut mielessä unelmien työpaikkaa. Täydellisessä maailmassa olisin voinut tutkintojen välillä kartuttaa relevanttia työkokemusta ja opiskella sen jälkeen tehokkaasti huomioiden työelämän ilmiöt ja vaatimukset paremmin.

Osallistuit Aallon mentorointiohjelmaan opiskelijana. Mitä hyötyä siitä oli sinulle? Miksi opiskelijoiden kannattaisi hakea mukaan mentorointiohjelmaan?

Itselläni oli kova pohdinta tulevaisuuden uran suunnasta mentorointiohjelman aikana. Mentorista oli suuresti hyötyä sekä omiin tulevaisuuden suunnitelmiini sopivan työpaikan valinnassa että myöhemmin työtehtäviini liittyvässä sparrauksessa. Myös palkkaneuvotteluissa tarvittiin henkistä tukea. Mentorointiohjelma oli myös mainio hetki saada muilta mentoroitavilta vertaistukea uran alkuvaiheisiin.

Mitä alumnius sinulle merkitsee?

Olen todella iloinen, että Kauppiksella panostetaan alumniyhteistyöhön ja toivon, että jatkossa yhteisiä tapahtumia ja tilaisuuksia järjestetään yhä enemmän. Me alumnit muodostamme yhdessä hienon verkoston, ja on mahtavaa kuulua tällaiseen paljon yhteisiä tai ainakin samanlaisia kokemuksia jakavaan, mutta hyvin erilaisia ihmisiä sisältävään yhteisöön!

Lisätiedot:

Tutustu tarkemmin Miikka Huhdan urapolkuun LinkedInissä!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Creative Demo Day 29.11.2024 Aicha Manai, Kim-Niklas Antin. Sakari Heiskanen / Aalto 2024.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Creative Demo Day -tapahtuma kokosi Aallon ja UniArtsin taiteen ja luovan teknologian innovaatioita Otaniemeen

Aalto Digital Creatives ja Uniarts Hubin esihautomo-ohjelmat yhdistivät voimansa Creative Demo Day -tapahtumassa Otaniemessä.
Sininen Pallo event in Dipoli (Otaniemi, Espoo) on November 30th. Event host was Noora Yau, a doctoral candidate from the Aalto University School of Arts and Design. Picture: Sofia Suokko.
Yhteistyö Julkaistu:

Opiskelija auttoi Maj ja Tor Nessling -säätiötä kehittämään kestävän kehityksen palkintogaalan asiakaspolkua

Sininen Pallo -tapahtuman myyntivalttien määrittely oli opiskelijan ensimmäisiä tehtäviä.
MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.