Uutiset

Alumnisuurlähettiläs Mia Sirkiä: Kannattaa aina suuntautua oman intohimon ja kiinnostuksen mukaan

”Minulle pääaineen valinta oli todella vaikea, sillä minua kiinnosti laajasti kaikki enkä olisi halunnut vielä opiskelujen aikana rajata vaihtoehtoja pois”, pohtii Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläs Mia Sirkiä. Hän rohkaisee samassa tilanteessa olevia: ”Mieti omia kiinnostuksen kohteitasi ja mene niiden mukaan. Aito intohimo johtaa menestykseen!”
School of Business Alumni Ambassador Mia Sirkiä

Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?

Opiskelin Kauppiksessa vuosina 1994–2000. Aloitin taloustieteen pääaineen lukijana mutta valmistuin lopulta Johtaminen ja Organisaatiot -aineesta.

Millaisissa tehtävissä olet toiminut valmistumisen jälkeen?

Oma urapolkuni on ollut hyvin vaihteleva: aloitin liikkeenjohdon konsulttina, josta polkuni kulki Nokialle 10 vuodeksi. Nokialla toimin erilaisissa tehtävissä kehityshommista tuotemarkkinointiin ja globaalien Go-To-Market-projektien vetämisvastuuseen. Sen jälkeen olin 7 vuotta mainostoimisto Hasan & Partnersilla vastaten B2B-markkinoinnista.

Olen siis ollut kehityshommissa, myynnissä, rakentamassa uusia palvelubisneksiä, rakentanut brändejä ja markkinointistrategioita ja nyt luomassa kasvua pk-yrityksiin: tällä hetkellä olen pääomasijoittaja ja perustajajäsen Saari Partnersilla, joka hallinnoi 42 miljoonan euron pääomarahastoa.

Asioita/oivalluksia opiskelusta? Mikä merkitys pääaineella on?

Kuulostaa kliseeltä mutta laaja-alainen ymmärrys yrityksen eri toiminnoista on tärkein oppi. Pääaineen merkitys pidemmällä tähtäimellä riippuu vahvasti siitä, hakeeko asiantuntijuutta vai suuntaako enemmän yleisesti johtamiseen tai yrittäjyyteen.

Minulle pääaineen valinta oli todella vaikea, sillä minua kiinnosti laajasti kaikki enkä olisi halunnut vielä opiskelujen aikana rajata vaihtoehtoja pois. Tämä ehkä näkyykin urallani, jolla olen siirtynyt laajasti toimialalta ja funktiosta toiseen. Itselleni pääaineet eivät edusta niinkään erilaista osaamista vaan eri näkökulmia yrityksen toimintaan ja johtamiseen.

Päädyin vaihtamaan omaa pääainettani oltuani taloustieteen alan töissä. Huomasin, ettei minulla ollut tarpeeksi intohimoa erikoistua siihen ja päädyinkin sitten johtamisen puolelle.

Neuvosi nykyisille opiskelijoille?

Tulevaisuuttahan ei kukaan näe ja muutokset saattavat olla nopeitakin. Minusta on mahtavaa, että yritysmaailmassa hierarkiaan perustuva valta vähenee ja aito osaaminen korostuu.

Ole siis rohkeasti oma itsesi! Kannattaa aina suuntautua oman intohimon ja kiinnostuksen mukaan – jos asiasta ei ole aidosti innostunut, ei mielestäni voi menestyä.

Toimit tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläänä. Mitä alumnius sinulle merkitsee?

Kauppis on ollut todella tärkeä paikka minulle. Sieltä on saanut tiedon lisäksi myös mahtavia ystäviä ja laajan kaveripiirin. Alumnius on tapa sekä antaa takaisin että myös saada itse uusia kokemuksia ja näkemyksiä. Alumnitoiminnan kautta tapaa paljon mielenkiintoisia ihmisiä mielenkiintoisissa töissä ja oppii uutta!

Lisätiedot:

Tutustu tarkemmin Mia Sirkiän urapolkuun LinkedInissä!

Lue lisää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumniyhteistyöstä sekä muista alumnisuurlähettiläistä, jotka Mia Sirkiän tavoin ovat mukana kehittämässä koulun alumnitoimintaa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.
Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.
Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.