Uutiset

Alumnisuurlähettiläs Markus Helaniemi: On tärkeää lukea paljon ja seurata maailmaa myös oman erityisalueen ulkopuolelta

”Kauppatieteellisen koulutuksen ansiosta ymmärrän asiakkaan tilanteita ja haasteita juuri yrityksen näkökulmasta ja tiedän, miten asiakasta voi parhaiten auttaa”, sanoo alumnisuurlähettiläämme Markus Helaniemi. ”Kauppatieteellisen erityisosaamisen lisäksi yleistietoa ja laajaa ymmärrystä maailmasta ja yhteiskunnasta tulisi myös korostaa.”
School of Business Alumni Ambassador Markus Helaniemi

Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?

Opiskelin pääaineenani markkinointia vuosina 2010–2016. Sivuaineena olin kandivaiheessa vaihto-opiskelemassa Tanskassa ja maisterivaiheessa tein laajan sivuaineen julkisuuden tutkimuksesta ja viestinnästä Helsingin yliopistolla.

Millaisissa tehtävissä olet toiminut valmistumisen jälkeen?

Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt viestintä- ja PR-konsulttina globaalissa strategisen viestinnän toimistossa Hill+Knowlton Strategiesissa.

Miten opinnot ovat hyödyttäneet työelämääsi?

Opinnot ovat antaneet vahvan pohjan, jolle rakentaa asiantuntijuutta. Kauppatieteellisen koulutuksen ansiosta ymmärrän asiakkaan tilanteita ja haasteita juuri yrityksen näkökulmasta ja tiedän, miten asiakasta voi parhaiten auttaa.

Markkinoinnin pääaineopinnot taas antoivat ymmärryksen arvon luonnista yrityksen ydintoimintana. Se auttaa kehittämään asiakkaideni viestintää ja markkinointia oikeaan suuntaan. Lisäksi pystyin laajentamaan osaamistani yhteiskunnalliseen suuntaan Kauppiksen Helsingin yliopistossa tarjoaman sivuainemahdollisuuden myötä.

Jaa joku mieleenpainuva muisto opinnoistasi.

Opintoajalta ja vuosilta KY:llä on lukematon määrä tarinoita ja unohtumattomia muistoja! Yksi hauskimmista muistoista on vuodelta 2015, kun Kauppiksen kandiopiskelijat siirtyivät opiskelemaan Otaniemen kampukselle. Halusimme KY:llä tehdä jotain symbolista muuton kunniaksi, joten päädyimme kuljettamaan näitä ensimmäisiä Otaniemessä aloittavia Kauppiksen kandikurssin mursuja Töölöstä Otaniemeen maalta, mereltä ja ilmasta kuorma-autoilla, lautalla ja helikopterilla. Itse olin helikopterin kyydissä kuljettamassa mursuja ja tuo lento on jäänyt hyvin mieleen.

Miten opiskeluajan harrastukset ja työkokemus vaikuttavat uran eri vaiheissa?

Aktiivisuus opiskelijatoiminnassa antoi unohtumattomien kokemusten ja ystävien lisäksi paljon osaamista, jota olisi ollut vaikea saada muuten. Opiskelijatoiminnan lisäksi tein erilaisia oman alan töitä jo opiskeluaikana, ja ilman niitä olisin joutunut aloittamaan työkokemuksen ja asiantuntijuuden keräämisen tyhjästä opintojen päätyttyä.

Ajatuksia yritysmaailmasta tai ajankohtaisista asioista?

Jatkuva oppiminen on jo melkein klisee, mutta se on erittäin tärkeää koko ajan muuttuvassa ja entistä kilpailullisemmassa työelämässä. Oppiminen ja opiskelu eivät siis lopu Kauppiksen päättymiseen!

Kauppatieteellisen erityisosaamisen lisäksi yleistieto ja laaja ymmärrys maailmasta ja yhteiskunnasta korostuvat myös. On tärkeää lukea paljon ja seurata maailmaa myös oman erityisalueen ulkopuolelta. Tarvittavaa osaamista voi ajatella T-mallin mukaisesti: pitää olla hyvä yleisymmärrys kaikesta, ja lisäksi vahva asiantuntijuus omalta alalta. Onneksi opinnot Aallossa tukevat tätä hyvin.

Mitä verkostot merkitsevät sinulle?

Verkostot tarkoittavat ennen kaikkea opiskeluaikana saatuja hyviä ystäviä, jotka säilyvät loppuelämän. Ystävät ja kaverit ovat elämässä aina tärkeitä, joten opiskeluaikana kannattaa ehdottomasti lähteä ennakkoluulottomasti mukaan uusiin juttuihin ja tutustua uusiin ihmisiin!

Toimit tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläänä. Mitä alumnius sinulle merkitsee?

Alumnius tarkoittaa ylpeyttä omasta yliopistosta ja koulutuksesta. Alumnius on sitä, että voin ylpeästi Suomessa ja maailmalla kertoa omasta yliopistostani ja sen saavutuksista.

Alumnius on myös kiinnostusta Kauppiksesta ja sen kehittämisestä myös valmistumisen jälkeen. Alumnilähettiläänä haluankin olla mukana parantamassa yliopiston, opiskelijoiden ja alumnien suhdetta ja yhteydenpitoa.

Lisätiedot:

Tällä hetkellä Helaniemi työskentelee Vapa Medialla viestintäkonsulttina. (2020)

Tutustu tarkemmin Markus Helaniemen urapolkuun LinkedInissä!

Lue lisää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumniyhteistyöstä sekä muista alumnisuurlähettiläistä, jotka Markuksen tavoin ovat mukana kehittämässä koulun alumnitoimintaa.

Business students gathered around a table to study together.

Marketing, Master of Science (Economics and Business Administration)

Nykyaikaiset markkinoijat ovat luovia, strategisia ajattelijoita, jotka osaavat toimia digitaalisessa ympäristössä vaivatta ja intuitiolla.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Nimitykset Julkaistu:

Aalto-yliopiston kehitysjohtajaksi on nimitetty Raili Pönni

Raili Pönni on toiminut aiemmin yliopiston suunnittelupäällikkönä ja väliaikaisena kehitysjohtajana.
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Sinipaitainen silmälasipäinen mies istuu ja katsoo kameraan hymyillen
Nimitykset Julkaistu: