Uutiset

Alumni Pauliina Martikainen: ”Global Management/CEMS-ohjelma antaa hyödyllisen, laajan näköalan liike-elämässä toimimiseen vastuullisesti”

Olin vaikuttunut CEMS-yhteisön monimuotoisuudesta ja monipuolisuudesta.
Kauppakorkeakoulun alumni Pauliina Martikainen (os. Mäki)

Olen Pauliina Martikainen, valmistunut ensimmäisestä Global Management -ohjelman sisäänottoryhmästä, joka aloitti maisteriopintonsa syksyllä 2017. Nykyään työskentelen sijoitusjohtajana Maki.vc-rahastossa, joka tekee sijoituksia alkuvaiheen lupaaviin teknologia- ja brändivetoisiin yrityksiin.

Mikä sai sinut valitsemaan Global Management- / CEMS-ohjelman?

Tein kandidaatintutkintoni valtiotieteellisessä tiedekunnassa Helsingin yliopistossa. Työskennellessäni opintojen ohella ymmärsin, että halusin paremman ymmärryksen liiketaloustieteen lainalaisuuksista ja talouden mikrotason asioista akateemisesta näkökulmasta. Global Management -ohjelma ja strategia siinä erikoistumisalueena vaikutti hyvältä vaihtoehdolta lähteä kohti tätä tavoitetta.

Mitä sellaisia taitoja opit, jotka ovat olleet sinulle erityisen arvokkaita?

Olin vaikuttunut CEMS-yhteisön monimuotoisuudesta ja kunnianhimoisuudesta – kaikki opiskelijat yhdessä satsasivat siihen, että opiskeluympäristöstä tuli yksi inklusiivisimmista, johon olen ikinä kuulunut. Toivon, että minä ja kaikki muutkin voimme viedä tämän mukanamme työpaikoille.

Mitä tulee käytännön taitoihin, niin minulle hyödyllisimpiä kursseja olivat M&A (Mergers and Acquisitions) ja Corporate Finance (yritysjärjestelyt) sekä julkisen esiintymistaidon kurssi. Niistä on ollut apua työssäni. Globaali näkemys, jonka hankkii opinnoissa, on tietysti myös hyödyksi – meidän yrityksellämme on globaali investointimandaatti ja tuntuu luonnolliselta olla yhteydessä yrittäjien ja muiden sijoittajien kanssa, joilla on eri kulttuuritaustoja. Monet sijoituskohteemme ovat Suomen ulkopuolella, ja odotankin innolla, että pääsen taas matkustamaan ja tapaamaan näitä yrittäjiä kasvokkain!

Miksi suosittelisit ohjelmaa potentiaalisille opiskelijoille?

GM/CEMS-ohjelma antaa hyödyllisen, laajan näköalan liike-elämässä toimimiseen vastuullisesti niin taloudellisesta kuin ympäristön näkökulmasta. Pidän myös CEMS-ohjelman vahvoja suhteita yritysmaailmaan erittäin arvokkaina, erityisesti kaltaisilleni opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita melkein kaikesta ja yrittävät päättää, mitä tekisivät seuraavaksi.

Master's Programme in Global Management (including CEMS MIM)
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Timo Saarinen, Juha Dahlström, Elli Hämäläinen ja Timo Korkeamäki
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Suunnittelija Elli Hämäläiselle ja Aalto-yliopistolle kunniamaininta urheilijan kaksoisuran edistämisestä

Kunniamaininnan myönsi Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelma ja URA-säätiö.
Kuvassa Arto Lindblomin, Juhani Pekkalan ja Lasse Mitrosen kuvat sekä teksti Uudistuva kauppa vihreällä taustalla
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Kaupan opetuksella on pitkät perinteet Kauppakorkeakoulussa

Seuraavassa Better Business – Better Society -seminaarissa keskustellaan siitä, millä tavoin ja mihin suuntaan kaupan ala on nyt uudistumassa.
Program Director Joan Lofgren with GBE course syllabus
Opinnot Julkaistu:

Joan Lofgren: Hybridiopetuksella voimme varmistaa kurssin suorittamisen myös ilman läsnäoloa kampuksella

Akateeminen vuosi käynnistyi elokuussa hyvin poikkeavissa olosuhteissa. International Business -kandidaattiohjelman johtaja Joan Lofgren opettaa ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille Global Business Environment -kurssia. Tänä syksynä kurssi toteutettiin hybridiopetuksena koronatilanteen vuoksi.
Two lab-coated women in a laboratory looking at pipes.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kemian ja kauppatieteen opiskelijat kehittivät kasvipohjaisia tuotteita Valion kanssa

Kahden maisteriopiskelijan tiimi teki yhteistyötä Valion kanssa Aalto Thesis -projektissa puolen vuoden ajan.