Uutiset

Alumni Pauliina Martikainen: ”Global Management/CEMS-ohjelma antaa hyödyllisen, laajan näköalan liike-elämässä toimimiseen vastuullisesti”

Olin vaikuttunut CEMS-yhteisön monimuotoisuudesta ja monipuolisuudesta.
Kauppakorkeakoulun alumni Pauliina Martikainen (os. Mäki)

Olen Pauliina Martikainen, valmistunut ensimmäisestä Global Management -ohjelman sisäänottoryhmästä, joka aloitti maisteriopintonsa syksyllä 2017. Nykyään työskentelen sijoitusjohtajana Maki.vc-rahastossa, joka tekee sijoituksia alkuvaiheen lupaaviin teknologia- ja brändivetoisiin yrityksiin.

Mikä sai sinut valitsemaan Global Management- / CEMS-ohjelman?

Tein kandidaatintutkintoni valtiotieteellisessä tiedekunnassa Helsingin yliopistossa. Työskennellessäni opintojen ohella ymmärsin, että halusin paremman ymmärryksen liiketaloustieteen lainalaisuuksista ja talouden mikrotason asioista akateemisesta näkökulmasta. Global Management -ohjelma ja strategia siinä erikoistumisalueena vaikutti hyvältä vaihtoehdolta lähteä kohti tätä tavoitetta.

Mitä sellaisia taitoja opit, jotka ovat olleet sinulle erityisen arvokkaita?

Olin vaikuttunut CEMS-yhteisön monimuotoisuudesta ja kunnianhimoisuudesta – kaikki opiskelijat yhdessä satsasivat siihen, että opiskeluympäristöstä tuli yksi inklusiivisimmista, johon olen ikinä kuulunut. Toivon, että minä ja kaikki muutkin voimme viedä tämän mukanamme työpaikoille.

Mitä tulee käytännön taitoihin, niin minulle hyödyllisimpiä kursseja olivat M&A (Mergers and Acquisitions) ja Corporate Finance (yritysjärjestelyt) sekä julkisen esiintymistaidon kurssi. Niistä on ollut apua työssäni. Globaali näkemys, jonka hankkii opinnoissa, on tietysti myös hyödyksi – meidän yrityksellämme on globaali investointimandaatti ja tuntuu luonnolliselta olla yhteydessä yrittäjien ja muiden sijoittajien kanssa, joilla on eri kulttuuritaustoja. Monet sijoituskohteemme ovat Suomen ulkopuolella, ja odotankin innolla, että pääsen taas matkustamaan ja tapaamaan näitä yrittäjiä kasvokkain!

Miksi suosittelisit ohjelmaa potentiaalisille opiskelijoille?

GM/CEMS-ohjelma antaa hyödyllisen, laajan näköalan liike-elämässä toimimiseen vastuullisesti niin taloudellisesta kuin ympäristön näkökulmasta. Pidän myös CEMS-ohjelman vahvoja suhteita yritysmaailmaan erittäin arvokkaina, erityisesti kaltaisilleni opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita melkein kaikesta ja yrittävät päättää, mitä tekisivät seuraavaksi.

Master's Programme in Global Management (including CEMS MIM)
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

four band members posing on a small stage in colourful and shiny clothes
Palkitut, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Muotisuunnittelija, valokuvaaja ja bändi yhdistivät voimansa ja loivat maagisen kesäutopian

Muotisuunnittelija Justus Kantakoski ja valokuvaaja Mortti Saarnia, olivat tänä vuonna EMMA-ehdokkaita Suistamon Sähkö -yhtyeen musiikkivideon kanssa.
Kuvituskuva Lean-sivustolle.
Opinnot Julkaistu:

Laaja-alaisuutta osaamiseen

Executive in Residence Taavi Heikkilä kysyy, pitäisikö yliopistojenkin lähestyä laaja-alaisuutta vielä rohkeammin ja uudesta näkökulmasta.
Erilaisia värikkäitä digitaalisesti tulostettuja tekstiilikuoseja lomittain vaalealla tasolla
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Millaisia ovat digitaalisen tekstiilitulostamisen mahdollisuudet?

Teknologinen kehitys avaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia tekstiilitulostamiseen.
Student Eeli Susan
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Eeli Susan: Signal Processing and Data Science -pääaine on täydellinen yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä

Eelin mielestä maisteriohjelman laaja kurssivalikoima mahdollistaa opintojen räätälöinnin oman kiinnostuksen mukaan.