Uutiset

Alumni Pauliina Martikainen: ”Global Management/CEMS-ohjelma antaa hyödyllisen, laajan näköalan liike-elämässä toimimiseen vastuullisesti”

Olin vaikuttunut CEMS-yhteisön monimuotoisuudesta ja monipuolisuudesta.
Kauppakorkeakoulun alumni Pauliina Martikainen (os. Mäki)

Olen Pauliina Martikainen, valmistunut ensimmäisestä Global Management -ohjelman sisäänottoryhmästä, joka aloitti maisteriopintonsa syksyllä 2017. Nykyään työskentelen sijoitusjohtajana Maki.vc-rahastossa, joka tekee sijoituksia alkuvaiheen lupaaviin teknologia- ja brändivetoisiin yrityksiin.

Mikä sai sinut valitsemaan Global Management- / CEMS-ohjelman?

Tein kandidaatintutkintoni valtiotieteellisessä tiedekunnassa Helsingin yliopistossa. Työskennellessäni opintojen ohella ymmärsin, että halusin paremman ymmärryksen liiketaloustieteen lainalaisuuksista ja talouden mikrotason asioista akateemisesta näkökulmasta. Global Management -ohjelma ja strategia siinä erikoistumisalueena vaikutti hyvältä vaihtoehdolta lähteä kohti tätä tavoitetta.

Mitä sellaisia taitoja opit, jotka ovat olleet sinulle erityisen arvokkaita?

Olin vaikuttunut CEMS-yhteisön monimuotoisuudesta ja kunnianhimoisuudesta – kaikki opiskelijat yhdessä satsasivat siihen, että opiskeluympäristöstä tuli yksi inklusiivisimmista, johon olen ikinä kuulunut. Toivon, että minä ja kaikki muutkin voimme viedä tämän mukanamme työpaikoille.

Mitä tulee käytännön taitoihin, niin minulle hyödyllisimpiä kursseja olivat M&A (Mergers and Acquisitions) ja Corporate Finance (yritysjärjestelyt) sekä julkisen esiintymistaidon kurssi. Niistä on ollut apua työssäni. Globaali näkemys, jonka hankkii opinnoissa, on tietysti myös hyödyksi – meidän yrityksellämme on globaali investointimandaatti ja tuntuu luonnolliselta olla yhteydessä yrittäjien ja muiden sijoittajien kanssa, joilla on eri kulttuuritaustoja. Monet sijoituskohteemme ovat Suomen ulkopuolella, ja odotankin innolla, että pääsen taas matkustamaan ja tapaamaan näitä yrittäjiä kasvokkain!

Miksi suosittelisit ohjelmaa potentiaalisille opiskelijoille?

GM/CEMS-ohjelma antaa hyödyllisen, laajan näköalan liike-elämässä toimimiseen vastuullisesti niin taloudellisesta kuin ympäristön näkökulmasta. Pidän myös CEMS-ohjelman vahvoja suhteita yritysmaailmaan erittäin arvokkaina, erityisesti kaltaisilleni opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita melkein kaikesta ja yrittävät päättää, mitä tekisivät seuraavaksi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Close-up of curly wood grain orientation of an old piece of wood
Opinnot Julkaistu:

Verkkokurssi “Wood material science” alkaa 10.1.2023

100% verkkokurssilla opitaan miten puun rakenne vaikuttaa sen fysikaalisiin ja mekaanisiin ominaisuuksiin.
Sensual mathematics. Photo: Henri Vogt.
Opinnot Julkaistu:

Haku Kristallikukkia peilisalissa -kurssille on avattu - matematiikan, taiteiden ja arkkitehtuurin yhteiskeitos palaa Heurekaan

Kristallikukkia peilisaleissa –kurssi - MS-E1000 Crystal Flowers in Halls of Mirrors: Mathematics meets Art and Architecture - on avoin kaikille kandiopiskelijoista tohtorikoulutettaviin, matematiikan ja tekniikan aloista taiteisiin, muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kemiasta liiketoimintaan. Kurssille otetaan korkeintaan 50 opiskelijaa motivaatiokirjeiden perusteella, ja haku on auki 10.1.2023 saakka. Kurssi on 15 opintopisteen suuruinen, ja se järjestetään joka toinen vuosi.
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Opiskelijat tutkimassa aurinkopaneelia.
Mediatiedotteet, Opinnot Julkaistu: