Uutiset

Alumni Muhammad Ziaur Rehman: “Mistä tahansa unelmoitkin, aloita sen tavoittelu Aallosta”

Muhammad Ziaur Rehmanilla oli tapana seurata isänsä työskentelyä sähkölaitteiden parissa. Vuosia myöhemmin, hän päätyi Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmaan Aalto-yliopistoon ja rakastui Suomen pimeisiin talviin.
Aalto University / man sitting on a motorcycle / Muhammad Ziaur Rehman
Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmasta valmistunut Muhammad pelaa krikettiä Suomen maajoukkueessa.

Miksi valitsit Aalto-yliopiston ja Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelman?

Kiinnostuin sähkötekniikasta jo lapsena seuratessani isäni työskentelyä sähkölaitteiden parissa. Oli hauskaa purkaa laitteita osiin ja auttaa työkalujen kanssa. Korkeakouluopintojeni aikana isä työskenteli Saudi-Arabiassa ja hänellä oli tapana soittaa minulle videopuheluita, jotta voisin yhä seurata hänen työskentelyään ja oppia lisää suurjännitejärjestelmistä.

Suoritettuani sähkötekniikan kandidaatintutkinnon Pakistanissa, halusin jatkaa opintojani ulkomailla. Sain tietää, että Aalto-yliopiston opetus sähkövoimatekniikassa on maailman parhaimpien joukossa. Sää ja kaikki neljä vuodenaikaa olivat yksi niistä syistä, joiden perusteella valitsin Suomen. TV-sarja Game of Thrones on suosikkini, joten oli helppo ihastua Suomen pimeisiin talviin!

Hain ja pääsin sisään Aalto-yliopiston Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmaan ja valitsin Electrical Power and Energy Engineering -pääaineen.

Mikä oli kiinnostavinta opinnoissasi?

Olin yllättynyt siitä, kuinka omistautuneesti professorit suhtautuivat opiskelijoihinsa. He saattavat olla kiireisiä, mutta vastaavat aina sähköposteihin ja auttavat opiskelijoitaan parhaansa mukaan. Yllättävää oli myös se, kuinka seminaareissa mukana olevat yritykset ovat oikeasti kiinnostuneita yliopisto-opiskelijoista potentiaalisina työntekijöinä.

Millaisia työelämässä hyödyllisiä välineitä sait opinnoistasi?

Pystyin kehittämään kaikenlaisia taitoja – myös sellaisia, jotka eivät liittyneet alaani. Esimerkiksi johtamis- ja viestintätaitoni kehittyivät eri yhteisöistä tulleiden opiskelijoiden ja ystävien parissa. Opin paljon professoreiltani ja uskon, että Aalto-yliopisto voi auttaa jokaista löytämään omat kykynsä.

Missä työskentelet nyt ja miten päädyit nykyiseen työhösi?

Valmistuttuani vuonna 2018 työskentelin McDonaldsissa muutaman kuukauden. Se ei ollut minulle paras vaihtoehto, mutta saavuttaakseni uratavoitteeni minun oli aloitettava jostain.

Sitten sain töitä kansainvälisestä teknologiayrityksestä Enstosta, ensin laboratorioinsinöörinä ja myöhemmin keskijännitetuotteiden akreditointiprojektin päällikkönä. Opin paljon ja sain hyviä ystäviä.

Pelasin kuitenkin jo tuolloin krikettiä Suomen maajoukkueessa. Ymmärsin, että voidakseni keskittyä lajiin sen vaatimalla tavalla, minun oli löydettävä uusi työ toisesta kaupungista.

Tällä hetkellä teen unelmatyötäni myynnin tuki-insinöörinä ABB:llä. Kandiopintojeni alussa isäni kertoi minulle ABB:n kaltaisista monikansallisista teknologiayrityksistä ja esitteli minulle niissä työskenteleviä käyttöinsinöörejä. Siitä lähtien työskentely ABB:llä on ollut unelmani.

Eniten olen hyötynyt Aalto-yliopiston Mentorointiohjelmasta

Muhammad Ziaur Rehman

Saitko opinnoista kontakteja työelämään?

Sain, useita! Pääsin esimerkiksi tekemään diplomityöni Teknologian tutkimuskeskus VTT:lle osittain siksi, että professorini suosittelivat minua. Eniten olen kuitenkin hyötynyt Aalto-yliopiston Mentorointiohjelmasta. Tapasin mentorini Jorman opiskellessani toista vuotta maisteriohjelmassa ja olemme pitäneet yhteyttä siitä asti. Tapaamme yhä joka toinen viikko ja hänestä on tullut yksi parhaista ystävistäni. Saan häneltä tukea aina kun sitä tarvitsen. Voin ylpeänä sanoa, että hänellä on ollut suuri rooli tähänastisissa ja tulevissa saavutuksissani.

Mitä vinkkejä antaisit maisterinopintonsa aloittaville?

Mistä tahansa unelmoitkin, Aalto on loistava paikka sen tavoittelun aloittamiseen. Ota vastaan yliopiston tarjoama apu ja osallistu mentorointiohjelmiin. Ja ole valmis vaihtamaan maisemaa kerryttääksesi kokemusta unelmatyötäsi varten!

Voit opiskella Electrical Power and Energy Engineering -pääainetta Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmassa, lue lisää tästä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.