Uutiset

Alumni Muhammad Ziaur Rehman: “Mistä tahansa unelmoitkin, aloita sen tavoittelu Aallosta”

Muhammad Ziaur Rehmanilla oli tapana seurata isänsä työskentelyä sähkölaitteiden parissa. Vuosia myöhemmin, hän päätyi Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmaan Aalto-yliopistoon ja rakastui Suomen pimeisiin talviin.
Aalto University / man sitting on a motorcycle / Muhammad Ziaur Rehman
Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmasta valmistunut Muhammad pelaa krikettiä Suomen maajoukkueessa.

Miksi valitsit Aalto-yliopiston ja Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelman?

Kiinnostuin sähkötekniikasta jo lapsena seuratessani isäni työskentelyä sähkölaitteiden parissa. Oli hauskaa purkaa laitteita osiin ja auttaa työkalujen kanssa. Korkeakouluopintojeni aikana isä työskenteli Saudi-Arabiassa ja hänellä oli tapana soittaa minulle videopuheluita, jotta voisin yhä seurata hänen työskentelyään ja oppia lisää suurjännitejärjestelmistä.

Suoritettuani sähkötekniikan kandidaatintutkinnon Pakistanissa, halusin jatkaa opintojani ulkomailla. Sain tietää, että Aalto-yliopiston opetus sähkövoimatekniikassa on maailman parhaimpien joukossa. Sää ja kaikki neljä vuodenaikaa olivat yksi niistä syistä, joiden perusteella valitsin Suomen. TV-sarja Game of Thrones on suosikkini, joten oli helppo ihastua Suomen pimeisiin talviin!

Hain ja pääsin sisään Aalto-yliopiston Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmaan ja valitsin Electrical Power and Energy Engineering -pääaineen.

Mikä oli kiinnostavinta opinnoissasi?

Olin yllättynyt siitä, kuinka omistautuneesti professorit suhtautuivat opiskelijoihinsa. He saattavat olla kiireisiä, mutta vastaavat aina sähköposteihin ja auttavat opiskelijoitaan parhaansa mukaan. Yllättävää oli myös se, kuinka seminaareissa mukana olevat yritykset ovat oikeasti kiinnostuneita yliopisto-opiskelijoista potentiaalisina työntekijöinä.

Millaisia työelämässä hyödyllisiä välineitä sait opinnoistasi?

Pystyin kehittämään kaikenlaisia taitoja – myös sellaisia, jotka eivät liittyneet alaani. Esimerkiksi johtamis- ja viestintätaitoni kehittyivät eri yhteisöistä tulleiden opiskelijoiden ja ystävien parissa. Opin paljon professoreiltani ja uskon, että Aalto-yliopisto voi auttaa jokaista löytämään omat kykynsä.

Missä työskentelet nyt ja miten päädyit nykyiseen työhösi?

Valmistuttuani vuonna 2018 työskentelin McDonaldsissa muutaman kuukauden. Se ei ollut minulle paras vaihtoehto, mutta saavuttaakseni uratavoitteeni minun oli aloitettava jostain.

Sitten sain töitä kansainvälisestä teknologiayrityksestä Enstosta, ensin laboratorioinsinöörinä ja myöhemmin keskijännitetuotteiden akreditointiprojektin päällikkönä. Opin paljon ja sain hyviä ystäviä.

Pelasin kuitenkin jo tuolloin krikettiä Suomen maajoukkueessa. Ymmärsin, että voidakseni keskittyä lajiin sen vaatimalla tavalla, minun oli löydettävä uusi työ toisesta kaupungista.

Tällä hetkellä teen unelmatyötäni myynnin tuki-insinöörinä ABB:llä. Kandiopintojeni alussa isäni kertoi minulle ABB:n kaltaisista monikansallisista teknologiayrityksistä ja esitteli minulle niissä työskenteleviä käyttöinsinöörejä. Siitä lähtien työskentely ABB:llä on ollut unelmani.

Eniten olen hyötynyt Aalto-yliopiston Mentorointiohjelmasta

Muhammad Ziaur Rehman

Saitko opinnoista kontakteja työelämään?

Sain, useita! Pääsin esimerkiksi tekemään diplomityöni Teknologian tutkimuskeskus VTT:lle osittain siksi, että professorini suosittelivat minua. Eniten olen kuitenkin hyötynyt Aalto-yliopiston Mentorointiohjelmasta. Tapasin mentorini Jorman opiskellessani toista vuotta maisteriohjelmassa ja olemme pitäneet yhteyttä siitä asti. Tapaamme yhä joka toinen viikko ja hänestä on tullut yksi parhaista ystävistäni. Saan häneltä tukea aina kun sitä tarvitsen. Voin ylpeänä sanoa, että hänellä on ollut suuri rooli tähänastisissa ja tulevissa saavutuksissani.

Mitä vinkkejä antaisit maisterinopintonsa aloittaville?

Mistä tahansa unelmoitkin, Aalto on loistava paikka sen tavoittelun aloittamiseen. Ota vastaan yliopiston tarjoama apu ja osallistu mentorointiohjelmiin. Ja ole valmis vaihtamaan maisemaa kerryttääksesi kokemusta unelmatyötäsi varten!

Voit opiskella Electrical Power and Energy Engineering -pääainetta Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmassa, lue lisää tästä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kampuksen uudet ulkokalusteet
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Äänestä parasta ideaa! Miten käytämme 14 000 euroa edistääksemme opiskelijoiden hyvinvointia?

Syksyllä 2024 opiskelijat saivat ideoida, miten yliopiston tulisi käyttää 14 000 euroa opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseen kampuksella. Nyt on aika äänestää parasta ideaa toteutettavaksi kevään 2025 aikana.
Alumni Maria Kupila
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maria Kupila: ”Uskon vahvasti monitieteisen lähestymistavan voimaan”

Kauppakorkeakoulun IDBM-ohjelmasta valmistunut Maria Kupila on omaksunut monitieteisen lähestymistavan myös työssään liikkeenjohdon konsulttina. Hän uskoo, että muotoiluajattelun, teknologian ja strategisen analyysin yhdistäminen on avainasemassa tulevaisuuden haasteiden muuttamisessa mahdollisuuksiksi.
Tuomas Savolainen esittelemässä teleskooppeja Metsähovin observatorion 50-vuotis juhlatilaisuudessa.
Yliopisto Julkaistu:

Tuomas Savolainen: Tähtieteellisessä tutkimuksessa seilaamme usein tuntemattomilla vesillä

"Tutkijana täytyy sietää jatkuvasti epävarmuutta. Tulee myös muistaa, että tutkimusta ei olisi mitään järkeä tehdä, jos olisimme aina varmoja kaikesta. Toisekseen, aina ensin pitää vakuuttaa itsensä."
Mies sukeltamassa radikaalin luovuuden verkkokurssille. Kuva: Lina Jelanski
Opinnot Julkaistu:

Päivitä osaamistasi: opiskele radikaalin luovuuden perusteet

Luova ajattelu ja sen myötä kehittyvä muutoskyky ovat tulevaisuuden ydinosaamista kaikilla aloilla. Aalto-yliopisto avaa 14.11.2024 maksuttoman radikaalin luovuuden johdantokurssin verkossa suomeksi ja englanniksi.