Uutiset

Alumni Jenni Kynnös: "Mielekäs työ merkitsee minulle vapautta toteuttaa omaa visiota sekä jatkuvaa muutosta"

Markkinoinnin alumni Jenni Kynnös työskenteli vanhempiensa suklaapuodissa ja markkinointitoimistoissa, ennen kuin päätyi vahingossa yrittäjäksi.
Jenni Kynnös

Kauppiksen opinnot ja oma tausta

Kuka olet? Mitä opiskelit Kauppiksessa ja milloin valmistuit?
Jenni Kynnös, sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja, markkinointi pääaineena, valmistuin 2018 kesällä.

Miksi päädyit opiskelemaan juuri kauppatieteitä? 
Olin jo nuoresta asti kiinnostunut myynnistä ja markkinoinnista, joten päätös oli superhelppo. 

Mitä pidit henkilökohtaisesti palkitsevimpana opinnoissasi? Entä mikä haastavana / haastavimpana? 
Palkitsevinta opinnoissa olivat syventävät opinnot, jossa oikeasti päästiin asiaan ison kuvan pintaraapaisun sijaan. Haastavinta oli valita kolmas kieli – päädyin venäjään, koska siellä ei ollut läsnäolopakkoa. Motivaatio siis kohdillaan! :D

Tekisitkö jotain toisin opinnoissasi? Minkä neuvon antaisit itsellesi, jos opiskelisit nyt? 
Nyt ajateltuna laskista olisi kannattanut takoa peruskursseja enemmän, sillä päädyin perustamaan tilitoimiston sekä it-yrityksen, joka automatisoi taloushallinnon prosesseja. 

Jenni Kynnös with her spouse
Jenni puolisonsa kanssa.

Työelämä, taidot ja osaamisen kehittäminen

Miten opiskelu Aallossa/Kauppakorkeakoulussa valmisti sinua työelämään?
Työskentelin koko opiskeluaikani muun muassa markkinointitoimistoissa sekä päädyin maisterivaiheessa yrittäjäksi. Koin, että koulun ja työn yhdistäminen oli hyvä yhdistelmä, sillä opiskelu on hyvin teoreettista – käytäntöä sai sitten duunista rinnalla. Haasteena toki oli yhdistää kokopäivätyö läsnäoloa vaativiin kursseihin.

Millaisia oivalluksia olet tehnyt omasta osaamisestasi työelämään siirryttyäsi?  
Kaikesta selviää aina, jos on motivaatiota ja kyky oppia uutta. Olen itse pomppinut alalta toiselle yrittäjänä ja vaihdokset ovat tuoneet hyvin uutta ajattelua. Ei siis kannata kökkiä samalla alalla loppuelämäänsä. 

Mitä haluaisit muuttaa työelämässä?
Jos saisin muuttaa mitä vain työelämästä, muuttaisin ehdottomasti päätöksenteon tempoa rivakammaksi ja leikkaisin turhia Teams-palavereja. Mikään ei syö enempää kuin turha kokous, jossa menetit elämästäsi taas tunnin. 

Kaikesta selviää aina, jos on motivaatiota ja kyky oppia uutta.

Jenni Kynnös

Oma urapolku ja nykyinen työ

Millainen urapolkusi on ollut?
Starttasin työelämässä 14-vuotiaana, kun äitini ja isäpuoleni perustivat suklaa-alan yrityksen. Olin alkuvaiheesta asti mukana myyjänä, tarjoilijana ja yleisenä apulaisena. Vietin kaikki kesät joko suklaapuodeissa tai tarjoilijan hommissa. Valmistuttuani lukiosta aloin vetää ensimmäistä Helsingin myymäläämme. Kauppiksen alkuvuosina työskentelin vielä suklaapuodissa, joka sattui olemaan sopivasti vanhan Kauppiksen hoodeilla Töölössä –oli superkätevää juosta aamuluennolta avaamaan liike. KY:llä päädyin kulttuurituottajan rooliin ja vuoden biletyksen jälkeen siirryin mainostoimistoihin. 

24-vuotiaana olin kiertämässä Aasiaa ja palattuani pistin oman somemarkkinointitoimiston, MySomen, pystyyn. Bisnes lähti lentoon, ja myin bisneksestä enemmistön suomalaiselle pörssiyritykselle 28-vuotiaana. Exitin myötä pystyin laittamaan uudet bisnekset, it-yritys Moretimen ja tilitoimisto Moneybeen, pystyyn sekä investoimaan enkelisjoittajana. Nyt minulla on portfoliossa reilu kymmenen yritystä, muun muassa korealainen kosmetiikkabrändi Smuuti Skin, johon investoin Leijonan Luola TV-formaatissa. 

Jenni at the rooftop of KY
Jenni KY-talon katolla.

Millaisia urahaaveita/ajatuksia tulevasta työelämästä sinulla oli opintojen aikana? Miten ne ovat toteutuneet tai muuttuneet opintojen jälkeen?  
Kauppiksen alussa ajattelin, että suurin unelmani olisi olla pörssiyhtiön toimari. Nyt en voisi kuvitellakaan olevani muuta kuin kasvuyrittäjä eli niin ne haaveet muuttuvat. 

Mitkä ovat olleet suurimpia haasteita työelämässä? 
Suurin haasteeni työelämässä on hidas tempo ja byrokratian kanssa taistelu. Esimerkiksi Moretimella teemme IT-projekteja suuryrityksille ja voin kertoa, että sopimusten teko on kyllä yksi työmaa, jossa menee aikaa sekä usein myös hermot. 

Jenni graduation photo
Jenni vastavalmistuneena!

Työskentelet toimitusjohtajana Moretime:ssa. Minkälaisia työtehtäviä ja vastuualueita sinulle kuuluu ja minkälaisia työpäiväsi ovat?
Moretimella vastuualueenani ovat vahvuuteni eli henkilöstö, rekrytointi, myynti ja markkinointi. Toimarina pestiini kuuluu katsoa kokonaiskuvaa, huolehtia taloudesta sekä yrityksen kehittymisestä. Kasvuyrityksen toimarin pesti on usein myös hyvin kädet savessa hommaa, huolehdin esimerkiksi karkki- ja juomakaapin täydentämisestä.  

Mitä mielekäs työ sinulle merkitsee, miten olet löytänyt itsellesi mielekkään työuran?
Mielekäs työ merkitsee minulle vapautta toteuttaa omaa visiota sekä jatkuvaa muutosta. Olisi supertylsää, jos jokainen vuosi olisi samanlainen! Oma urani tuntui käynnistyvän kunnolla ensimmäisen yrityksen ruorissa, kun tajusin, että aina ei tarvitse kiivetä perinteisiä korporaatiotikkaita, vaan yrittäminen tarjoaa koville tekijöille ohituskaistan.

Jenni in Leijonan luola
Jenni Leijonan luolassa, kuva: Atte Malaska

Yrittäjyys

Miten päädyit yrittäjäksi?
Olen vahinkoyrittäjä eli en haaveillut yrittäjyydestä. Työskentelin somemarkkinointialalla ja aloin nähdä paikkoja, missä toimisin eri tavalla kuin työnantajani. Tästä sain kipinän kokeilla, miten oma visio toimisi tosielämässä. Opiskelijana oli parasta lähteä yrittäjäksi, kun oli jo tottunut venyttämään penniä eikä ollut uraa, mistä luopua.

Minkälaisia neuvoja antaisit yrityksen perustamisesta kiinnostuneelle opiskelijalle?
Kokeile monia duuneja, jos sinulla ei ole vielä visiota omasta. Aina oman yritysidea ei tarvitse olla maailmaa mullistava startup, vaan oman yrityksen voi pykätä jo olemassa olevalle alalle, missä kysyntää jo on

Tulevaisuus & muut asiat

Mitä odotat tulevaisuudelta?
Odotan innolla Leijonan luolan kakkoskautta ja yrityksiä, joita toivottavasti sieltä naaraan. On superjännittävää tehdä sijoituspäätös alle tunnissa yritykseen, josta ei saa etukäteen mitään tietoja! Silloin on pakko mennä aika perstuntumalla ja laskea valuaatio päässä.

Mitkä ovat suurimpia työelämää muokkaavia trendejä, jotka näkyvät organisaatiossasi?  
Low code -tekeminen. Moretimella näemme koko ajan, miten asiakasyritykset lisäävät low code -pohjaista automaatiota rohkeammin osaksi arkea. Vaikkei automatisointi ole uusi asia, esimerkiksi rajapintoja hyödyntävää pilviautomaatiota ja low code -pohjaisia liiketoiminta-appeja tullaan näkemään tulevaisuudessa myös pienissä yrityksissä. 

Tutustu tarkemmin Jenni Kynnöksen urapolkuun LinkedInissä!

Lue lisää Moretimesta.

Kuvat Jennin omista arkistoista, ellei toisin mainittu.

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Three Aalto University students are doing group work by writing on paper together.

Markkinoinnin laitos

Markkinoinnin laitos on menestyksekäs ja dynaaminen yhteisö opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita, joiden kunnianhimoisuus näkyy tutkimusprojekteissa ja hankkeiden verkostoissa.

Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
pohjallinen pdp-gaalassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojekti synnytti innovaation: Kengän sisäpohjat syntyvät muovin sijaan kompostoituvasta puuvaahdosta

Aalto-yliopiston opiskelijat kehittivät kestävän sisäpohjan prototyypin, joka taipuu, kestää kosteutta ja tuntuu pehmeältä ihoa vasten. Suomalainen kenkäyritys VIBAe lähtee syksyllä testaamaan materiaalia käyttäjillä.
Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.