Uutiset

Adjunct professor Jari Collin Soneran uudeksi teknologiajohtajaksi

Collin jatkaa digitaalisten liiketoimintamallien ja datan jakamismallien tutkimusta teollisen internetin alueella.

Collin tuli vuonna 2013 professori Heikki Saikkosen ryhmään vetämään ACIO-ohjelmaa, jossa tutkittiin digitaalisen murroksen vaikutusta IT-johtamiseen suomalaisissa organisaatioissa. Siitä lähtien hän on toiminut tietotekniikan laitoksella osa-aikaisena adjunct professorina, samalla kun hänen päätyönsä on ollut teollisuudessa.

- Osa-aikainen adjunct professor –roolini ja työni teollisuudessa tukevat toinen toisiaan. Välillä on rahoitushakemusten tai kirjan kirjoittamisen vuoksi intensiivisiä vaiheita, ja sitten taas helpottaa. Koen, että Soneralla osataan arvostaa teollisuuden ja akateemisen maailman yhteistyötä kokonaisuudessaan, myös kontakteja opiskelijoihin, kertoo Collin.

Collin ja toimittaja Ari Saarelainen julkaisivat äskettäin kirjan Teollinen internet, joka käsittelee teollista internetiä ja sen mahdollisuuksia laajasti, käytännönläheisesti ja opastaen.

- Olen mukana professori Martti Mäntylän Aalto University Industrial Internet Campus (AIIC)-hankkeessa, jossa tutkitaan digitaalista murrosta ja sen mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Datan jakamisen merkitys kasvaa siirryttäessä digitaaliseen toimintamalliin, ja dataa jakavista organisaatioista tulee digitaalisen murroksen myötä väistämättä edelläkävijöitä. Suomella on hyvät edellytykset pärjätä tässä murroksessa, lisää Collin lopuksi.

Jari Collin on erikoistunut yritysten tieto- ja palvelujärjestelmiin. Jari Collinilla on yli 15 vuoden kokemus teollisuuden ERP-järjestelmien kehittämisestä, toteuttamisesta ja toiminnasta maailmanlaajuisesti. Viimeiset kaksi vuotta Collin on toiminut tietojohtajana Stora Enson kunnossapitoyhtiö Eforassa kehittämässä Älykäs kunnossapito -toimintamallia ja siihen liittyviä teollisen internetin ratkaisuja. Hän on aiemmin työskennellyt sekä Nokialla että Nokia Siemens Networksilla ja 2008-2013 lähtien Elisalla tietohallintojohtajana. Collin valmistui diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta vuonna 1996 ja tekniikan tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta 2003 teollisuustalouden laitokselta.

Lisätietoa:

Teollinen Internet –kirjaan liittyvä uutinen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Seminariin osallistujia kuuntelemassa esityksiä.
Yhteistyö Julkaistu:

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.
Sofia Guridi pictured in a lab setting.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Sofia Guridi muotoilee maailmaa paremmaksi älykkäiden tekstiilien avulla

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen tohtoriopiskelija Sofia Guridi haluaa luoda bio-pohjaisia älytekstiilejä, jotka auttavat ihmisten arjen parantamisessa.
Professor Jukka Luoma
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden opettajaksi valittu Jukka Luoma

Tuotantotalouden laitoksen kilta Prodeko äänesti professori Jukka Luoman Vuoden opettajaksi 2023.
A dog and two researchers. Photo: Aalto University/Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

PAWWS – People and Animal Wellbeing at Work and in Society -konsortiohankkeelle merkittävä rahoitus Suomen Akatemialta

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Astrid Huopalainen, Hankenin apulaisprofessori Linda Tallberg ja Helsingin yliopiston dosentti Anna Hielm-Björkman ovat hankkeen vastuullisia tutkijoita.