Uutiset

Action!-hanke palkittiin Screen Helsinki -tapahtumassa

Aalto-yliopiston audiovisuaalisen alan tasa-arvoa ja ammattinaisten työllistymistä edistävä Action!-hanke palkittiin Screen Helsinki -tapahtumassa 31.8.2022.
Action!-hankkeen Raija Talvio ja Kirsi Reinola vastaanottavat Soihdunkantaja-palkinnon. Kuva: Miikka Varila / APFI Kuva: Miikka Varila / APFI
Action!-hankkeen Raija Talvio ja Kirsi Reinola vastaanottavat Soihdunkantaja-palkinnon. Kuva: Miikka Varila / APFI

Audiovisuaalisen alan tekijät AVATE ry jakoi Screen Helsinki -tapahtumassa 31.8.2022 Soihdunkantaja-palkinnon Aalto-yliopiston Action!-hankkeelle. Palkinnon vastaanottivat Action! -hankkeen projektipäällikkö Kirsi Reinola ja professori Raija Talvio Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitokselta.

Palkintoperustelut: ”AVATE haluaa huomioida jakamallaan Soihdunkantaja-palkinnolla alan rohkeaa suunnannäyttäjää. Av-teosten taika piilee yhteistyössä, ja yhteistyön ytimessä on monenlaisten tekijöiden aikaansaama runsaus. Tämä näkökulmien rikkaus antaa pohjaa ymmärtää erilaisia tarinoita ja luo siten myös keinoja kertoa niitä.

Palkinnon voittaja vaikuttaa merkittävästi koko toimialaamme ja koskettaa erityisesti työkulttuuriamme. AVATE haluaa palkita tahon, joka on toiminnallaan tehnyt tunnistettavaksi aiemmin näkymättömiä rakenteita, sekä ennen kaikkea ollut luomassa keinoja, joilla näihin rakenteisiin voidaan vaikuttaa. Arvostava ja tasa-arvoinen työkulttuuri on alamme tulevaisuuden ehdoton menestystekijä.”

Aalto-yliopiston Action!-hanke on ansiokkaasti luonut mahdollisuuksia av-alan naispuolisten ammattilaisten työllistymisen puolesta. Kolmevuotinen ESR-rahoitteinen Action!-hanke päättyi toukokuussa 2022. Hankkeen päätoteuttaja oli Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Elokuvataiteen laitos ja osatoteuttaja Women in Finland and Television Finland (WIFT Finland) ry.

AVATE ry on Näyttelijäliiton, Suomen elokuvaohjaajaliiton sekä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n yhteinen kattojärjestö.

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuva: Matti Ahlgren.
Palkitut Julkaistu:

Palkitut tiimit tekevät yhdessä työtä

Aalto Pioneering Excellence Award -palkinnot jaettiin Aallossa tiimeille, jotka tekevät uraauurtavaa työtä toiminnan laadun ja erinomaisuuden kehittämiseksi.
Henkilö tummassa pitkässä nahkatakissa seisoo mallinuken vieressä, tällä yllään värikäs virkattu asu ja taustalla lisää värikkäitä virkattuja kuoseja
Palkitut Julkaistu:

Juha Vehmaanperä on Vuoden nuori suunnittelija

Kilpailu on suunnattu suomalaisille vaatetussuunnittelun opiskelijoille. Vehmaanperän voittotyö ottaa kantaa globaaliin ilmastokriisiin.
Mies seisoo rakennuksen edessä palkintokirja kädessään
Palkitut Julkaistu:

Jesse Jalonen on elokuvan moniosaaja

Alumnitarina: Elokuvaohjaaja Jesse Jalonen voitti Nordic Talents Pitch Prize -pääpalkinnon
Hostels for School girls project in Tanzania by Hollmén Reuter Sandman Architects_Architecture of Necessity Award 2022
Palkitut Julkaistu:

Architecture of Necessity -palkinto Hollmén Reuter Sandman Arkkitehdeille

Projekti edustaa systeemistä lähestymistapaa kestävään arkkitehtuuriin