Uutiset

Action!-hanke palkittiin Screen Helsinki -tapahtumassa

Aalto-yliopiston audiovisuaalisen alan tasa-arvoa ja ammattinaisten työllistymistä edistävä Action!-hanke palkittiin Screen Helsinki -tapahtumassa 31.8.2022.
Action!-hankkeen Raija Talvio ja Kirsi Reinola vastaanottavat Soihdunkantaja-palkinnon. Kuva: Miikka Varila / APFI Kuva: Miikka Varila / APFI
Action!-hankkeen Raija Talvio ja Kirsi Reinola vastaanottavat Soihdunkantaja-palkinnon. Kuva: Miikka Varila / APFI

Audiovisuaalisen alan tekijät AVATE ry jakoi Screen Helsinki -tapahtumassa 31.8.2022 Soihdunkantaja-palkinnon Aalto-yliopiston Action!-hankkeelle. Palkinnon vastaanottivat Action! -hankkeen projektipäällikkö Kirsi Reinola ja professori Raija Talvio Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitokselta.

Palkintoperustelut: ”AVATE haluaa huomioida jakamallaan Soihdunkantaja-palkinnolla alan rohkeaa suunnannäyttäjää. Av-teosten taika piilee yhteistyössä, ja yhteistyön ytimessä on monenlaisten tekijöiden aikaansaama runsaus. Tämä näkökulmien rikkaus antaa pohjaa ymmärtää erilaisia tarinoita ja luo siten myös keinoja kertoa niitä.

Palkinnon voittaja vaikuttaa merkittävästi koko toimialaamme ja koskettaa erityisesti työkulttuuriamme. AVATE haluaa palkita tahon, joka on toiminnallaan tehnyt tunnistettavaksi aiemmin näkymättömiä rakenteita, sekä ennen kaikkea ollut luomassa keinoja, joilla näihin rakenteisiin voidaan vaikuttaa. Arvostava ja tasa-arvoinen työkulttuuri on alamme tulevaisuuden ehdoton menestystekijä.”

Aalto-yliopiston Action!-hanke on ansiokkaasti luonut mahdollisuuksia av-alan naispuolisten ammattilaisten työllistymisen puolesta. Kolmevuotinen ESR-rahoitteinen Action!-hanke päättyi toukokuussa 2022. Hankkeen päätoteuttaja oli Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Elokuvataiteen laitos ja osatoteuttaja Women in Finland and Television Finland (WIFT Finland) ry.

AVATE ry on Näyttelijäliiton, Suomen elokuvaohjaajaliiton sekä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n yhteinen kattojärjestö.

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Fluffy, colourful design by fashion design graduate Tuuli-Tytti Koivula, Aalto University
Palkitut Julkaistu:

Tuuli-Tytti Koivula voitti pohjoismaisten muotikoulujen Alpha 23 -kilpailun

Muodin pääaineesta valmistunut Tuuli-Tytti Koivula Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta voitti pääpalkinnon Alpha-kilpailussa Kööpenhaminassa, Tanskassa 31. tammikuuta.
CreaTures logo
Tutkimus ja taide Julkaistu:

CreaTures-tutkimushankkeessa luovat käytännöt edistävät kestävää kehitystä

CreaTures Co-Laboratory Catalogue kokoaa yhteen hankkeen kokemukset, oivallukset ja tulokset. Vuosien 2020–2022 välillä kehitettiin yhteensä 20 kokeellista luovaa hanketta.
Pohjarakennuslaboratorio, Aalto-yliopisto
Palkitut Julkaistu:

Aalto-yliopiston alumni DI Bruk Dejenielle palkinto vuoden 2022 parhaasta geotekniikan alan diplomityöstä

Palkitun työn aiheena oli stabiloidun saven kyky toimia hiilidioksidivarastona.
Taloustieteilijät Pertti Haaparanta ja Ritva Reinikka (kuvat: Vilja Pursiainen ja Heikki Tuuli)
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yrjö Jahnssonin säätiön tiedepalkinto kahdelle pitkän uran tehneelle kehitystalouden tohtorille

Ritva Reinikka ja Pertti Haaparanta jakavat vuoden 2022 tiedepalkinnon.