Uutiset

Aalto ylsi vastuullisessa kuluttamisessa sijalle 54 yliopistojen vaikuttavuusvertailussa

Kansainvälinen THE Impact Rankings 2022 -vertailu arvioi, kuinka hyvin yliopistot edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.
Kolme puuntainta kasvualustassa.
Kuva: Aalto-yliopisto / Anne Kinnunen.

Aalto-yliopisto oli sijalla 54 maailmassa vastuullisessa kuluttamisessa Times Higher Educationin (THE) Impact Rankings 2022 -vertailussa. Ranking-lista arvioi yliopistojen vaikuttavuutta YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitteen (SDG) pohjalta. Aalto-yliopistoa arvioitiin 13 tavoitteen osalta. Viime vuonna Aalto-yliopisto sijoittui vastuullisen kuluttamisen alueella sijalle 47.

Arvioissaan THE huomioi kutakin aluetta koskevat tutkimusjulkaisut ja niiden saamat viittaukset, opetussisällöt sekä yliopiston vastuullisuuden omissa toiminnoissaan, kuten hankinnoissa ja jätteenkäsittelyssä.

Aalto-yliopisto ylsi kahdensadan parhaan yliopiston joukkoon myös seuraavissa tavoitteissa: kestävä teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuurit, edullista ja puhdasta energiaa, puhdas vesi ja sanitaatio sekä ilmastoteot.

THE:n vaikuttavuusvertailu julkaistiin nyt neljättä kertaa. Tänä vuonna yliopistojen kokonaismäärä listalla kasvoi yli 1400:aan.

Aalto-yliopisto allekirjoitti vuonna 2018 ensimmäisenä suomalaisena yliopistona yliopistojen kansainvälisen SDG Accord -sitoumuksen, jossa se sitoutuu edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita osana opetusta, tutkimusta, innovaatiotoimintaa ja kampuskehitystä. 

Lue lisää:

Aalto University students enjoying sunny weather

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 6. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan.

Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Aalto-yliopisto
Students

Kestävä kehitys

Aallossa tuotetaan tietoa ja ymmärrystä sekä luodaan ratkaisuja, jotka mahdollistavat hyvinvointia yhden maapallon rajoissa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.
People registration to SSD
Mediatiedotteet Julkaistu:

Vuoden suurimman kestävyystapahtuman ohjelma julkaistu - mukana muun muassa taloustieteilijä Kate Raworth ja presidentti Tarja Halonen

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Sustainability Science Days -tapahtuma yhdistyy tänä vuonna maailman suurimman kestävyys- ja innovaatiokonferenssin kanssa. Tapahtumassa 2000 asiantuntijaa kokoontuu ratkaisemaan kestävyyshaasteita.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: