Uutiset

Aalto-yliopistossa nimityksiä professorien urajärjestelmään

Nimityksiä on tehty jokaisessa kuudessa korkeakoulussa.

Maankäyttötieteiden laitokselle Insinööritieteiden korkeakouluun apulaisprofessorin määräaikaiseen (Assistant Professor) tehtävään on nimitetty TkT Heidi Falkenbach. Professuurin ala on kiinteistöinformatiikka.

Rakennustekniikan laitokselle Insinööritieteiden korkeakouluun apulaisprofessorin määräaikaiseen (Assistant Professor) tehtävään on nimitetty TkT Antti Peltokorpi. Professuurin ala on rakentamisen tuotantotalous. Peltokorpi on erikoistunut palveluinnovaatioiden, palveluiden tuotantostrategioiden ja toiminnanohjauksen tutkimukseen.

Yhdyskunta- ja ympäristötekniikan laitokselle Insinööritieteiden korkeakouluun professorin määräaikaiseen tehtävään (Associate Professor) on nimitetty TkT Mikael Rinne. Professuurin ala on kalliomekaniikka.

Rakennustekniikan laitokselle Insinööritieteiden korkeakouluun apulaisprofessorin (Associate Professor) määräaikaiseen tehtävään on nimitetty FT Heidi Salonen. Professuurin ala on sisäympäristötekniikka. Professuuri on Aalto-yliopistossa uusi ja sijoittuu rakennusfysiikan, talotekniikan ja mikrobiologian tutkimusalueelle, joka on yksi kolmesta rakennustekniikan laitoksen tutkimuksen fokusalueesta.

Johtamisen laitokselle Kauppakorkeakouluun professorin tehtävään (Full Professor) on nimitetty KTT Eero Vaara. Professuurin ala on johtaminen. Vaaran tutkimusaluetta ovat organisaatio- ja strategiset muutokset sekä monikansalliset yritykset ja globalisaatio.

Johtamisen laitokselle Kauppakorkeakouluun apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty KTT Taija Turunen. Turusen professuurin ala on design-liiketoiminnan johtaminen. Turusen tutkimus keskittyy organisaatio- ja verkostorakenteisiin sekä strategiseen kilpailukykyyn.

Laskentatoimen laitokselle Kauppakorkeakouluun apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty KTT Jari Huikku. Professuurin ala on laskentatoimi. Huikun tutkimusaluetta ovat erityisesti liikearvolaskenta, päätöksenteko, strategiset investoinnit ja myynnin ennustaminen.

Markkinoinnin laitokselle Kauppakorkeakouluun apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty KTT Jukka Luoma. Professuurin ala on markkinointi. Luoman tutkimus keskittyy strategiseen markkinointiin ja kilpailudynamiikkaan.

Tieto- ja palvelutalouden laitokselle Kauppakorkeakouluun apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty TkT Juuso Liesiö. Professuurin ala on management science. Liesiön tutkimuksen erityisinä painopisteinä ovat uudet menetelmät epävarmuuksien mallintamiseen ja vakaiden päätösvaihtoehtojen tunnistamiseen.

Tieto- ja palvelutalouden laitokselle Kauppakorkeakouluun apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty Dr.Sc. Yong Liu. Professuurin ala on tietojärjestelmätiede.

Materiaalitekniikan laitokselle Kemian tekniikan korkeakouluun apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty TkT Mari Lundström. Professuurin ala on materiaalitekniikka.

Materiaalitekniikan laitokselle Kemian tekniikan korkeakouluun apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty Ph.D Rodrigo Serna. Professuurin ala on materiaalitekniikka.

Kemian laitokselle Kemian tekniikan korkeakouluun apulaisprofessorin määräaikaiseen (Assistant Professor) tehtävään on nimitetty Ph.D Antti Karttunen. Professuurin ala on epäorgaaninen materiaalikemia. Karttunen on erikoistunut epäorgaanisten materiaalien rakenteiden ja ominaisuuksien tutkimiseen laskennallisen kemian menetelmillä.

Teknillisen fysiikan laitoksen kylmälaboratorioon Perustieteiden korkeakouluun apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään on nimitetty Pd.D Christian Flindt. Professuurin ala on kvantti-ilmiöiden ja -laitteiden teoreettinen tiiviin aineen fysiikka.

Tietotekniikan laitokselle Perustieteiden korkeakouluun professorin määräaikaiseen tehtävään (Associate Professor) on nimitetty TkT Aki Vehtari. Professuurin ala on laskennallinen tiede ja erikoisalana tilastollinen mallintaminen. Vehtarin erikoisalaa on bayesilaisen todennäköisyysteorian hyödyntäminen epävarmuuksien ilmaisemisessa ja soveltaminen esimerkiksi terveyden ja sairauksien tutkimisessa.

Signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitokselle Sähkötekniikan korkeakouluun professorin määräaikaiseen tehtävään (Associate Professor) on nimitetty TkT Esa Ollila. Professuurin ala on erityisesti signaalinkäsittelyn, audio- ja puheteknologian tutkimusalueella.

Sähkötekniikan ja automaation laitokselle Sähkötekniikan korkeakouluun professorin määräaikaiseen tehtävään (Associate Professor) on nimitetty TkT Simo Särkkä. Professuurin ala on sähkötekniikka, erityisesti tutkimusalueella sulautetut järjestelmät terveysteknologiassa.

Arkkitehtuurin laitokselle Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun professorin määräaikaiseen tehtävään (Associate Professor) on nimitetty Ph.D Juanjo Galan-Vivas. Professuurin ala on maisema-arkkitehtuuri. Galan-Vivasin tutkimus keskittyy maisema-arkkitehtuuriin, kaupunkisuunnitteluun ja maisemasuunnitteluun.

Arkkitehtuurin laitokselle Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun professorin tehtävään (Associate Professor) on nimitetty PhD Toni Kotnik. Professuurin ala on rakenteiden suunnittelu, ja se on yhteinen Insinööritieteiden korkeakoulun rakennustekniikan laitoksen kanssa. Kotnikin tutkimus keskittyy tieteestä ja tekniikasta saadun tiedon yhdistämiseen arkkitehtoniseen ajatteluun ja suunnitteluprosessiin.

Median laitokselle Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun professorin tehtävään (Full Professor) on nimitetty TaT Lily Díaz-Kommonen. Professuurin ala on uusi media. Díaz-Kommosen tutkimusaluetta ovat erityisesti kulttuuriperinnön, vuorovaikutuksen ja tiedon digitaalisten muotojen suunnittelu.

Nimityksiä Aalto-yliopiston Professor of Practice -tehtäviin

Professor of Practice on määräaikainen tehtävä, joka antaa mahdollisuuden palkata erityistarkoituksia varten päteviä akateemisen maailman, elinkeinoelämän tai julkisen sektorin johtajia, joilla on ollut huomattava vaikutus Aalto-yliopiston kannalta merkittävillä aloilla.

Rakennustekniikan laitokselle Insinööritieteiden korkeakouluun Professor of Practice -tehtävään on nimitetty TkT Olli Seppänen. Professuurin ala on rakentamisen tuotantotalous.

Johtamisen laitokselle Kauppakorkeakouluun Professor of Practice -tehtävään on nimitetty TkT Ainomaija Haarla. Professuurin ala on sisäinen yrittäjyys, ja professuuri on yhteinen Kemiantekniikan korkeakoulun kanssa.

Tieto- ja palvelutalouden laitokselle Kauppakorkeakouluun Professor of Practice -tehtävään on nimitetty KTT Katariina Kemppainen. Professuurin ala on logistiikka.

Johtamisen laitokselle Kauppakorkeakouluun Professor of Practice -tehtävään on nimitetty KTT Minna Logemann. Professuurin ala on organisaatioviestintä.

Laskentatoimen laitokselle Kauppakorkeakouluun Professor of Practice -tehtävään on nimitetty KTT Olli-Pekka Lumijärvi. Professuurin ala on laskentatoimi.

Tieto- ja palvelutalouden laitokselle Kauppakorkeakouluun Professor of Practice -tehtävään on nimitetty KTT Esko Penttinen. Professuurin ala on tietojärjestelmätiede.

Markkinoinnin laitokselle Kauppakorkeakouluun Professor of Practice -tehtävään on nimitetty KTT Paul Viio. Professuurin ala on myynti ja myynnin johtaminen.

Johtamisen laitokselle Kauppakorkeakouluun Professor of Practice -tehtävään on nimitetty KTT Liisa Välikangas. Professuurin ala on innovaatiojohtaminen.

Arkkitehtuurin laitokselle Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun Professor of Practice -tehtävään on nimitetty arkkit. Pekka Heikkinen. Professuurin ala on puuarkkitehtuuri.

Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitokselle Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun Professor of Practice -tehtävään on nimitetty TaM Kaisa Mäkinen. Professuurin ala on elokuva- ja tv-lavastus.

Lisätietoja professoreista:

Aalto People https://people.aalto.fi/index.html

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.
People registration to SSD
Mediatiedotteet Julkaistu:

Vuoden suurimman kestävyystapahtuman ohjelma julkaistu - mukana muun muassa taloustieteilijä Kate Raworth ja presidentti Tarja Halonen

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Sustainability Science Days -tapahtuma yhdistyy tänä vuonna maailman suurimman kestävyys- ja innovaatiokonferenssin kanssa. Tapahtumassa 2000 asiantuntijaa kokoontuu ratkaisemaan kestävyyshaasteita.
Ilmakuvassa kosken kuivunut uoma, jonka ylittää silta.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuivuus on uhka runsaiden vesivarojen Suomessakin

Viime vuosikymmenien kuivista kausista on Suomessa aiheutunut vakavia vaikutuksia etenkin maataloudelle ja vesihuollolle.