Uutiset

Aalto-yliopistoon 200 professoria neljän vuoden aikana

Aalto-yliopisto on nimittänyt professorien tenure track -urajärjestelmään jo yli 200 professoria.

Ensimmäiset haut avattiin syksyllä 2010 ja ensimmäiset nimitykset tehtiin keväällä 2011.

Aalto-yliopisto on kansainvälistynyt merkittävästi urajärjestelmän käyttöönoton myötä.  Noin 30 prosenttia uusista professoreista tulee Suomen ulkopuolelta. Avoimiin paikkoihin hakeneista kaikkiaan 65 prosenttia tulee Suomen ulkopuolelta.  Nimitettyjen keski-ikä on 42 vuotta ja heistä 26 prosenttia on naisia.

Tenure track tarjoaa tutkijoille selkeän ja hyvin tuetun urapolun professorin tehtäviin. Periaatteena on, että sekä yliopisto että yksilö sitoutuvat akateemiseen uraan. Professori nimitetään kokemuksen ja pätevyyden mukaan jollekin urapolun kolmesta tasosta ja hän etenee urapolulla hyvän suoriutumisen kautta.

− Tenure track on meille keskeinen keino toteuttaa strategiaamme ja saavuttaa tavoitteemme. Olemme onnistuneet rakentamaan toimivan urajärjestelmän ja saamaan tehtäviin korkeatasoisia professoreita eri puolilta maailmaa. Jo yli puolet lähes 400 professoristamme on nimitetty uuden urajärjestelmän puitteissa, kertoo Aalto-yliopiston provosti Ilkka Niemelä.

Aalto-yliopistossa on tehty seuraavia professorinimityksiä heinä-lokakuun aikana:

Insinööritieteiden korkeakoulun rakennustekniikan laitoksen apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty FT Heidi Salonen. Professuurin ala on  sisäympäristötekniikka. Salonen on erikoistunut sisäympäristötutkimukseen.

Insinööritieteiden korkeakoulun yhdyskunta- ja ympäristötekniikan laitoksen apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty Ph.D Milos Mladenovic. Professuurin ala on liikennetekniikka. Mladenovicin alaa ovat  muun muassa liikennejärjestelmien suunnittelu ja kestävä liikenne.

Insinööritieteiden korkeakoulun rakennustekniikan laitoksen professorin tehtävään (Full professor) on nimitetty Ph.D Massimo Fragiacomo. Professuurin ala on puurakenteet (Wooden Structures).

Insinööritieteiden korkeakoulun energiatekniikan laitoksen apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty TkT Ville Vuorinen. Professuurin ala on energiatekniikka.

Insinööritieteiden korkeakoulun maankäyttötieteiden laitoksen (60%) ja Sähkötekniikan korkeakoulun radiotieteen ja -tekniikan laitoksen (40%) apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty MMT Minna Rautiainen. Professuurin ala on kaukokartoitus.

Insinööritieteiden korkeakoulun rakennustekniikan laitoksen professorin tehtävään (Associate Professor) on nimitetty D.Sc. Zhang Lin. Professuurin ala on sisäympäristötekniikka.

Insinööritieteiden korkeakoulun sovelletun mekaniikan laitoksen apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty TkT Arttu Polojärvi. Professuurin ala on jäämekaniikka (Ice Mechanics). Polojärvi on erikoistunut jäämekaniikan ongelmien numeeriseen mallinnukseen.                    

Insinööritieteiden korkeakoulun yhdyskunta- ja ympäristötekniikan laitoksen apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty Ph.D  Wojclech Solowski. Professuurin ala on geotekniikka.

Kauppakorkeakoulun rahoituksen laitoksen apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty D.Sc. Peter Nyberg. Professuurin ala on rahoitus. Nybergin tutkimus keskittyy arvopapereiden odotettujen tuottojen mallintamiseen.

Kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitoksen apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty Ph.D Henry Jarva. Professuurin ala on laskentatoimi. Jarvan tutkimus keskittyy kansainvälisen tilinpäätösraportoinnin ja pääomamarkkinoiden väliseen yhteyteen, erityisesti johdon harjoittaman tuloksenjärjestelyn seurauksiin.

Kauppakorkeakoulun taloustieteen laitoksen professorin tehtävään (Full professor) on nimitetty Ph.D Marko Terviö. Professuurin ala on mikrotaloustiede. Terviön erityisalaa ovat työmarkkinoihin liittyvät kysymykset. Hän  on tutkinut myös poliittisen uran vaikutusta palkkatasoon.

Kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksen apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty VTT Kirsi Eräranta. Professuurin ala on organisaatioviestintä. Kirsi Erärannan tutkimus keskittyy yritysten yhteiskuntasuhteisiin ja vastuiden määrittelyyn organisaatioiden diskurssintutkimuksen näkökulmasta.

Kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksen apulaisprofessorin määräaikaiseen tehtävään (Assistant Professor) on nimitetty KTT Olli-Pekka Kauppila. Professuurin ala on organisaatiot ja johtaminen.

Kemian tekniikan korkeakoulun kemian laitoksen professorin tehtävään (Associate Professor) on nimitetty  TkT Lasse  Murtomäki. Professuurin ala on fysikaalinen kemia, erityisesti sähkökemia. Murtomäen tutkimus on keskittynyt erityisesti ionisiin nesteisiin, virtausakkuihin ja valolla aktivoituviin nanopartikkeleihin.

Sähkötekniikan korkeakoulun tietoliikenne ja tietoverkkotekniikan laitoksen professorin määräaikaiseen tehtävään (Associate Professor) on nimitetty Ph.D Tarik Taleb. Professuurin ala on sähkötekniikka.

Sähkötekniikan korkeakoulun mikro- ja nanotekniikan laitoksen professorin tehtävään (Associate Professor) on nimitetty TkT Markku Sopanen. Professuurin ala on sähkötekniikka. Sopasen erikoisalaa on optoelektroniikka.

Perustieteiden korkeakoulun teknillisen fysiikan laitoksen professorin tehtävään (Associate Professor) on nimitetty Ph.D Patrick Rinke. Professuurin ala on laskennallinen materiaalifysiikka.

Perustieteiden korkeakoulun Lounasmaa -laboratorion professorin tehtävään (Full Professor) on nimitetty TkT Matti  Hämäläinen. Professuurin ala on `Systems Neuroscience´.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitoksen professorin määräaikaiseen tehtävään (Associate Professor) on nimitetty Jaana Beidler. Professuurin ala on värit ja materiaalit (Colours and Materials).

Professor of Practice -tehtäviin on nimitetty seuraavat henkilöt

Professor of Practice on määräaikainen tehtävä, joka antaa mahdollisuuden palkata erityistarkoituksia varten päteviä akateemisen maailman, elinkeinoelämän tai julkisen sektorin johtajia, joilla on ollut huomattava vaikutus Aalto-yliopiston kannalta merkittävillä aloilla.

Kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksen Professor of Practice -tehtävään on nimitetty VTT, dosentti Nando Malmelin. Professuurin ala on organisaatioviestintä, tutkimus- ja opetusalana on mediajohtaminen ja viestinnän johtaminen.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen Professor of Practice -tehtävään on nimitetty TaT Liisa Ikonen. Professuurin ala on esittävät taiteet (Design for the Performing Arts).

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun median laitoksen Professor of Practice -tehtävään on nimitetty TaM Philip Dean. Professuurin ala on `New Media Management´.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitoksen Professor of Practice -tehtävään on nimitetty TaM Pirjo Hirvonen. Professuurin ala on vaatetussuunnittelu.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun media laitoksen Professor of Practice -tehtävään on nimitetty MFA Zachary Dodson. Professuurin ala on graafinen suunnittelu.

Aalto People: https://people.aalto.fi/index.html

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.