Uutiset

Aalto-yliopiston yrittäjyysyhteisö on nyt vain yhden klikkauksen päässä

Yrittäjyys- ja innovaatioekosysteemikierros on ensimmäinen alkuperäiseen virtuaalipalveluun lisätyistä teemakierroksista.
Screenshot of the entrepreneurial and innovation ecosystem tour.
Kuvakaappaus yrittäjyysyhteisöä esittelevästä virtuaalikierroksesta.

Aalto-yliopisto lanseerasi ensimmäisen virtuaalisen kampuskierroksensa helmikuussa 2021. Siitä tuli nopeasti suosittu paitsi sen ensisijaisen kohdeyleisön (vaihto-opiskelijat, Aalto-yliopistosta kiinnostuneet potentiaaliset tulevat opiskelijat) lisäksi myös eri yhteistyökumppaneiden, alumnien ja uusien opiskelijoiden sekä henkilökunnan keskuudessa.

Yrittäjyys- ja innovaatioekosysteemikierros on ensimmäinen alkuperäiseen virtuaalipalveluun lisätyistä teemakierroksista.

Yksi Euroopan vilkkaimmista opiskelijayrittäjyysyhteisöistä 

Aalto-yliopiston energisen yrittäjyysyhteisön takana on sekä opiskelijavetoista toimintaa että yliopiston omia kiihdyttämöitä ja kaupallistamishankkeita. Sekä yliopistopohjaisilla startupeilla että opiskelijavetoisella yrittäjyydellä on yhteinen päämäärä – ratkaista isoja ongelmia ja tehdä töitä ekologisesti kestävän maailman puolesta.

"Yrittäjyys- ja innovaatioekosysteemi on ollut yksi toivotuimmista lisäyksistä alkuperäiseen kierrokseen. Virtuaalikierroksen tuottaminen on ollut kaiken kaikkiaan hyvin luova prosessi – tuotannon kohokohta oli 360-valokuvat, joihin saimme mukaan monipuolisen joukon opiskelijoita, henkilökuntaa ja muita Aalto-yhteisön jäseniä", kertoo palvelun tuottamisesta vastannut Anastasia McAvennie.

”Meillä on paljon hakijoita, opiskelijoita ja henkilöstöä Suomen ulkopuolelta. Heillä ei usein ole mahdollisuutta vierailla kampuksella ennen Aaltoon tuloaan, etenkään näin koronan aikana. Virtuaalikierroksen kautta voimme näyttää kaikille kiinnostuneille, millainen on Euroopan vilkkain opiskelijavetoinen startup-yhteisö ja mihin kaikkeen niin opiskelijat kuin tutkijatkin voivat tilojamme käyttää."

Virtuaalikierros on tällä hetkellä toteutettu vain englanniksi, mutta suomenkielinen versio on tulossa myöhemmin. Kierroksen voi tehdä tietokoneella tai älylaitteilla, ja sitä voi tutkia myös virtuaalilaseilla. 

Kierroksella esitellään Startup Sauna (Kiuas, Aaltoes, Junction ja Startuplifers), Design FactoryAalto Ventures Program, A Grid ja Aalto Startup Center. Kierroksen oppaana toimii Aalto-yliopiston energiatekniikan opiskelija Johannes Tervo, joka on monelle tuttu kasvo Aallon yrittäjyysyhteisöstä.

Tutustu virtuaalikierrokseen täällä.

  • Klikkaa päävalikossa kohtaa "take the thematic tour".
  • Klikkaa kohtaa "entrepreneurship and innovation".

Lue lisää Aallon yrittäjäekosysteemistä: Aalto-yliopistosta lähtöisin olevien kasvuyritysten rahoitus Euroopan huippua – puolet Suomen yliopistolähtöisistä kasvuyrityksistä syntyy Aallossa

Screenshot of the entrepreneurial and innovation ecosystem tour
Näin löydät yrittäjyys- ja innovaatioekosysteemikierroksen kampuskierroksen etusivulta.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: