Uutiset

Aalto-yliopiston tietotekniikka NTU-rankingissa sijalla 79 maailmassa

Myös kemian tekniikka ja sähkötekniikka ylsivät sadan parhaan joukkoon.

Aalto-yliopiston sijoitukset paranivat National Taiwan University (NTU) yliopiston julkaisemassa rankingissa. Vertailu perustuu Thomson Reutersin Web of Science -tietokannan sisältämiin julkaisu- ja viittaustietoihin painottaen kahden viimeisimmän vuoden tietoja.

NTU-yliopiston rankingissa tarkastellaan tieteenaloja ja niiden erityisalueita. Tekniikan alan rankingissa Aalto-yliopisto oli Suomen ykkönen ja nousi sijalle 112, edellisenä vuonna sijoitus oli 125.

Tekniikan ala jakautuu edelleen erityisalueiden vertailuihin. Parhaiten sijoittui tietotekniikka, jonka sijoitus nousi yli 30:llä sijalle 79 maailmassa. Aalto oli tällä alueella myös Pohjoismaiden paras. Kemian tekniikka oli sijalla 92, ja sähkötekniikka nousi 50 sijaa ylöspäin ja oli 96. Rakennus-, yhdyskunta- ja ympäristötekniikka nousi vahvasti sijalle 129 aiemmalta 224. sijalta.

NTU:n yleisrankingissa Aalto-yliopisto nousi sijalle 332 edellisvuoden 365. sijalta. NTU-rankingia on julkaistu vuodesta 2007 alkaen.

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa. Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen. Ala- tai aihekohtaiset rankingit kuvaavat yliopiston toiminta-alueita yleisrankingeja paremmin.

Lue lisää:
http://nturanking.lis.ntu.edu.tw/

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Two of the awardees and their robotic arm all holding colorful mugs. Aalto Open Science Award, Honorary mention.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 kolmas sija – Älykkään robotiikan ryhmän Robotic Manipulation of Deformable Objects -projekti

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon kolmannen sijan saavuttaneita Älykkään robotiikan ryhmän jäseniä.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.
Kolme iloista ihmistä verkostoitumassa.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Monilla suomalaisilla yrityksillä olisi paljon opittavaa japanilaisesta palvelukulttuurista

Tuoreessa tietokirjassa ”Omotenashi – Mitä voimme oppia japanilaisesta vieraanvaraisuudesta?” kerrotaan, millä tavoin luodaan ylivoimainen asiakaskokemus arkisissakin kohtaamisissa.