Uutiset

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu oli jälleen maailman 7:nneksi paras

Myös Aallon arkkitehtuuri sekä liiketaloustiede ja johtaminen ylsivät QS-vertailussa sadan parhaan joukkoon.
qsvertailu

QS World University Ranking julkaisi vuoden 2020 alakohtaiset vertailut 4. maaliskuuta. Vertailuissa oli mukana 48 tieteenalaa.

Viime vuoden tapaan QS arvioi Aallon maailman 7. parhaaksi taiteen ja muotoilun alalla (art & design). Arkkitehtuurin alalla (architecture & built environment) Aallon sijoitus nousi yhden pykälän sijalle 41.

Liiketaloustiede ja johtaminen (business and management studies) piti sijoituksensa 51–100 parhaan joukossa.

Taloustiede (economic & econometrics) ja ympäristötieteet (environmental sciences) paransivat sijoitustaan ja nousivat 101–150 parhaan joukkoon. Tietotekniikka ja tietojärjestelmät (computer science & information systems), sähkötekniikka (engineering – electrical & electronic), laskentatoimi ja rahoitus (accounting & finance) ja materiaalitutkimus (material science) pitivät sijoituksensa 101–150 parhaan joukossa.

Parhaiten QS:n vertailussa pärjäsi MIT (Massachusetts Institute of Technology), jonka 12 alaa saavutti ykkössijan. Harvardissa ykkössijan sai 11 alaa ja Oxfordin yliopistossa 8 alaa.

QS:n alakohtaiset vertailut painottavat sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla.

QS World University Ranking vertailee myös yliopistoja kokonaisuudessaan. Edellisellä QS:n yleisranking-listalla Aalto oli sijalla 134.

Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja Aallolle relevanteimpia ovatkin ala- tai aihekohtaiset rankingit. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.

QS World University Rankings by Subject

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 6. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue lisää yliopistovertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Two of the awardees and their robotic arm all holding colorful mugs. Aalto Open Science Award, Honorary mention.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 kolmas sija – Älykkään robotiikan ryhmän Robotic Manipulation of Deformable Objects -projekti

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon kolmannen sijan saavuttaneita Älykkään robotiikan ryhmän jäseniä.
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Mustavalkokuvassa hattupäinen mieshahmo katsoo eteenpäin kädet rinnan edessä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Jussi-palkintoja elokuvataiteen laitoksen alumneille

Kotimaisen elokuvan viime vuoden parhaimmistoa palkittiin.