Uutiset

Aalto-yliopiston kesätyömessut yhdistivät opiskelijoita ja potentiaalisia työnantajia

Vuoden 2024 Summer Job Day -messut toivat Otaniemen kampukselle 35 työnantajaa esittelemään Aallon opiskelijoille tarjoamiaan työmahdollisuuksia.
A crowd of people in a lobby where there are roll-ups and branded pop up walls
Summer Job Day 2024 järjestettiin 18. tammikuuta Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1)

Tilastokeskuksen mukaan työpaikkailmoitusten määrä on vähentynyt vuoden 2023 aikana merkittävästi koko Suomessa ja tällä on vaikutuksensa opiskelijoidenkin työnsaantiin. Kun töitä on tarjolla aiempaa vähemmän, korostuu erilaisten rekrytointitapahtumien merkitys. Opiskelijoiden mahdollisuudet kohdata työnantajia, kuulla eri yrityksistä ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista sekä verkostoitua nousevat esiin Summer Job Dayn kaltaisissa tapahtumissa, jotka mahdollistavat henkilökohtaisia kohtaamisia.

Messuilla paikalla olleet työnantajat painottivat itsekin kohtaamisten tärkeyttä ja sitä, kuinka merkittävä kohderyhmä Aalto-yliopiston opiskelijat ja alumnit ovat. Monien yritysten pääkonttorit sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja Aallon opiskelijat muodostavat ison osan vuosittain rekrytoitavista työntekijöistä.

”Palkkaamme vuosittain suuren määrän Aalto-yliopiston opiskelijoita ja alumneja, esimerkiksi pelkästään kesätöihin palkkasimme viime vuonna lähes pari sataa Aallon opiskelijaa”, kertoo Maria Pasanen (Employer Branding Country Manager) ABB:ltä, joka on Aalto-yliopiston strateginen yrityskumppani.

Haastavasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta yritykset pitävät opiskelijoille esittäytymistä ja kesätöiden tarjoamista ensiarvioisen tärkeinä osina rekrytointitoimintaansa. OP Uusimaan HR-päällikkö Jani Mikanmaa kertoo Kauppakorkeakoulun Premium Partner OP:n tarjoavan tänä vuonna saman verran kesätyö- ja traineepaikkoja kuin aikaisempinakin vuosina. Kesätyöpaikkoja OP:lla on tarjolla koko Suomessa noin 500, joista 200 sijaitsee pääkaupunkiseudulla. 

Messukohtaamisissa on tärkeää, että pääsemme kertomaan opiskelijoille K-ryhmän monipuolisesta liiketoiminnasta

Milla Korhonen, HR Specialist, K-ryhmä

K-ryhmän HR Specialist Milla Korhonen ja Senior HR Specialist Essi Vuorenmaa kertovat, että yrityksen toiminnan esittely opiskelijoille on messujen kohokohta, sillä moni yritys tarjoaa paljon monimuotoisempia mahdollisuuksia kuin opiskelijat ehkä ennalta arvaavat. Kesätyöpaikoista kertominen ja opiskelijoiden ohjaaminen yrityksen urasivuille on myös tärkeää ja K-ryhmä, joka on myös Kauppakorkeakoulun Premium Partner, tarjoaa tänä vuonna jopa 6 000 kesätyöpaikkaa.

Kesätyöt tai harjoittelupaikat tarjoavat usein opiskelijalle ensikosketusta oman alan uranäkymiin ja yritykset pyrkivät tarjoamaan opiskelijoille jatkoa opintojen ohessa mahdollisuuksien mukaan. HR Specialist Lotta Lukka Destialta kertoo, että moni heille kesätöiden merkeissä työllistyneestä opiskelijasta on päässyt tekemään yritykselle opinnäyte- tai diplomityönkin sen tullessa ajankohtaiseksi. Destia on Career Design Labin partneriyritys.

Summer Job Day on osa Aalto-yliopiston urapalveluiden tarjontaa, joka tähtää opiskelijoiden uramuotoilu- ja työnhakutaitojen kehittämiseen. Seuraavat uramessut, Aalto Talent Expo, järjestetään marraskuussa 2024. Yritykset pääsevät ilmoittautumaan toukokuussa.

Career Design Lab

Shaping sustainable and meaningful careers

Lue lisää
OrangeCDL

Summer Job Day -tapahtuma

Tapahtuma kokoaa yhteen kaupan, taiteen ja muotoilun sekä tekniikan työnantajat ja avoinna olevista kesätyöpaikoista kiinnostuneet opiskelijat

Lue lisää
Red background with text Summer Job Day

Lue lisää yhteistyömahdollisuuksista

Students walking and working in the basement floor of the Harald Herlin Learning center / photo by Aalto University, Aino Huovio

Yritysyhteistyö

Tutkimusyhteistyö vahvistaa osaamista ja liiketoiminnan kehittämistä. Opintoprojekteissa syntyy uusia tuote- ja palveluideoita. Kampuksemme tarjoaa innostavan toiminta- ja verkostoitumisympäristön.

Experimenting

Yhteistyömuodot

Career Design Labin palvelut ja yhteistyömuodot työnantajille, henkilökunnalle ja opiskelijajärjestöille

Career Design Lab
Aalto-yliopisto/ Yhteistyö

Yrityksille

Kauppakorkeakoulu tarjoaa yrityksille ja organisaatioille niiden tarpeita vastaavia yhteistyön muotoja. Samalla toteutamme koulumme missiota.

Kauppakorkeakoulu
A blond woman is holding an ipad and talking to students infront of a colorful wall with text Vaikuttavia töitä

Työnantajille

Tervetuloa tapaamaan Aalto-yliopiston huippuopiskelijoita sekä rakentamaan positiivista työnantajamielikuvaa Aallon opiskelijoiden keskuudessa Aalto-yliopiston suurimmille rekrymessuille!

Talent Expo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Minna Halme, photo by Hayley Le
Yliopisto Julkaistu:

Minna Halme: Vastuullisen liiketoiminnan tutkimusta pidettiin alussa viherpiipertämisenä

"Minulle sanottiin, että minun kannattaisi tehdä väitöskirja jostain muusta aiheesta, jos haluan joskus tulevaisuudessa töitä."
Eemeli Mölsä saa tohtorinhatun
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Tohtoritason osaamiselle on tarvetta, kun ABB valmistautuu vihreään loikkaan

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteisissä väitöstutkimushankkeissa koulutetaan tohtoreita, joilla on huippuosaamista tulevaisuuden menestystuotteiden kehittämiseen.