Uutiset

Aalto-yliopiston kemiantekniikka sadan parhaan joukossa

Sijoitus NTU:n tekniikan alan rankingissa Suomen paras.

Aalto-yliopiston sijoitukset paranivat National Taiwan University (NTU) yliopiston rankingissa. Vertailu perustuu Thomson Reutersin Web of Science -tietokannan sisältämiin tutkimustoiminnan julkaisu- ja viittaustietoihin painottaen kahden viimeisimmän vuoden tietoja.

NTU-rankingissa listataan tieteenaloja ja niiden erityisalueita. Tekniikan alan rankingissa Aalto-yliopiston sijoitus oli 125, edellisenä vuonna se oli 143. Tekniikan ala jakautuu edelleen erityisalueiden vertailuihin, ja niissä kaikissa Aalto oli paras yliopisto Suomessa. Parhaiten sijoittui kemiantekniikka sijalle 95. Tietotekniikka oli 116. sijalla, ja Aalto oli tämän alueen paras pohjoismainen yliopisto. Materiaalitieteet oli 125:nnellä ja konetekniikka 144. sijalla. Luonnontieteiden alan alakohtaisessa rankingissa Aalto-yliopiston fysiikka sijoittui sijalle 174.

NTU:n yleisrankingissa Aalto-yliopisto oli sijalla 365. NTU-rankingia on julkaistu vuodesta 2007 alkaen.

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa. Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja yritysyhteistyö on yliopistolle tärkeää. Ala- tai aihekohtaiset rankingit kuvaavat yliopiston toiminta-alueita yleisrankingeja paremmin.

Lisätietoja:

NTU Ranking -verkkosivut

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun uuden rakennuksen Arvo-ravintola.
Kampus Julkaistu:

Kampusravintoloiden aukioloajat kesällä 2022

Opiskelija- ja henkilöstöravintoloiden aukioloajoissa on muutoksia kesän aikana.
Seinäplansseja ja kirjapöytiä näyttelytilasta.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTS Booksissa juhlitaan 500:aa julkaistua teosta vuonna 2022

Aalto ARTS Books julkaisi 500. toimitetun teoksensa keväällä 2022. Juhla huipentuu toukokuussa Väreessä järjestettävään näyttelyyn, joka esittelee kustantamon toimintaa ja teoksia vuosien ajoilta.
Rulpa_Anna Aleksejeva in WantedDesign
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Studio -kurssille menestystä WantedDesign New Yorkissa

Aalto-yliopisto osallistuu newyorkilaisen muotoilufoorumi WantedDesignin verkkonäyttelyyn. WantedDesign 2022 on sarja digitaalisia tapahtumia, jotka esittelevät laadukkaita muotoilu- ja suunnittelukonsepteja ympäri maailman. Mukana ovat myös maailman huippukoulut.
A portrait of Maria Sammalkorpi.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Novo Nordisk -säätiöltä tutkimusrahoitus Maria Sammalkorvelle laskennalliseen biosynteettisten materiaalien tutkimukseen

Senior Scientist Maria Sammalkorpi on saanut Novo Nordisk -säätiöltä erittäin kilpaillun Ascending Investigator 2022 -tutkimusrahoituksen. Myönnetyn rahoituksen suuruus on noin 9 miljoonaa Tanskan kruunua (1,2 miljoonaa euroa).